De ideale break voor ondernemers: boek een workation!

Kom heerlijk tot rust in een inspirerende werkomgeving.

1125
Workation voordelen

Zou je er wel eens lekker even tussenuit willen, maar heb je nog veel (computer)werk liggen dat je niet zomaar achter kunt laten? Wat dacht je van een workation? Dit mooie woord staat simpelweg voor werkvakantie. Tijdens een workation combineer je dus werk met vakantie. Hierbij staan vooruitgang, tot rust komen en inspiratie opdoen centraal. We vertellen je meer over de workation.

Werken tijdens vakantie

Het klinkt niet voor iedereen ideaal: werken tijdens de vakantie. Toch is de populariteit van de workation vooral tijdens de coronaperiode gestegen. Na al dat thuiswerken zijn we op zoek naar een andere, inspirerende omgeving. Werken vanaf een andere bestemming is daarvoor ideaal.

Natuurlijk kun je niet ieder type werk vanaf een vakantiebestemming uitvoeren, maar hè, met een beetje creativiteit kun je vast een goede reden bedenken.

  • Mailachterstand wegwerken, digitaal de boekhouding doen, websiteteksten vernieuwen… al het werk dat vanachter de laptop uitgevoerd kan worden is perfect voor een workation.
  • Dat boek met zakelijke tips lezen waar je nog steeds niet aan toe was gekomen. Wie weet kan dat binnenkort wel vanaf een strandbedje op een tropische bestemming? Of wat dacht je ervan om zelf een (e-)boek te schrijven?
  • Leads opvolgen, koude acquisitie of plannen maken om nieuwe klanten te bereiken. Na je workation heb je weer zoveel energie dat die nieuwe klant meer dan welkom is!

Besparen én verdienen

Zo’n workation is natuurlijk heerlijk en van de andere kant kost het je ook niet eens veel geld. Want zeg nu zelf, op het moment dat je aan het werk bent dan ben je die vakantie toch gewoon ter plekke terug aan het verdienen?! Nog een extra reden om te gaan dus.

In sommige gevallen zijn de kosten van je zakenreis fiscaal aftrekbaar. Hierbij mag met persoonlijk karakter van de reis niet voor meer dan 50% overheersen. Je moet kunnen aantonen dat je reis zakelijk georiënteerd is, bijvoorbeeld met bonnetjes, mails en bevestigingen van afspraken. Je mag alleen het ‘zakelijk deel van je reis’ aftrekken, dus dit is bij een workation nog best een lastige rekensom. Neem contact op met een adviseur om te kijken wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie.

Workation in Nederland

In tijden waarin het lastig is om naar het buitenland te reizen, zoeken ondernemers al snel naar mooie plekjes in Nederland. Dat is bijvoorbeeld ook ideaal wanneer je er maar een paar daagjes tussenuit wilt. Ons land heeft genoeg moois te bieden. Snuffel rond op boekingssites of vraag eens rond bij je zakelijk netwerk. Wie weet hebben zij goede aanbevelingen.

Workation boeken

Zorgeloze all inclusive vakantie

Zoek je het liever wat verder van huis? Als straks de negatieve reisadviezen opgeheven zijn, dan is een vakantie naar het buitenland een welkome afwisseling. Kies je voor een workation in het buitenland, dan is een all inclusive vakantie een absolute aanrader. Lekker werken, en als je maag begint te knorren schuif je heerlijk aan bij het buffet. Daarnaast hoef je niks te regelen voor het transport. Je online all inclusive vakantie boeken en GO, je hoeft alleen nog maar je koffers te pakken.

TIP: vervoer je laptop en belangrijke documenten via de handbagage!

Parkeren bij de luchthaven

Woon je ver van de luchthaven? Je kunt je auto veilig bij de luchthaven parkeren. Bezoek goedkoopparkerenschiphol.eu om een parkeerplek te regelen op Schiphol, of zoek online naar een Park & Fly bij de luchthaven van waar je vliegt. Een shuttlebus brengt je vanaf de parkeerplaats naar de vertrekhal.

Liever luxe valet parking boeken? Hierbij rijd je met de auto naar de vertrekhal. Daar staat een chauffeur op je te wachten, die jouw auto meeneemt naar de parkeergarage. Bij terugkomst wordt je auto ook weer bij het vliegveld afgeleverd, erg handig.

Workation boeken, let’s go

Zin gekregen om op workation te gaan? Bekijk de actuele adviezen voor reizen naar het buitenland of blijf lekker in ons eigen prachtige land. Let er bij het kiezen van een accommodatie op dat de gewenste werkplek en services aanwezig zijn, zoals een tafel (bureau) en internet. Heel veel plezier, inspiratie en werksucces gewenst!

Vorig artikelBeginnerstips voor het kopen van cryptocurrency
Volgend artikelVeilig online aandelen kopen? Gebruik een VPN!