De voordelen van iXL Hosting

Ideale hostingprovider voor het MKB

1219
Webshop op laptop

Een tijdje terug schreven we al over de voordelen van Yourhosting, een populaire Nederlandse hostingprovider. Hierop kregen we vervolgens echter de vraag hoe het dan zit met iXL Hosting, een andere behoorlijk bekende Nederlandse hostingprovider. Wat zijn dan de voordelen van deze partij voor het hosten van je websites?

Wat is IXL Hosting?

Zoals gezegd is ook iXL Hosting een Nederlands bedrijf. Het bestaat sinds 2007 en is gevestigd in Ede (Gelderland). iXL focust zich met name op partijen waarbij het zeer belangrijk is dat de website snel en stabiel draait. Als je een grote webshop hebt kan een uurtje downtime je bijvoorbeeld al duizenden euro’s omzet kosten, dat wil je natuurlijk niet. Het is daarmee een ideale hostingprovider voor het MKB.

Bij iXL staat support daarom hoog in het vaandel. Wanneer je professionele website online is wil je deze zo snel mogelijk weer terug online hebben. De klantenservice is daarom letterlijk altijd bereikbaar, ook in het weekend en in de avonden. Je tekent hiervoor een SLA (Service Level Agreement) waarin bepaalde kwaliteitseisen worden vastgelegd. Zo weet je vooraf precies wat je aan elkaar hebt! iXL hosting is met een uptime van 99.9% niet alleen betrouwbaar, maar het stelt alles op alles op jou te helpen om van jouw online bedrijf een succes te maken.

Meer dan alleen WordPress hosting, ook zeer geschikt voor Magento

WordPress is al jarenlang met afstand het meest gebruikte CMS (Content Management System) ter wereld met een marktaandeel van meer dan 50%. Het mag daarom geen verrassing zijn dat iXL je moeiteloos helpt bij het hosten van jouw WordPress blog of je Woocommerce webshop. Het bedrijf heeft hiervoor dedicated WordPress specialisten in dienst om jou te helpen om je website snel en op een goede manier online te zetten. Dan doen ze overigens al vanaf slechts €2,50 per maand voor particulieren en €10 per maand voor bedrijven!

Daar blijft het echter niet bij, iXL hosting heeft namelijk naast WordPress specialisten ook heuse Magento specialisten in huis. Magento is een ideaal platform voor grote webshops, maar het is wel een vrij groot en log systeem, waardoor het niet altijd makkelijk is om te hosten. Je hoort dan ook vaak dat Magento webshops traag zijn. Dit komt voornamelijk doordat de meeste hostingproviders niet ingericht zijn op zo’n groot CMS. Bij iXL is dat geen enkel probleem, het heeft specialisten in huis die er samen met jouw developers voor zorgen dat je Magento website bijna letterlijk vliegt via hun ijzersterke dedicated servers. Voor betrouwbare en snelle Magento hosting is iXL dus een absolute aanrader.

Veilig en snel

Host je je website via iXL, dan krijg je te allen tijde en gratis SSL-certificaat, waardoor je website beveiligd is. Daarnaast biedt het bedrijf shared hosting op basis van SSD en zelfs gespecialiseerde hosting voor WordPress dankzij Redis caching. Je raakt je website bovendien nooit kwijt, er worden namelijk geautomatiseerd meerdere back-ups per dag gemaakt.

Kies je voor Magento hosting? Dan heb je voor €15 per maand al een dedicated server op basis van SSD met veel caching mogelijkheden, waardoor je zeker niet te maken zult hebben met een trage website. Je hoeft veel optimalisaties bovendien niet zelf te doen, de specialisten van iXL verzorgen dit voor jou binnen je SLA. Via een dedicated server is het ook mogelijk een Zen-Cart, Virtuemart of OScommerce webshop te hosten onder dezelfde performance voorwaarden. Ideaal!

Helemaal niet duur

Het is bij iXL hosting al mogelijk om een hostingpakket af te nemen van €2,50. Aan dit goedkoopste pakket zitten echter natuurlijk wel wat limitieten. Welke pakketten biedt het bedrijf?

iXL Hosting

Particuliere hosting

Het goedkoopste pakket van €2,50 valt onder particuliere hosting en draagt de naam Personal Basic. Binnen dit pakket geniet je van onder andere 1GB SSD-opslag, maximaal 2 websites, gratis SSL, 4GB Ram, DDos bescherming en meerdere e-mailadressen. iXL biedt hier bovenop nog twee upgrades: Personal Advanced (€6 per maand) en Personal Premium (€11,50 per maand).

De voordelen van upgraden zijn onder andere:

 • Meer opslag (maximaal 15GB)
 • Meer dataverkeer
 • Tot 50 websites
 • Caching (Redis, Memcached, Varnish)
 • Tot 8 GB RAM
 • Verhuisservice
 • Hack & Abuse service

Hosting voor bedrijven

Als bedrijf zijnde zijn de mogelijkheden van personal hosting doorgaans niet toereikend. Door onder andere adverteren en een grote naamsbekendheid heb je simpelweg doorgaans veel meer verkeer dan zo’n particulier hostingpakket aankan. Bovendien zijn storingen veel gevaarlijker voor je omzet en wil je daarom altijd zo snel mogelijk geholpen worden. iXL Hosting biedt daarom een aantal pakketten die beter geschikt zijn voor bedrijven waarvoor websiteverkeer enorm belangrijk is.

Het goedkoopste pakket binnen business webhosting bedraagt €10 per maand. Hier krijg je al behoorlijk wat voor terug, namelijk: tot 5 websites, onbeperkte e-mailadressen, 8GB Ram, Redis & Memcached caching add-ons, 24/5 emergecny support, een responstetijd van maximaal 5 uur en bescherming tegen DDoS een hacks. Ook hiervoor biedt iXL hosting weer twee upgraden, namelijk Business Advanced (€20 per maand) en Business Premium (€40 per maand). Waarom upgraden?

 • Meer opslag
 • Tot 250GB dataverkeer
 • Tot 50 websites.
 • NGINX en Varnish Caching
 • Zorgeloze verhuisservice
 • Een responsetijd van 3 uur
 • 24/7 support.

Specifieke hosting voor WordPress en Magento

Naast de standaard pakketten, biedt iXL ook hostingpakketten aan die specifiek bedoeld zijn voor WordPress of Magento. Hiervoor zijn een aantal zaken die je niet per se nodig hebt voor deze platformen geschrapt uit het pakket, maar krijg je hiervoor bijvoorbeeld betere caching en dedicated support terug die belangrijk is voor het specifieke platform. Dit zorgt ervoor dat jouw WordPress of Magento website altijd perfect en snel draait.

iXL Hosting

WordPress shared hosting is beschikbaar vanaf €10 per maand inclusief SLA en de Premium versie kost €40 per maand voor bedrijven tot 50 websites die meer snelheid en geheugen nodig hebben. Eventueel is het pakket nog uit te breiden naar Managed WordPress Cloud VPS hosting.

Voor Magento is snelheid zoals gezegd enorm van belangrijk, daarom krijg je bij iXL Hosting via het Magento hostingpakket toegang tot ondere andere GIT, Modman, N98 Magerun en SSH. Bovendien is de infrastructuur ook geschikt voor Magento 2. Uiteraard ook weer inclusief SLA. Magento webhosting is verkrijgbaar vanaf €15 per maand en naar Premium uit te breiden voor meer websites en meer geheugen voor €60 per maand.  

Zeer positieve beoordelingen

Benieuwd naar ervaringen met iXL Hosting? Lees dan zeker even wat reviews op internet, het krijgt namelijk een score van 99 op schaal van 100 van hun klanten!

Vorig artikelUitstel belastingaangifte? Let op, vraag tot 1 mei 2020 aan
Volgend artikelMangools: de ideale all-in-one tool voor SEO!