Tips voor het afsluiten van bedrijfsverzekeringen

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar vaak wel aan te raden.

862
Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Als zzp’er is het slim om na te denken over het afsluiten van bepaalde verzekeringen. Zo kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Wettelijk niet verplicht, maar wel handig als je aansprakelijk wordt gesteld voor een (dure) fout die voortkomt uit jouw werk.

Een autoverzekering (WA) is wel verplicht. Heb je een tweedehands (bedrijfs)auto op het oog, doe dan een kenteken check om alle informatie over het voertuig te achterhalen. Zo kun je via een vergelijker de hoogte van je premie vaststellen.

We vertellen je meer over verschillende soorten bedrijfsverzekeringen en geven je tips om ze voordelig af te sluiten.

Vergelijken aansprakelijkheidsverzekeringen

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor het aanbrengen van schade aan anderen of aan andermans spullen of producten. Er zijn verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen, waaronder de bedrijfsaansprakelijkheid en de beroepsaansprakelijkheid. Welke je het beste kunt afsluiten hangt vaak af van het type bedrijf en of je medewerkers hebt.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: De meeste zzp’ers kiezen voor de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, omdat bepaalde schade tijdens het werken, niet altijd te voorkomen is. Zoals in de bouw waarbij een hamer tegen een ruit of tegel komt. Je bent dan gedekt. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: Wordt vaak afgesloten door zzp’ers die een adviserende rol hebben, zoals architecten, juristen of ingenieurs. Het kan zijn dat je aansprakelijk gesteld wordt voor schade. De aanklager beweert dat het door jouw advies komt. Met de dekking voorkom je financiële problemen. 

De prijzen bij verschillende verzekeraars kunnen flink uiteenlopen. De aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers vergelijken is daarom zeker aan te raden om de laagste premie te vinden.

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden, zeker in bepaalde branches. Zo dek je toch een deel van de risico’s af. Groot voordeel: de kosten voor het afsluiten zijn aftrekbaar!

kentekencheck uitvoeren

Kenteken check & WA-verzekering afsluiten

Een WA-verzekering is in tegenstelling tot de aansprakelijkheidsverzekering wel verplicht voor iedere eigenaar van een voertuig.

Heb je een tweedehandsauto op het oog? Doe een online kenteken check! Hiermee kom je achter de eigenarengeschiedenis van het voertuig. Zo weet je meteen of je van de verkoper de juiste informatie over de auto hebt gekregen. Blijkt dit namelijk achteraf niet te kloppen, dan kan dit mogelijk invloed hebben op de verzekeringspremie.

Je krijgt met de kenteken check inzicht in de werkelijke kilometerstand, alsook in het bouwjaar en een overzicht van het schadeverleden. Ook zie je hoe het ervoor staat met de RDW-keuringen. Tot slot krijg je inzicht of de auto voor het aangeboden bedrag ongeveer overeenkomt met de dagwaarde of marktwaarde van de auto. Zo kun je een miskoop voorkomen!

Als je alle informatie bij de hand hebt, kun je WA-verzekeringen gaan vergelijken. Optioneel kun je ook kijken naar de premies voor WA+ en All Risk. Zo ben je nog beter gedekt tegen eventuele ongelukken.

Vorig artikelWist je dat je hier met Bitcoin kunt betalen?
Volgend artikelInspiratie voor promotiemateriaal en gepersonaliseerde relatiegeschenken