Waarom kiezen voor zakelijk internet van Ziggo?

Goede prijs/kwaliteitsverhouding voor een compleet pakket.

3575
Do more tekst op imac

Wanneer je een bedrijf leidt, is het van groot belang dat je stabiel internet hebt. Ieder uur dat je kwijtraakt door een gebrek aan verbinding kost immers geld. Bedrijven verbruiken doorgaans veel meer data en hebben bovendien een grotere bandbreedte nodig dan een thuisnetwerk. Een zakelijk internetnetwerk is bovendien relatief gezien een stuk goedkoper dan een particulier abonnement. Ook als zelfstandige kan het daarom slim zijn een zakelijk internetabonnement aan te schaffen als je thuis werkt. Ziggo Zakelijk is hierin de meest gekozen provider in Nederland, maar waarom en wat krijg je bij Ziggo?

Van ZZP’er tot megabedrijf

Een van de belangrijkste redenen dat er veel gekozen wordt voor Ziggo Zakelijk, is omdat het bedrijf financieel interessante oplossingen biedt voor alle soorten bedrijven. Je profiteert van een flexibel maandcontract waardoor het flexibel op te zeggen is of ontvangt extra korting als je een langer contract afsluit. Het netwerk wordt gratis geïnstalleerd op locatie en bij problemen is de klantenservice iedere dag van de week van 8.00u tot 22.00u bereikbaar, hoe groot je bedrijf ook is.

Neem je een zakelijk abonnement van Ziggo, dan ben je in ieder geval altijd verzekerd van de “Power Promise”. Dit betekent dat het bedrijf je perfecte wifi garandeert, door samen met jou te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn. Komt de internetsnelheid niet genoeg in de buurt van het pakket dat je gekozen hebt? Dan krijg je een extra krachtige modem of Ziggo Wifiboosters (access point of powerline adapter). Geen gedoe dus met slecht internet. Geen verrassing daarom dat Ziggo Zakelijk al 10 jaar op rij is verkozen tot beste zakelijke internetprovider in Nederland.

Welk Ziggo Zakelijk abonnement past bij mijn bedrijf?

Ontdekken welk Ziggo Zakelijk abonnement bij jou past? Een kleine greep uit de keuzes:

Update: Op 12 april 2021 zijn de snelheden van Ziggo Zakelijk aangepast. Dit artikel is geüpdate op deze datum op basis van de verhoogde snelheden en bijbehorende prijzen.

Ziggo Start (€42,00 p.m.) – Zakelijk internet voor ZZP’ers:

Als zelfstandige zonder personeel heb je vanuit je thuiskantoor waarschijnlijk ruim voldoende aan het Ziggo Zakelijk Start abonnement van €42,00 per maand. Hiermee creëer je een stabiele internetverbinding van 100/30 Mbit/s (download en uploadsnelheid), waarmee je moeiteloos met tot zeker 5 apparaten tegelijkertijd gebruik maakt van het internet. Er is bij dit pakket ook een licentie voor internetbeveiliging inbegrepen. Bovendien is online TV kijken ook onderdeel van het pakket (50+ zenders, waaronder Ziggo Sport), zodat je dat ook niet meer afzonderlijk hoeft te regelen.

Neem je Ziggo Zakelijk Start? Dan krijg je de eerste maand gratis. Het eerste jaar betaal je daarmee in totaal €462,00 en daarna €504 per jaar.

Ziggo Compleet (€49,50 p.m.) – Een tandje meer voor kleine bedrijven of grootverbruikers

Heb jij een klein tot middelgroot bedrijf met een aantal medewerkers in dienst, dan is Ziggo Zakelijk Compleet wellicht beter geschikt voor jou. Ook als je veel gebruik maakt van het internet, bijvoorbeeld als e-commerce specialist, webdesigner of vlogger, is dit abonnement waarschijnlijk een betere keuze voor je dan Ziggo Zakelijk Start.

De internetsnelheden zijn namelijk een stuk hoger, met een downloadsnelheid van 500 Mbit/s en een uploadsnelheid van 40 Mbit/s. Dit betekent dat het delen van grote bestanden veel sneller is. Bovendien kunnen er meer (tot maximaal 50) apparaten gebruikmaken van het draadloos internet. Ook krijg je drie extra licenties voor internetbeveiliging.

Twijfel je of het Ziggo Zakelijk Start abonnement voldoende is voor jou? Dan raden we zeker aan voor Compleet te kiezen. Het prijs verschil is namelijk relatief klein. Daarnaast ontvang je tot 4 maanden gratis internet (t.w.v. €198) met daarnaast 3 gratis smart wifiboosters (t.w.v. €149) cadeau, waardoor de net iets hogere prijs van dit abonnement zich indirect terugbetaalt.

Ziggo Max (€65,00 p.m.) – Ideaal voor kantoorpanden

Heb je een kantoorpand met meerdere medewerkers die de hele dag gebruik moeten maken van het internet? Dan is Ziggo Zakelijk Max een goede keuze voor jou. Het abonnement kost €65,00 per maand en daarvoor krijg je een downloadsnelheid van liefst 700 Mbit/s en een uploadsnelheid van 50 Mbit/s. Zo kunnen je medewerkers op kantoor moeiteloos gebruik maken van onder meer Office 365, YouTube of Adobe Creative Cloud. Ook met Ziggo Max krijg je tot 4 maanden gratis internet + 3 smart wifiboosters cadeau.

Ziggo Giga (€75,00 p.m.) – Voor als alleen topsnelheid genoeg voor je is

Zakelijk internet Giga is het grootste pakket van Ziggo voor zakelijk klanten en doet zijn naam eer aan. Met een downloadsnelheid van 1000 Mbit/s is het netwerk namelijk daadwerkelijk gigasnel. Is snel internet voor jouw bedrijf van essentieel belang, dan is het aan te raden het Ziggo Giga pakket te ontdekken. Let wel even op, want het netwerk is nog niet overal beschikbaar. Vul op de Ziggo-website je postcode in om te checken of deze mogelijkheid voor jou bestaat.

Op maat – Voor specifieke vereisten

Op zoek naar een netwerkoplossing voor grootzakelijk gebruik, zoals een school, een groot kantoorpand of een winkelcentrum? Dan zijn bovenstaande pakketten zeer waarschijnlijk niet toereikend voor jou. Gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk Ziggo Grootzakelijk. Hierbij biedt Ziggo producten op maat, omdat de wensen vaak ver uit elkaar liggen. Zo heeft een ziekenhuis heel andere behoeften dan een studentenhotel. Ben je hiernaar op zoek? Dan gaat Ziggo graag het dialoog met je aan om te bekijken wat de beste oplossing is voor jouw wensen. Hiervoor kun je telefonisch contact opnemen of het adviesformulier invullen.

Heb je geen grootzakelijk internetabonnement nodig, maar spreken bovenstaande pakketten je toch niet helemaal aan? Geen paniek, het is mogelijk je pakket zelf samen te stellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zakelijk bellen of zelf Hosted VoIP toe te voegen aan je abonnement. Ook is het mogelijk het tv-pakket verder uit te breiden.

Handige extra’s en uitbreidingen

Op zoek naar specifieke oplossingen? Dan biedt Ziggo Zakelijk nog een aantal andere handige extra’s. Voorbeelden hiervan zijn een Office 365 abonnement of mobiele telefoonabonnementen. Met Zakelijk Internet Pro biedt Ziggo een aantal extra oplossingen op maat, zoals VoIP en een wifinetwerk voor gasten.

Heb je een e-commercebedrijf? Dan is het sowieso aan te raden te kiezen voor Ziggo Zakelijk Internet Pro. Je krijgt dan namelijk een vast IP-adres in plaats van een dynamische. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je het IP-adres van kantoor kan uitsluiten uit je rapportages, bijvoorbeeld in Google Analytics. Met een dynamisch IP-adres is dat niet mogelijk.

Korting en andere voordelen in combinatie met Vodafone abonnement

Zoals wellicht bekend werken Ziggo en Vodafone intensief samen. Dit betekent dat je een aantal aantrekkelijk voordelen hebt als je ook een Vodafone mobiel abonnement hebt, zoals:

  • €4,13 korting per maand op mobiel Vodafone abonnement
  • Verdubbeling van databundel
  • Gratis internetbeveiliging voor 20 apparaten
  • Extra tv-pakket

Let op: de exacte voordelen waar jij recht op hebt zijn afhankelijk van zowel je Ziggo Zakelijk als je zakelijke Vodafone abonnement. Welke voordelen voor jou van toepassing zijn lees je hier.

Vergelijking met andere zakelijke internetabonnementen

Ben je op zoek naar zakelijk internet, dan heb je om eerlijk te zijn ook niet heel veel keuze in Nederland. Het blijft behoorlijk beperkt tot KPN, XS4ALL en Tele2, inclusief nog een aantal kleinere gespecialiseerde providers. Wanneer je de prijzen gaat vergelijken is Ziggo voor zakelijke abonnementen niet de goedkoopste. Je krijgt er echter wel in vergelijking de hoogste upload- en downloadsnelheid voor terug. De pakketten van Ziggo blinken daarmee uit in prijs/kwaliteitsverhouding.  

Als we dan toch een aantal nadelen mogen noemen; een zakelijk internetabonnement kan dus goedkoper dan een abonnement van Ziggo. De vraag is echter wel of die hele goedkope pakketten toereikend gaan zijn. Als je als bedrijf afhankelijk bent van je internetverbinding lijkt dat in ieder geval zeker niet het geval. Je hebt dan, hoewel de prijs wat hoger ligt, meer aan het abonnement van Ziggo.

Andere eventuele nadelen zijn dat je altijd (in ieder geval bekabeld) TV hebt bij een zakelijk abonnement van Ziggo, terwijl je dit misschien niet nodig hebt. Bij andere abonnementen kun je ervoor kiezen om dit weg te laten. Bovendien krijg je bij Ziggo Zakelijk standaard een dynamisch IP-adres, tenzij je extra betaalt voor het PRO-abonnement, terwijl je bij KPN bijvoorbeeld áltijd een vast IP-adres hebt.

RECENSIES OVERZICHT
Onze beoordeling
Vorig artikelMangools: de ideale all-in-one tool voor SEO!
Volgend artikelInvesteren in een recreatiewoning op de Veluwe?
waarom-kiezen-voor-zakelijk-internet-van-ziggoZiggo Zakelijk is in prijs/kwaliteitsverhouding onverslaanbaar, je krijgt een vrij uitgebreid pakket en een hoge snelheid voor een relatief lage prijs. Het is daarmee perfect voor ZZP’ers, het MKB of middelgrote bedrijven als je onbezorgd snel internet wilt hebben in één compleet pakket. Het kan echter zo zijn dat de pakketten, hoewel grotendeels zelf samen te stellen, niet helemaal passen bij jouw wensen. Het kan in die zin zowel té compleet zijn, maar ook te beperkt zijn. Voor de meeste bedrijven is het echter een ideaal pakket, zeker als je ook een mobiel abonnement van Vodafone hebt/neemt.