3 tips voor het afsluiten van een zakelijk telefoonabonnement

Je kunt een privé abonnement ook zakelijk gebruiken.

962
zakelijk telefoonabonnement tips

Overweeg je om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten? Dan is het slim om verschillende providers en abonnementsvormen met elkaar te vergelijken. In dit artikel helpen we je op weg met een aantal tips voor de zakelijke beller.

Overweeg een sim only abonnement

Het kopen van een nieuwe telefoon inclusief abonnement lijkt financieel gezien vaak een aantrekkelijke keuze, omdat je op die manier korting krijgt op het totaalbedrag. Toch kan een (zakelijk) sim only abonnement in bepaalde gevallen een aantrekkelijkere keuze zijn. Herken je jezelf in de volgende situaties, dan is een sim only zakelijk kopen wellicht voor jou de beste keuze.

  • Had je een telefoon + abonnement en is de looptijd van dat abonnement verlopen, maar is je smartphone nog prima in orde? Dan is een sim only abonnement de meest voordelige oplossing.
  • Sim only abonnementen zijn erg flexibel. Zo kies je zelf hoeveel GB internet, belminuten en sms’jes je wilt. Vaak kun je het abonnement gedurende de looptijd gemakkelijk omhoog of omlaag bijstellen, of extra bundels aan- en uitzetten.
  • Je wordt niet beperkt in het aanbod telefoons dat op dat moment beschikbaar is bij complete abonnementen. Zit je bijvoorbeeld te wachten tot die nieuwste iPhone of Samsung uitkomt, dan zet je een Sim Only op een later tijdstip direct over op je volgende toestel.

Maak de keuze voor een privé of zakelijk telefoonabonnement

Een zakelijk telefoonabonnement kun je aftrekken van de inkomstenbelasting en omzetbelasting. Daarnaast krijg je met een zakelijk abonnement gemakkelijker toegang tot de helpdesk van de provider. Heb je medewerkers in dienst? Dan kun je vaak ook nog onderling data en belminuten delen.

Een zakelijk abonnement biedt dus heel wat voordelen, ook financieel gezien zou je denken. Je moet er echter rekening mee houden dat de kosten van een zakelijk abonnement over het algemeen wat hoger liggen dan de kosten voor een privé abonnement. Voor kleine zelfstandigen kan het daarom interessanter zijn om hun privé abonnement zakelijk te gebruiken.

Kies je overigens voor een privé abonnement, dan mag je alsnog het zakelijke deel van je telefoonkosten aftrekken. Het nadeel is dat je een aparte zakelijke administratie hiervoor moet bijhouden. Je hebt hier dus wat meer boekhoudkundig werk aan.

Wat uiteindelijk financieel gezien de slimste keuze is, is echt verschillend per situatie. Maak daarom zelf een rekensom of vraag een boekhouder om advies. Hier lees je nog een aantal aanvullende tips over het aftrekken van telefoonkosten.

Tips zakelijk telefoonabonnement afsluiten

Zorg voor een kwalitatieve smartphone met een toereikend abonnement

Niets is vervelender dan een apparaat dat niet goed werkt. Een kwalitatieve smartphone is dan ook een absolute must voor een ondernemer. Kijk bijvoorbeeld eens bij het aanbod van Samsung of lees hier over de voordelen van een nieuwe iPhone in jouw business.

Let er bij het kopen van een nieuwe telefoon in ieder geval op dat deze genoeg geheugen heeft. Op die manier heb je ruimte voor beveiligingsapps en boekhoud apps. Dat laatste is wel zo gemakkelijk, bijvoorbeeld om bonnetjes direct in te scannen en altijd toegang te krijgen tot je financiën.

Tot slot moet je natuurlijk zorgen voor voldoende belminuten en data, zodat je altijd bereikbaar bent en toegang hebt tot internet. De nieuwste modellen hebben een optie tot een 5G-internetverbinding, zodat je nóg sneller internet hebt.

Vorig artikelHoe werkt geoblokkades omzeilen met een VPN?
Volgend artikelBedrijfspand budgetvriendelijk in een nieuw jasje? Overweeg gevelbekleding!