De voordelen en kosten van auto shortlease zakelijk

Met zakelijke shortlease altijd flexibel in autogebruik.

1099
short lease zakelijk voordelen

Eerder vertelden we je al over de verschillende vormen van het zakelijk leasen van een auto. Vandaag gaan we dieper in op een van die vormen, namelijk shortlease. Zoals de naam al zegt lease je hierbij een auto voor een relatief korte periode. De voordelen, mogelijkheden en kosten? Na het lezen van dit artikel weet je of shortlease zakelijk iets voor jou is!

Waarom kiezen voor zakelijk shortlease?

Het kan altijd zo zijn dat je tijdelijk een zakelijke auto nodig hebt. Om er dan een aan te schaffen kost je naast veel geld ook nog heel wat zakelijke rompslomp. Het zoeken naar een geschikte auto, het uitzoeken en afsluiten van verzekeringen en later eventueel de verkoop. Om dit gedoe te voorkomen kies je voor een tijdelijke zakenauto beter voor short lease. De voordelen:

 • Auto leasen kan al vanaf één maand
 • Flexibel, opzeggen kan op ieder gewenst moment
 • Ruime keuze aan verschillende auto’s en prijsklassen
 • Geen gedoe met verzekeringen, ze zitten inbegrepen in je contract
 • Vaste leasetarieven, geen bijkomende onverwachtse kosten indien er iets stuk gaat aan de auto
 • 24/7 pechhulp in Europa zit vaak inbegrepen
 • Maak gebruik van de breng- en haalservice, wel zo makkelijk dat de auto bij kantoor afgeleverd wordt

Kortom, kies voor shortlease zakelijk als je flexibiliteit, goede voorwaarden en zo min mogelijk ‘gedoe’ belangrijk vindt.

Wat kost shortlease zakelijk?

Wanneer je kiest voor shortlease zakelijk dan ben je gemiddeld wat meer per maand kwijt dan wanneer je gaat voor een langlopend leasecontract. Hier tegenover staat dus dat je ieder gewenst moment van je contract af kunt.

De prijzen voor shortlease worden per maand goedkoper naarmate je langer least. Daarnaast hangt de prijs sterk af van het type auto dat je kiest. Denk aan prijzen vanaf €300 per maand. Naarmate je voor een auto kiest met extra opties of een duurder model dan loopt de prijs op.

TIP: wanneer je aan zakelijke shortlease doet dan kun je dit deels weer aftrekken van de belasting. Hoe groot dit belastingvoordeel is, is afhankelijk van je situatie, de bijtelling en de maandelijkse kosten van de auto. Om het precieze voordeel te berekenen laat je je het best adviseren door een specialist.

short lease zakelijk

Uit welke opties kies je met shortlease zakelijk?

Er zijn heel wat keuzes met shortlease. Qua merken zijn er vaak populaire standaardmodellen op voorraad. Wil je een model dat niet online beschikbaar is? Een tip is om contact op te nemen met de leasemaatschappij, zij denken graag met je mee en kijken of ze de auto alsnog voor je kunnen regelen.

Overige opties waar je uit kunt kiezen zijn bijvoorbeeld:

 • Airconditioning/climate control.
 • Snelheidsbegrenzer of cruise control.
 • Benzine, diesel of elektrisch.
 • Bijtelling: 4, 8, 12, 15 of 22 procent
 • Automaat of handgeschakeld.

Een andere optie van zakelijk leasen is de Black Box. Hiermee kun je ritten laten registeren. Handig als er meerdere personen zakelijk in je autorijden. Je hebt realtime inzichten en krijgt notificaties bij extreem rijgedrag.

Vorig artikelBlack Friday Deals: Gaat dat door?
Volgend artikelOpvallend promotie voeren? Met deze stickers blijft je boodschap plakken!