Sluit financiële zekerheid voor nabestaanden af vanaf €1,30 p.m.

Voorkom financiële problemen door vroegtijdig overlijden.

1061
Man zit aan bureau

Mocht er ooit onverwachts een einde aan je leven komen, dan wil je natuurlijk dat je nabestaanden zo goed mogelijk achterblijven. Om hen financiële zekerheid te geven kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Overweeg je zo’n verzekering te nemen? In dit artikel vertellen we je waarom je het moet doen en aan welke voorwaarden en kosten en premies je kunt denken.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Mocht er ooit iets met je gebeuren, dan is het in ieder geval een fijn gevoel om te weten dat je nabestaanden niet in financiële problemen komen. Je ziet de scenario’s regelmatig voorbij komen, waarbij er een partner overlijdt en de ander ineens de hele financiële huishouding op zich moet nemen. Zeker voor grotere ondernemers die het grootste deel van de kostwinning binnenhalen, is het slim om een verzekering af te sluiten. Het een overlijdensrisicoverzekering dek je je voor een laag maandbedrag in.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

De kosten voor een overlijdensrisicoverzekering kunnen erg uiteenlopen en zijn vaak afhankelijk van diverse factoren, zoals huidige gezondheid, leeftijd, roken. Ook liggen de prijzen bij verschillende verzekeraars uit elkaar. Kies bij voorkeur voor een betrouwbare verzekeraar met duidelijke voorwaarden, zoals Centraal Beheer Achmea. Een overlijdensrisicoverzekering sluit je hier af vanaf €1,30.

Bepaal je premie

Je kunt bij Centraal Beheer Achmea zelf je premiebedrag berekenen, waarbij je kunt kiezen uit:

  • (Deel van) de hypotheek aflossen na overlijden
  • Vooraf bepaald bedrag verzekeren
  • Het verzekerd bedrag kun je zelf kiezen tussen €10.000 en €2.000.000

Bovendien kies je zelf de looptijd van de premie. Heb je bijvoorbeeld momenteel samen met je partner een hypotheek, dan kun je de overlijdensrisicoverzekering afsluiten gedurende de tijd dat jullie deze financiële zekerheid nodig hebben (zodat de partner het huis niet hoeft te verkopen bij onverwachts overlijden).

Gedurende de looptijd kun je overigens altijd de verzekering aanpassen, zowel naar boven als naar beneden. Let op, vul de vragen over gezondheid naar waarheid in, anders kun je geroyeerd worden door de verzekeraar of wordt er niet of minder uitgekeerd wanneer achteraf geconstateerd wordt dat je gelogen hebt over bepaalde zaken.

B2B2C Testpanel: opmerkelijke kostenfeitjes

We hebben een aantal premiebedragen in combinatie met leeftijden getest en daar kwamen opmerkelijke feitjes omtrent de kosten uit:

  • Iemand onder de 30 jaar komt vaak al met een paar euro in de maand weg. Wil je je verzekeren voor twee miljoen en dit voor de komende 47 jaar vastleggen? Dan kom je op een bedrag van rond de €150.
  • Tja logisch, de ouderen onder ons betalen stukken meer. Ze hebben nu eenmaal een grotere kans om te overlijden, hoe cru dat ook klinkt. Iemand van 65 jaar is voor een bedrag van €200.000 ruim €100 per maand lichter. Voor het maximumbedrag verzekeren, €2.000.000 tikken ze boven de €1000 per maand af!
  • Een premie afsluiten met een verzekeringsbedrag van €100.000 is ongeveer de helft goedkoper wanneer je de afgelopen twee jaar niet gerookt hebt.
  • Om een verzekering af te sluiten moet je minimaal 18 jaar zijn en maximaal 67 jaar en 6 maanden. Je kunt de overlijdensrisicoverzekering niet langer afsluiten dan tot die maximale leeftijd.

Wanneer keert de verzekering uit?

Je krijgt een uitkering bij overlijden wanneer de persoon op wie de verzekering is afgesloten overlijdt vóór de einddatum van de verzekering. De verzekerde persoon bepaalt zelf aan wie er wordt uitgekeerd. Ook als je een gevaarlijk beroep hebt, een gevaarlijke sport doet of wanneer je kort na aanvraag overlijdt door een ongeval, dan ben je verzekerd.

Ook belangrijk om te weten, wanneer ben je niet verzekerd? Als je hebt gelogen over persoonlijke gegevens, zoals roken. Verder wanneer het om zelfdoding gaat binnen twee jaar na het afsluiten van de verzekering. Ook wanneer de einddatum verstreken is dan wordt er geen verzekering meer uitgekeerd. Het is belangrijk om alle voorwaarden even tot in detail na te lezen.

Sluit nu je overlijdensrisicoverzekering af en verzeker je nabestaanden, gewoon voor de zekerheid.


Financiële zekerheid met een uitvaartverzekering

Naast de overlijdensrisicoverzekering is het verstandig ook eens na te denken over een uitvaartverzekering. Om de kosten van een begrafenis of crematie te betalen moet je een aardig centje hebben gespaard. Zorgvergelijker heeft de gemiddelde kosten ervan berekend, dit blijkt al snel € 8.000,- te zijn. Op tijd een uitvaartverzekering afsluiten is levenslang een lage premie betalen.

Vorig artikelInvesteren in een recreatiewoning op de Veluwe?
Volgend artikelInpaktips voor succesvolle pakketverzending