Diamond painting volwassenen: tips & eigen foto review

Een diamond painting met eigen foto is een origineel cadeau.

53
Diamond painting volwassenen review

Naast al dat harde werken moet je ook eens kunnen ontspannen. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier. In onze categorie vrije tijd geven we je graag tips en inspiratie. En dit keer zoomen we in op diamond painting voor volwassenen. You love it or hate it, zo zou ik het stellen. Zelf vind ik het wel rustgevend om zo af en toe eens te doen.

Twijfel je of het bij je past? Lees mee en laat je inspireren door onze diamond painting tips voor beginners. Ontdek ook onze diamond painting eigen foto review en overweeg of je zelf met een meesterwerk aan de slag gaat!

Wat is diamond painting?

Diamond painting is het maken van een schilderij met kleine diamantjes. Je vult dus een schilderij met diamonds in plaats van met verf. Hoewel het al jaren bestaat, zien we vooral de afgelopen tien jaar dat diamond painting voor volwassenen enorm in populariteit gestegen is. We hoeven je vast niet te vertellen dat je bij een bestelling van een diamond painting geen echte diamantjes krijgt, maar uit mijn ervaring blinken ze wel altijd erg mooi!

Waar bestel je een diamond painting?

Er zijn tal van websites waar je een diamond painting kunt bestellen. Zo bestel ik zelf graag op Hobby Painter, omdat hier veel keuze is in canvassen. Ze hebben meer dan 500 verschillende designs in huis, waarbij je ook weer zelf het formaat kunt kiezen. Je kunt hier ook selecteren op bepaalde categorieën, zoals leeuwen, vlinders, kunst en nog veel meer. Bovendien krijg je alle benodigdheden bij je aankoop, zoals meerdere pennen, schudbakjes, wax, een premium (goed plakkende!) canvas en 20% extra steentjes voor de zekerheid.

Diamond painting voor volwassenen

Welke diamond painting accessoires heb je nodig?

Zoals benoemd krijg je bij Hobby Painter al de juiste accessoires bij. Ben je een starter met diamond painting, dan kun je daar prima mee uit de voeten! En vind je het leuk? Dan merk je vanzelf of je behoefte hebt aan extra accessoires. Voorbeelden zijn een diamond painting lichtbak of lampje, eventueel met loep, zodat je het wat beter ziet. Er zijn zelfs ergonomische diamond painting pennen. Ook extra schudbakjes kunnen van pas komen. Verder kun je je creatie inlijsten in speciale diamond painting lijsten.

Kies je voor vierkante of ronde steentjes?

Wanneer je voor een standaard diamond painting pakket van de Hema of Action gaat, dan is vaak al besloten welk type steentjes je krijgt: rond of vierkant. Bij gespecialiseerde diamond painting webshops kun je vaak kiezen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Ronde steentjes zijn wat makkelijker te plaatsen, terwijl de vierkante steentjes vaak geprefereerd worden door gevorderden. Vierkante steentjes sluiten bovendien wat mooier op elkaar aan, waardoor je geen witte gaatjes krijgt.

Diamond painting review

Diamond painting eigen foto review

Wat echt heel leuk is, is het maken van een eigen foto diamond painting. Zoals de naam al doet vermoeden gebruik je hierbij een eigen foto. De allereerste diamond painting die ik ooit kocht was er een met eigen foto. Ik voeg daarom graag een diamond painting eigen foto review toe, zodat je zelf weet waar je op moet letten als je deze een wilt laten maken. Ik deel dan ook mijn persoonlijke ervaring.

Het is leuk om cadeau te geven. Ik gaf deze namelijk aan mijn moeder voor Moederdag, omdat ik graag met iets origineels wilde komen. Het is ondertussen al jaren geleden, en ze vond het erg leuk. We hadden het allebei nog nooit eerder gedaan dus het was gezellig om samen eens te proberen.

Denk goed na over de foto en formaat. Het leek me wel leuk om een oude foto uit een fotoboek te plukken, maar ja, die inscannen geeft niet de beste kwaliteit. Het is wat dat betreft beter om een digitale foto te pakken. Zeker als je voor een wat kleiner formaat wilt gaan (wat ik wilde bij de eerste keer). Details zijn zo minder goed zichtbaar.

Hang kleine formaten op afstand. Het viel me dan ook op dat onze ingescande foto beter herkenbaar is op afstand dan van dichtbij. Dat geldt zover ik weet voor alle diamond paintings: wil je deze ophangen, kies dan voor een plekje waar je vanaf een afstandje op kunt kijken. Dat maakt de mensen op de foto gemakkelijker herkenbaar.

Vierkante of ronde steentjes. Ik koos de eerste keer voor ronde steentjes, maar nu ik eenmaal ooit heb gewerkt met vierkante steentjes vind ik dat persoonlijk mooier en zelfs fijner werken. Juist doordat ze perfect op elkaar aan moeten sluiten, weet je ook precies waar die moet komen. Dat is wel meer precisiewerk dan bij ronde steentjes.

Diamond painting eigen foto review

Diamond painting volwassenen? Aan de slag!

Lijkt het jou wel leuk om aan de slag te gaan met diamond painting voor volwassenen? Zoek dan een mooie canvas uit en laat je creativiteit de vrije loop. Bestel hier je diamond painting eigen foto of kies uit honderden designs. Veel plezier gewenst.

Vorig artikelInspiratie nodig ondernemer? Check snel deze vijf tips
Volgend artikelDe rol van e-fulfillment in duurzame logistiek