Hoogste rente spaarrekening Europa

Ben je als ondernemer of particulier op zoek naar een manier om je geld te vermeerderen? En heb je nog wat centen liggen? Dan is het een goed idee om spaarrentes te vergelijken. Om je op weg te helpen hebben we een spaarrente vergelijker voor je klaarstaan waarin je eenvoudig spaarrekeningen naast elkaar legt. Daarna geven we je nog een aantal tips over banken en spaarrentes vergelijken. Ontdek rentes, voordelen en pak je money!

Spaarrentes vergelijken Nederland

Rente krijgen op je geld is natuurlijk altijd mooi meegenomen. We raden je aan om er even rustig voor te gaan zitten. Je wilt immers wel weten waar je je geld wegzet. Vergelijk naast de hoogte van de rente ook de voorwaarden. Kun je je geld altijd afhalen wanneer je maar wilt? Moet je je geld een bepaalde looptijd vastzetten om van die hoge rente te kunnen genieten? Betaal je nog maandelijkse kosten voor de rekening? Allemaal zaken om mee te nemen wanneer je de keuze voor een bepaalde bank en rekening maakt.

Deposito garantiestelsel: verzekering

Let bij voorkeur op het deposito garantiestelsel. Dit is een regeling die stelt dat je geld tot €100.000 verzekerd is in het geval de bank failliet gaat. Alle banken met een Nederlandse bankvergunning vallen onder het deposito garantiestelsel. Maar ook banken uit andere Europese landen kunnen hiertoe behoren. Dit is zeker wel iets om even te checken. Je wilt immers dat de verzekering goed is, zodat je geen geld verliest.

Hoogste rente spaarrekening Nederland

Kijken we specifiek naar Nederlandse banken, dan valt op dat Bunq Bank koploper is in het bieden van de hoogste spaarrente. Zij bieden zelfs een gratis Easy Savings account waarmee je gratis een spaarrekening opent. Let op, rente en voorwaarden zijn mogelijk aan verandering onderhevig en de bank met de hoogste rente in Nederland kan dus veranderen.

Premium

Goede klantenservice en ondersteuning

Een reden om te kiezen voor een Nederlandse bank voor sparen is, zoals het er nu voorstaat, zeker niet de hoogte van de rente. Wel kun je daar natuurlijk voor kiezen omdat je dan toegang hebt tot klantenservice dichtbij huis, in je eigen taal. Zo worden in Nederland ASN Bank, RegioBank en SNS Bank als erg klantvriendelijke banken gezien.

Hoogste rente spaarrekening Europa

Je hoeft niet per se bij een Nederlandse bank je geld weg te zetten, zolang je maar let op de het deposito garantiestelsel. Maar hoe pak je dat dan precies aan? Je kiest een tussenpersoon, een spaarbemiddelaar. Een goed voorbeeld van zo’n bemiddelaar is Raisin. Zij zetten de hoogste rentes in Europa voor je op een rijtje. Hier check je ook de looptijd (van vrij opneembaar tot x periode vastzetten).

TIP: Een goed voorbeeld is Distingo Bank uit Frankrijk, waar je vergeleken met de Nederlandse tarieven een hele hoge rente ontvangt (op moment van schrijven). Daar lees je meer over in onze Distingo Bank review.

Banner 728x90

Wat is bronbelasting?

Wanneer je kiest om te sparen via een Europese bank (dus buiten Nederland), dan is het belangrijk om te controleren of je bronbelasting moet betalen. Als dat zo is, dan houd je waarschijnlijk minder over dan de ‘benoemde rente’. Je moet hier namelijk Belasting over betalen. Je leest er meer over op de website van de Belastingdienst. Moet je wel bronbelasting betalen? Dan is er een kans dat je dubbel belasting betaalt. Dit kun je dan vaak wel weer laten verrekenen (met aantoning), maar dat is wat ingewikkelder. Twijfel je wat bij je past? Het is altijd een goed idee om een boekhouder om advies te vragen.

Rente sparen of beleggen?

Wanneer je kiest voor een spaarrekening, dan weet je vooraf al wat je ermee gaat verdienen (zeker als je de looptijd vastzet). Heb je geld over dat je niet gebruikt en ben je bereid om risico te nemen voor hogere winsten? Dan kun je er ook voor kiezen om te beleggen. We hebben tevens een vergelijker gemaakt voor de beste broker Nederland, waar je onder meer voordelen, kosten en transactiekosten kunt vergelijken.

Bank met hoogste rente? Spaarrekening openen!

Tijd om je geld tegen zo hoog mogelijke rente weg te zetten? Start met sparen en maak je account aan bij een bank naar keuze. Let op, we benadrukken graag nog eens om de kleine lettertjes te lezen. Check de voorwaarden, denk goed na of je geld wil vastzetten of dat je voor een variabele spaarrekening kiest. En kijk hoeveel geld je over wilt zetten. Of je nu als ondernemer of particulier op zoek bent naar de beste spaarrekening met de hoogste rente, wij hopen dat we je met onze spaarrente vergelijker goed op weg hebben geholpen.

Disclaimer!

Aan de informatie in dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Rente percentages en voorwaarden kunnen wijzigen. Dit artikel is informerend van aard. Je dient de door ons opgestelde informatie niet te beschouwen als professioneel advies of als vervanging daarvoor en we raden je aan om een boekhouder of specialist te contacteren voor professioneel advies. Ook is B2B2C.nl (een website van The Content Case) niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de inhoud van websites waarnaar op deze website wordt verwezen alsmede websites die naar deze website verwijzen. Nederlands recht is van toepassing.