Garantie verlopen? Met goedkope garantieverlenging loop je geen risico!

Zeker van je zaken.

1102
iphone met kapot scherm

Het is nooit fijn als je spullen kapot gaan. Wanneer ze nog onder de garantie vallen dan ruil je ze om voor een nieuw product, maar wanneer die voorbij is, dan is het maar hopen dat alles heel blijft. Zo niet, dan is dit een vervelende extra kostenpost.

Wist jij dat het mogelijk is om een garantieverlenging aan te vragen voor tal van producten én dat voor slechts een klein bedrag? Van mobiele elektronica tot koffiezetapparaten en van e-bikes tot gereedschap, we vertellen je er meer over. Zeker handig als ze veel gebruikt worden, bijvoorbeeld op een kantoor.

Hoe werkt garantieverlenging?

Bij een garantieverlenging bescherm je je aankooprisico voor een specifiek product. Zo kies je zelf welk product voor jou belangrijk is om te verzekeren. Gebruik je bijvoorbeeld vaak je laptop, maar bijna nooit je fotocamera? Dan kan dat voor jou een reden zijn om te kiezen voor dat product.

Een garantieverlenging gaat eigenlijk altijd in vanaf na de 24e maand. Dat komt omdat op de meeste producten twee jaar wettelijke garantie zit. Je kiest vervolgens voor één, twee of drie jaar verlenging. Qua prijs kun je denken aan enkele tientjes per jaar, afhankelijk van het product en de originele aankoopwaarde.

Garantieverlenging voor (mobiele) elektronica

Op veel elektronica zit twee jaar garantie. Het wil echter helemaal niet zeggen dat je smartphone, tablet, fotocamera, laptop of printer al versleten is. Integendeel, vaak kunnen ze nog wel even mee.

Door een garantieverleningen voor je (mobiele) elektronica aan te vragen ben je niet alleen verzekerd tegen schade, maar krijg je ook nog een vervangend apparaat of een reparatie ter plaatse. Hoewel (mobiele) elektronica vaak een dure aankoop is, valt de garantieverlenging qua prijs erg mee. Zo heb je al een jaar verlenging vanaf €14,95 per maand.


Garantieverlening voor keukenapparatuur

Wel zo handig, dat luxe koffieapparaat van je op kantoor. En dat oude, trouwe ding is nog lang niet versleten en geeft je nog steeds de heerlijkste koffie. Herkenbaar? Wellicht loont het dan om voor je keukenapparatuur een garantieverlening aan te vragen. Nieuwe apparatuur aanschaffen is vaak een flinke kostenkost.

Niet alleen het koffiezetapparaat, maar ook andere onderdelen van een keuken kunnen sneuvelen. Wat dacht je van een afwasmachine of koelkast? Verzeker je tegen schade zonder eigen risico, voor minder dan €15 per jaar. Klein bedrag, maar groot plezier mocht het nodig zijn.


Garantieverlening voor (tuin)gereedschap

Veel in de tuin aan het werk, ben je bijvoorbeeld hovenier? Aan de gang met een grasmaaier, bladblazer of elektrische heggenschaar? Of werk je in de bouw en werk je met duur gereedschap? Maak dan voor slechts €19,95 per jaar gebruik van de complete garantie.

Heb je een airco staan om af te koelen? Ook die verzeker je voor het eenmalige bedrag van €19,95 (bedrag loopt op bij duurdere airco).

Verleng je zekerheid met Simplesurance

Ben je benieuwd naar de producten waar je allemaal een garantieverlenging voor kunt aanvragen? Snuffel dan eens rond bij Simplesurance, daar vind je de goedkoopste opties op een rijtje. Je profiteert van complete dekking, eenvoudig afsluiten, heldere voorwaarden en -niet onbelangrijk- uitstekende klantenservice in het geval je een schade wil melden.

Vorig artikelOnbezorgd naar het vliegveld: zo werkt valet parkeren
Volgend artikelWat houdt de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid in?