Los juridische conflicten op met een zakelijke rechtsbijstandverzekering

Altijd goed gedekt bij geschillen.

1240
Vrouw met laptop en kopje

Als je een bedrijf runt, kan het altijd onverhoopt voorkomen dat je in een juridisch conflict terecht komt. Denk hierbij aan een klant die niet betaalt of een leverancier die afspraken niet nakomt. Soms komt juridische hulp daarbij goed van pas. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je financieel gezien op geschillen voorbereid.

De voordelen van een zakelijke rechtsbijstandverzekering

Wanneer er een conflict ontstaat waarbij je juridische hulp nodig hebt, dan kun je specialisten inschakelen die je helpen de schade te berekenen en te verhalen op de desbetreffende partij. Een voorbeeld van een aanbieder van rechtsbijstandverzekeringen is Univé, waar je van de volgende voordelen gebruikmaakt bij het afsluiten van de verzekering:

  • Meest uitgebreide dekking bij geschillen
  • Juridische preventiedienst gratis in te zetten
  • Ruime dekking bij incassobijstand
  • Korte wachttijden wanneer je gebruik wil maken van de verzekering
  • Circa 150 (onafhankelijke) juristen – indien gewenst second opinion mogelijk.

Op het moment dat je bijvoorbeeld te maken hebt met een wanbetaler, dan doe je een melding en start Univé direct de incassoprocedure voor je op.

Wat dekt een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering van Univé ben je verzekerd in de volgende gevallen:

  • Wanneer er conflicten zijn met leveranciers, klanten, afnemers of werknemers;
  • Indien er disharmonie is over (de huur van) je bedrijfsruimte;
  • Als documenten preventief getoetst moeten worden, bijvoorbeeld leveringsvoorwaarden;
  • Complete incassoservice.

De schade of het belang moet minimaal €250 bedragen (onder dit bedrag wordt er wel gratis advies verstrekt). Wil je een vrije advocaatkeuze hebben? Dan is je verzekerd bedrag uit te breiden tot een bedrag van €10.000.

Let op: indien een conflict al bestond of dreigde te ontstaan dan ben je daarvoor niet verzekerd. Daarnaast ben je niet verzekerd voor conflicten die geen verband houden met de werkzaamheden in je bedrijf, of voor conflicten over belastingrecht (zoals leges, heffingen, WOZ-waarden).

Jonge zakenman aan de telefoon

Is een zakelijke rechtsbijstandverzekering verplicht?

Een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten is niet verplicht en wanneer je er wel een afsluit, dan heb je die hopelijk niet nodig! Wanneer je echter wel in de situatie komt dat je een advocaat in moet schakelen, dan is een rechtsbijstandverzekering zeker een pré. Voor het zelf inschakelen van een advocaat moet je namelijk flink in de buidel tasten en die kosten wegen vaak niet op tegen die van de verzekering.

Wat kost een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Benieuwd wat een zakelijke rechtsbijstandverzekering of ZZP rechtsbijstandverzekering kost? Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de branche waarin je werkt, het aantal medewerkers en de hoogte van je omzet of exploitatiekosten. Daarnaast verschilt het ook per verzekeraar en tot hoe hoog je de dekking laat oplopen.

De kosten voor de verzekering kun je overigens gemakkelijk achterhalen door slechts je KvK-nummer in te voeren. Doe dat hieronder en bereken direct vrijblijvend je premie.

Aanvullen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering moet niet verward worden met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit type verzekering richt zich op schade aan spullen of personen waarvoor je vanuit je bedrijf verantwoordelijk voor bent. Hoewel beide verzekeringen niet verplicht zijn, zijn ze zeker aan te raden om grote financiële risico’s uit te sluiten. Hier lees je meer over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Vorig artikelMet deze gratis cursus loopt je boekhouding nooit meer in het honderd!
Volgend artikelWaarom een SSL-certificaat voor je website een must is!