Hoe werkt geoblokkades omzeilen met een VPN?

Door een VPN heb je geen last van online geografische beperkingen.

845
Geoblokkade omzeilen vpn

Eerder vertelden we je al hoe je met een VPN-verbinding veilig kunt surfen vanaf iedere locatie. Maar dat is niet het enige voordeel aan een VPN. Je kunt er namelijk ook geoblokkades mee omzeilen. Dat betekent dat je websites en apps die vanuit het land van verblijf niet beschikbaar zijn alsnog kunt openen. We vertellen je er meer over.

Wat is een geoblokkade?

Een geoblokkade is een beperking op de toegankelijkheid van content vanuit bepaalde geografische gebieden. Deze geografische locatie wordt bepaald aan de hand van je IP-adres. Door verbinding te maken met een IP-adres in het buitenland kun je blokkades omzeilen. Dit werkt ook andersom. Wanneer je in het buitenland verblijft kun je vanuit daar verbinding maken met een server in Nederland.

Waarom worden geografische beperkingen ingesteld?

Er zijn verschillende redenen te noemen waarom bepaalde websites en apps geoblokkades doorvoeren. Een daarvan is om marktsegmenten op te delen. Content kan op die manier afgestemd worden op een bepaald land. Goede voorbeelden zijn Netflix en Amazon. Zij houden hun aanbod exclusief per land/deel van de wereld. Tevens is het op deze manier makkelijk om -indien van toepassing- aan bepaalde licentievoorwaarden te voldoen.

Een andere reden kan zijn dat een land bepaalde content niet ondersteunt. Hierbij kun je denken aan sociale media in China. De overheid blokkeert diensten als Facebook, Twitter en YouTube. Met een VPN-verbinding is het mogelijk om beperkingen te omzeilen.

Omzeilen geoblokkade VPN

Anti-geoblokkade: gebruik een VPN

Met een VPN kun je een verbinding maken via een andere server dan je eigen netwerk. Goede voorbeelden zijn Express VPN, NordVPN en Ivacy VPN. Deze VPN-aanbieders maken het mogelijk om via een server in het buitenland te verbinden. Vaak zijn er zoveel servers in verschillende landen beschikbaar, dat je eigenlijk in ieder land wel toegang kan krijgen tot alle inhoud.

Ben je zelf in het buitenland, bijvoorbeeld op zakenreis? Dan werkt het natuurlijk ook andersom. Door verbinding te maken met een server in Nederland krijg je altijd toegang tot alle geoptimaliseerde content. Zo word je bij het surfen op internet doorgestuurd naar de Nederlandse versie van een website, wel zo gemakkelijk.

Toegang tot meer dan 5000 servers

Een van de bekendste VPN-aanbieders is NordVPN. Deze betrouwbare aanbieder krijgt op de vergelijkingssite VPNexpert niet voor niets 9,6 uit 10 sterren! Met meer dan 5000 servers in ruim 60 landen is er een grote kans dat er een verbinding in je land naar keuze beschikbaar is.

Dat er zoveel verschillende servers per land beschikbaar zijn, heeft overigens nog een groot voordeel. Dit zorgt er over het algemeen namelijk voor dat de verbinding erg snel is. Je kunt specifieke servers kiezen die passen bij het land én bij je gebruikersgedrag, bijvoorbeeld specifiek voor online shoppen of series kijken. Zo kun je voortaan geoblokkades omzeilen via een veilige én snelle verbinding, ideaal!

Vorig artikelWaarom cadeaupakketten voor medewerkers ook buiten kerst een goed idee zijn
Volgend artikel3 tips voor het afsluiten van een zakelijk telefoonabonnement