Waarom is goede hosting voor een onderneming belangrijk?

906
ftp admin in backend

Tegenwoordig beschikt vrijwel iedere onderneming over een eigen website. Daarbij beginnen steeds meer bedrijven een webwinkel, om hun klantenkring verder uit te kunnen breiden. Niet langer worden enkel klanten uit de buurt bereikt, ook klanten uit andere delen van Nederland of zelfs het buitenland kunnen hun bestelling plaatsen. Een mooie kans om als onderneming te groeien! Aan de basis van het succes van een webshop of website staat goede hosting. Kies je bijvoorbeeld voor WooCommerce hosting voor je webshop? Ben je wellicht van plan om zelf hosting aan te bieden, zonder omkijken te hebben naar het beheer van de server? In dat laatste geval zou je reseller hosting kunnen overwegen. Dit artikel zoomt in op het belang van goede hosting voor een onderneming. 

Bereikbare en veilige website voor potentiële klanten

Je website is het online visitekaartje van je bedrijf. Het is om die reden belangrijk dat je website past bij de uitstraling die je als onderneming nastreeft! Zorg dat de website soepel werkt en nagenoeg altijd online is. Het is bijzonder vervelend wanneer je website niet werkt, op het moment dat een potentiële klant meer informatie wenst over je dienstverlening. In de meeste gevallen zal een klant uitwijken naar een van je concurrenten. Het aanbod op internet is immers immens tegenwoordig! Naast het feit dat je website bereikbaar moet zijn, wil je dat deze veilig is. Goede hosting speelt hierbij een rol, door aanvallen van buitenaf te blokkeren en te zorgen voor veilige wachtwoorden en online omgevingen. 

Snelle webhosting zorgt voor betere posities in de zoekmachine

Niet onbelangrijk is het feit, dat een snelle website over het algemeen hoger in de zoekresultaten verschijnt. De snelheid van je website is slechts een van de factoren die van invloed is op deze posities. Toch is het de moeite waard om hier kritisch naar te kijken! Door voor goede hosting te kiezen, heb je dit punt immers al snel behaald. Kijk ook naar de locatie van de servers van een hosting provider. Het is verstandig om voor een server in Nederland te kiezen, wanneer je met een .nl-domeinnaam wilt scoren in de zoekmachine.

Hosting zoeken bij jouw website of webshop

Eerder in dit artikel werden al verschillende soorten hosting aangehaald. Het is verstandig om je te laten adviseren over het type hosting dat het beste past bij hetgeen jij wilt publiceren. Ga je voor een webshop die essentieel is voor de omzet van je bedrijf? Wil je een simpel en vooral goedkoop hostingpakket om bezoekers te kunnen informeren over je dienstverlening? Enzovoorts. 

Vorig artikelReview Bedrijfsrooster: efficiënte tool voor personeelsplanning en urenregistratie
Volgend artikelEen snellere coronatest en -uitslag voor je medewerkers?