Word een EK-terras: toon wedstrijden, versier met vlaggen & trek klanten!

Trigger mensen om ook na het EK terug te komen.

803
Vlaggenclub EK vlag

Het EK voetbal is in aantocht en de terrassen zijn geopend, heerlijk! Als terras-eigenaar zoek je wellicht naar manieren om je terras zo aantrekkelijk mogelijk in te richten voor klanten. Heb je overwogen om het terras om te toveren tot EK-terras, met versiering, hapjes en een tv-scherm? We geven we je een aantal tips om sterk op dit event in te spelen.

Waarom een EK-terras?

Door je terras in te richten op sport trek je een bepaalde doelgroep aan. En dat is er een die gemiddeld gezien veel versnaperingen wegwerkt. Vooral mensen die zelf voetballen hebben een relatief hoge alcoholconsumptie, zo blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut (2020). Daarnaast blijkt een voetbalwedstrijd vaak geassocieerd te worden met flink (bier) drinken. Laat die klanten dus maar komen!

Spread the word met EK-vlaggen

Een goed begin voor het aantrekken van dit type klanten is het inrichten van je terras in EK-stijl. En daarvoor kun je perfect vlaggen gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor een vlaggenlijn die je doortrekt tussen de parasols. Met vlaggen zijn de mogelijkheden eindeloos.

Het nieuws dat jij een EK-terras bent zal zich vanzelf spreiden wanneer je op een goede locatie zit en men je enthousiaste uitstraling ziet. Dat oranje valt immers wel op!

EK vlaggen vlaggenclub

Zorg voor een zichtbaar scherm met live wedstrijden

Als je een EK-terras wil zijn dan moet je daar natuurlijk ook naar handelen. En dat betekent dat je alle wedstrijden uitzendt (mits de coronaregels het toelaten). Daarbij moet je ervoor zorgen dat je het tv-scherm op een goed zichtbare plaatst hangt. Door de afstand die we tegenwoordig verplicht moeten inlassen kan het soms noodzakelijk zijn om meerdere schermen op te hangen.

Je zou ook gebruik kunnen maken van een beamer. Hierbij kun je een afrolbaar scherm gebruiken waardoor je op een relatief voordelige manier een groot beeld kunt tonen. Je kunt dit tevens gemakkelijk opruimen na sluitingstijd, dat gaat met een tv-scherm minder gemakkelijk.

Maak een EK-hapjesmenu

Bij een drankje hoort een hapje en ziet eten doet kopen. Zo is het maar net. Om je klanten te triggeren om extra bestedingen te doen is het aan te raden om een speciaal EK-hapjesmenu samen te stellen. Je hoeft hierbij echt niet ingewikkeld te doen, want juist de simpele gerechten doen het bij een wedstrijd goed.

Ga bijvoorbeeld voor bittergarnituur, nacho’s, kaasjes en tapasplanken. Kies juist voor hapjes die relatief eenvoudig te maken zijn. Ook een speciaal drankje zou een optie kunnen zijn. Zo zal een oranjecocktail waarschijnlijk vooral populair zijn onder de dames. Voor de mannen kun je bijvoorbeeld een speciale ‘bierdeal’ opzetten.

Om je assortiment te bepalen kun je ook eens overwegen om te kijken welke dranken bijna over datum gaan. Door corona is het immers begrijpelijk als je met overschot bent blijven zitten. Het EK biedt een mooie gelegenheid om er alsnog aan te verdienen en je voorraad leeg te maken.

De menukaart hoef je overigens echt niet opnieuw te laten drukken. Je kunt gewoon een losse flyer ontwerpen en deze in een houdertje op de tafel zetten. Maak het visueel aantrekkelijk, dan loopt het water bij iedereen in de mond.

EK drankjes aperol

Trigger mensen om ook na het EK terug te komen

Ben je naast terras ook lunchroom en/of restaurant? Dan zou je eens kunnen nadenken over een ludieke actie die mensen aantrekt om later weer terug te komen. Zo zou je ze bijvoorbeeld een kortingsbon kunnen geven op een bepaald menu of bepaalde gerechten (bv voor een bepaalde periode waarin het normaal minder druk is). Zo is de kans groter dat ze op korte termijn weer bij je aanschuiven, zodat jij extra inkomsten kunt binnenslepen.

Ben je tijdens de coronacrisis meer focus gaan leggen op thuisbezorgen? Geef je klanten dan de bestellijst voor thuisbezorging mee. Zo kun je op die manier ook nog eens voor nieuwe orders zorgen.

Klaar voor het EK voetbal?

Het EK 2021 begint op 11 juni en duurt tot 11 juli 2021. 24 landen nemen deel aan maar liefst 51 wedstrijden, dus er valt flink wat te zien!

Begin tijdig met de voorbereidingen. Stel je hapjesmenu samen, zorg voor een scherm en haal je vlaggenlijn in huis. Bied je klanten een toffe ervaring en zet jezelf op de kaart tijdens dit voetbal event!

Vorig artikelTips voor het opruimen van je magazijn
Volgend artikelTips voor het ordenen van de boekhouding