Hoe geeft VPS een impuls aan je bedrijf?

Wat is een VPS en wat zijn de voordelen?

1134
Twee mannen bij serverkast

VPS is een vorm van hosting, waarbij je een eigen Virtual Private Server als onderdeel van een fysieke server tot je beschikking krijgt. Heb je tot nu van shared hosting gebruik gemaakt? Of sta je op het punt voor de website van je bedrijf voor een bepaald type hosting te kiezen. In dat geval is het belangrijk om te weten op welke manier VPS een impuls aan je bedrijf geeft. Daarom maak je hier onder meer kennis met de voordelen van de keuze voor een Virtual Private Server.

Volledige controle over je VPS

Je krijgt bij VPS de volledige controle over wat er op komt te staan. Bijvoorbeeld ten aanzien van het besturingssysteem. Zo is het mogelijk om voor Linux te kiezen en dit systeem te installeren of om Windows te nemen. De complete controle hebben over je VPS geeft je bedrijf een impuls. Het is namelijk zo dat je qua opslag en installatie van software keuze hebt uit meerdere pakketten. Zo kies je het pakket dat het beste aansluit bij je voorkeuren die nodig zijn voor de website van je bedrijf. De volledige controle gaat gepaard met optimale vrijheid en flexibiliteit.

Schaalbaarheid

Bij een bedrijf dat groeit, is het soms nodig om aanpassingen te doen en uit te breiden. In het kader van hosting is er door een optimale schaalbaarheid een ondersteunende impuls te geven aan je bedrijf. Een van de kenmerken van  VPS is dat er sprake is van efficiënte schaalbaarheid. Dat betekent simpelweg dat het heel gemakkelijk is om op een snelle manier de capaciteit van opslag of geheugen te vergroten. Verder is het zo dat een Virtual Private Server ook voor onafhankelijkheid staat. Het is niet zoals bij shared hosting dat je een webserver met andere partijen deelt. Je hebt bij VPS je eigen server en beschikt daarbij over een eigen IP-adres.

Reductie in kosten

Het is ideaal om  VPS te gebruiken en daarmee een impuls aan je bedrijf te geven. Als er dan ook nog sprake is van een kostenreductie is dat helemaal perfect. Een investering in een dedicated server is namelijk niet nodig. Je hebt wel dezelfde capaciteit tot je beschikking met VPS, maar de kosten zijn aanzienlijk lager. Het is overigens belangrijk om te weten dat het onderhoud in eigen beheer dient plaats te vinden. Dat betekent dat je verantwoordelijk bent voor bijvoorbeeld het uitvoeren van updates.

Voor welke bedrijven is VPS geschikt?

Het is niet zo dat VPS aan elk bedrijf zomaar een impuls geeft. Het is vooral een ideale keuze voor bedrijven in het MKB die geen grote investering willen doen voor wat betreft fysieke hardware. Een VPS biedt bedrijven in het MKB volop vrijheid om software naar keuze te installeren. Het is bijvoorbeeld een uitkomst als er meerdere websites te exploiteren zijn. Of als er sprake is van een complexe website met een groot aantal bezoekers. Zo geeft VPS ook een impuls aan webshops die een grote groei doormaken. VPS biedt hierdoor veel meer opties, vrijheid en flexibiliteit dan shared hosting.

Vorig artikelFiscale regels en bespaartips voor het zakelijk gebruik van vrachtwagens
Volgend artikelAdsorptiedroger kopen en lucht ontvochtigen: waar op letten?