Waarom cadeaupakketten voor medewerkers ook buiten kerst een goed idee zijn

Onverwachtse presentjes werken motiverend.

1050
Cadeaupakket medewerkers

In deze bijzondere tijden van COVID-19 is het extra leuk om je medewerkers te verrassen, bijvoorbeeld met een luxe paaspakket. Zo laat je weten dat je aan ze denkt en dat je hun inzet waardeert. Dit stimuleert bovendien de werknemerstevredenheid, waardoor het tevens een positieve invloed heeft op de motivatie én prestaties.

We geven je een aantal tips voor het geven en uitkiezen van presentjes en vertellen je meer over de indirecte voordelen die je daaruit haalt.

Een mooi gebaar!

Allereerst is het geven van een cadeau aan medewerkers natuurlijk altijd een heel mooi gebaar. Wie wordt er immers niet blij van een presentje waarmee je merkt dat je gewaardeerd wordt. Het blij maken van je medewerkers is al een goede reden om te investeren in geschenken.

Kleine investering, grote opbrengst

Indirect zijn er ook nog een aantal andere voordelen die voortvloeien uit het geven van passende cadeaus aan medewerkers.

  • Het versterkt de relatie tussen werkgever, werknemer én bedrijf.
  • Het heeft een positieve invloed op de motivatie van medewerkers.
  • Het verbetert de algehele gemoedstoestand van medewerkers. Wanneer een werknemer bijvoorbeeld twijfelt om zich ziek te melden, zal die dat nu waarschijnlijk minder snel doen. Ook zetten ze sneller een stap extra.
  • Werknemers gaan hun baan meer waarderen en vertellen tegen vrienden en familie over het toffe geschenk dat ze hebben ontvangen, waardoor het bedrijf ook bij anderen positiever in de kijker komt te staan.

Let op, deze voorbeelden zijn algemeen geschetst. Het kan natuurlijk per baan, werkgever, werknemer en/of geschenk verschillen.

Cadeau medewerkers stimuleren tips

Zijn giften aftrekbaar?

In sommige gevallen zijn giften aan personeel aftrekbaar. Hierbij mogen de jaarlijkse uitgaven per begunstigde niet meer dan €227 exclusief btw zijn. Er gelden wel een aantal uitzonderingen. Een compleet overzicht van de regels vind je op de website van de Belastingdienst.

Geldbonus versus cadeaupakket

Overweeg je om werknemers extra geld te geven? Een bonus ontvangen is natuurlijk altijd leuk en in de meeste gevallen zelfs nuttiger dan een cadeau. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat juist fysieke presentjes hoger gewaardeerd worden door de meeste werknemers. Geld (salaris) krijgen ze immers al het hele jaar door.

Voor jou als werkgever alleen maar handig natuurlijk. Een cadeau van enkele tientjes doet het namelijk vaak al goed, maar een bonus van enkele tientjes komt heel anders over. Dan zal je toch wat dieper in de buidel moeten tasten.

Cadeaupakketten: kijk verder dan kerst

Als je denkt aan geschenkpakketten voor medewerkers, dan leg je al snel de link met de kerstperiode. Dat is zo’n typisch feestmoment waarop medewerkers een cadeau verwachten, want ‘iedereen krijgt toch een kerstpakket?’ Op zo’n momenten kun je eigenlijk alleen maar slecht uit de verf komen wanneer je met een karig cadeau aankomt.

Dit heeft te maken met het feit dat mensen hun kerstpakketten gaan vergelijken. Ze hebben het erover met vrienden en familie, en als ze merken dat hun pakket kleiner of minder interessant was dan dat van anderen, dan treedt er mogelijk een negatieve associatie op.

Juist op andere feestelijke dagen kun je met passende presentjes goed scoren. Zo’n cadeau komt op dat moment namelijk onverwachts. Daarnaast is de kans groot dat de vrienden en familie van de ontvanger helemaal niets hebben gehad. Dat maakt jou als werkgever de positieve uitzondering.

Paaspakket medewerkers

Inspiratie cadeaupakketten

Vlak voor de kerstdagen schieten de kerstpakketaanbieders als paddenstoelen uit de grond. Ben je juist op zoek naar een ‘neutraal’ geschenk, of naar cadeaus die afgestemd zijn op andere feestdagen? Dan kun je het hele jaar door terecht op Charles.nl, aanbieder van toffe cadeaupakketten.

Paascadeaus, zomerse borrelboxen, tapaspakketten, bekijk alle cadeaupakketten op de webshop Charles.nl en zoek zelf leuke presentjes uit voor je medewerkers. De prijzen variëren van €10 tot €60. Kortom, een klein gebaar met een groots effect!

Vorig artikelVeilig online aandelen kopen? Gebruik een VPN!
Volgend artikelHoe werkt geoblokkades omzeilen met een VPN?