Waarom kiezen voor hostingpartij Argeweb?

Alles over de voor- en nadelen van Argeweb.

1197
Website op macbook en imac

Argeweb is een hostingpartij waar je terecht kunt voor online diensten, zoals het starten van je webshop, het bouwen van je website of online samenwerkingen met Microsoft 365 en Teams. Argeweb ontvangt een gemiddelde score van 9,2 uit meer dan 1000 reviews, dus vonden we het tijd om ze eens onder de loep te nemen. Waarom kiezen voor Argeweb als dienstleverancier? In dit artikel vertellen we je over de mogelijkheden en voordelen van deze aanbieder.

Domeinnaam checken

Een nieuwe domeinnaam registeren? Check eerst of die nog beschikbaar is via Argeweb. Daarnaast ontvang je ook suggesties en bundelopties. Zo kun je voor een relatief laag bedrag je nieuwe domeinnaam met verschillende extensies registreren.

Voordeel: het eerste jaar betaal je voor de meeste domeinnamen slechts €0,95.

Argeweb hosting

Via Argeweb maak je gebruik van razendsnelle webhosting op Nederlandse SSD servers. Er zijn twee pakketten waarbij je standaard veel opties krijgt, zoals webmail, back-up, databasebeheer, CMS tool, spamfilter, antivirus en andere beveiliging. Een SSL-certificaat is optioneel en aan te raden. De pakketten inclusief SSL (circa €2 p.m. duurder dan zonder SSL):

  • Standaard €7,90: 5GB SSD opslag, 20GB dataverkeer, 512MB RAM, 1GB database opslag, 15 e-mailadressen en 1000MB mailbox
  • Plus €11,90 per maand: 25GB SSD opslag, 50GB dataverkeer, 1024MB RAM, 1,5GB database opslag, 50 e-mailadressen en 1000MB mailbox

Voordeel: de eerste 3 maanden betaal je slechts €0,99 per maand (€2,94 p.m. met SSL) en ontvang je bij webhosting een jaar gratis de domeinnaam.

Webshop starten

Na het vastleggen van je domeinnaam wil je misschien wel een webshop starten. Een goed webdesign bouwen dat tevens geschikt is voor online aankopen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Argeweb biedt je de service om je webshop te bouwen en te onderhouden, zodat deze altijd up-to-date is. Hierbij zit het volgende inbegrepen:

  • Webhosting en e-mailadres
  • Gebouwd in WordPress CMS met WooCommerce plugin
  • Onbeperkt aanpassingen na oplevering
  • Onderhoudsservice

Voor het eenmalig aanmaken van je webshop vraag je vrijblijvend een offerte aan. Het onderhoudscontract, inclusief hosting, e-mailadres en beveiliging, kost €55 per maand.

Voordeel: compleet pakket voor vast bedrag per maand, zodat je webshop altijd beveiligd en up-to-date is en je meteen kunt schakelen wanneer er zich onverwachtse problemen voordoen.

Microsoft 365 Business

Een Microsoft Office pakket is voor veel ondernemers een must. Argeweb claimt de goedkoopste te zijn voor een Microsoft 365 Business abonnement, waarbij je alles in de cloud bewaart en overal toegang hebt tot je documenten. Microsoft Teams zit inbegrepen en je ontvangt 1000 GB OneDrive opslag.

Via Argeweb heb je keuze uit drie verschillende abonnementsvormen, waarbij de verschillen hem zitten in welke Office-programma’s je wilt. Bovendien bepaal je zelf hoeveel gebruikers je toevoegt. De prijs is vanaf €4,20 per maand per gebruiker.

Voordeel: De goedkoopste aanbieder van Microsoft 365 Business met daarbij een keuze uit verschillende pakketten voor wat je nodig hebt aan software.

Groene hosting: CO2-neutraal

Heb je maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan? Argeweb is geregistreerd bij The Green Web Foundation, wat betekent dat de datacenters CO2-neutraal zijn. Hierdoor maakt jouw website automatisch gebruik van ‘groene hosting’.

Voordeel: Hosten via Argeweb is een milieubewuste keuze.

Klantvriendelijkheid staat centraal

In reviews over Argeweb komt duidelijk naar voren dat gebruikers tevreden zijn over de deskundige klantenservice. Argeweb is goed bereikbaar, zowel telefonisch als per e-mail en geeft gratis advies indien je ergens niet uitkomt of vastloopt.

Wanneer je een domein wilt verhuizen dan wordt dit gratis voor je geregeld. Daarnaast hebben ze een installatieservice waarbij ze bepaalde diensten voor je installeren tegen een kleine vergoeding.

Voordeel: goed bereikbare en deskundige klantenservice.

Niet blij? Geld terug

Argeweb geeft aan dat zij staan achter de kwaliteit van hun services, maar beseft dat het altijd eens kan voorkomen dat je niet tevreden bent. Mocht dit het geval zijn dan betalen ze 100% van het aankoopbedrag van de dienst aan je terug. Dit geldt wanneer je opzegt binnen 30 dagen vanaf de datum dat de dienst aan je is geleverd.

Voordeel: geen risico op een aankoop waarover je niet tevreden bent.

Meer weten over Argeweb?

Naast bovengenoemde diensten en services, biedt Argeweb nog een aantal meer toegespitste diensten aan, zoals VPS, online back-up en e-mailhosting. Wist je bovendien dat Argeweb al sinds het jaar 2000 bestaat en onderdeel was van KPN tot eind 2019? Benieuwd naar het hele aanbod? Neem dan een kijkje bij Argeweb.

Toch nog niet overtuigd? Lees dan ook eens onze artikelen over Yourhosting en IXL Hosting

Vorig artikelKleine handige investeringen voor je kantoorpand
Volgend artikelBetere designs voor je bedrijf dankzij een grafische cursus