Waar let je op bij het kopen van een smartwatch voor zakelijk gebruik

Van contactloos betalen tot stressmeting, de mogelijkheden van een smartwatch zijn enorm!

1334
Smartwatch zakelijk gebruik tips

Een smartwatch is een slimme horloge waarmee je gezondheid en sportprestaties kan tracken. Dat niet alleen, je kunt ze ook koppelen aan je smartphone, zodat je via het horloge berichten kunt ontvangen en oproepen kunt accepteren. Waar let je op bij het kopen van een smartwatch die je ook zakelijk gebruikt? We geven je een aantal tips.

1.    Connectiviteit van de smartwatch

Als je een smartwatch koopt dan gebruik je hem normaal gezien voor privé, omdat je hiermee diverse sportprestaties en gezondheid kunt monitoren. Maar daarnaast komt dit functionele horloge ook van pas voor zakelijk gebruik.

Als je de smartwatch zakelijk gebruikt dan raden we je aan om een model te kopen dat voldoet aan bepaalde connectiviteitsfuncties. Zo zijn er modellen die je kunt verbinden met je smartphone en waarmee je berichten en notificaties kunt ontvangen.

Nóg handiger is het als je zelfs berichten via je smartwatch kunt verzenden. Zit je bijvoorbeeld in een vergadering, dan kun je met één druk op de knop laten weten dat je later even terugbelt.

Wat verder voor sommige ondernemers goed van pas komt is dat je kunt betalen via de smartwatch, bijvoorbeeld via Apple Pay, Fitbit Pay of Garmin Pay. Goede smartwatches die dit ondersteunen zijn bijvoorbeeld Apple Watch Series, Fitbit Sense en Versa 3 en Garmin Vivoactive 4.

Contactloos betalen zakelijke smartwatch

2.    Compatibiliteit met je smartphone

Het is belangrijk dat je nieuwe smartwatch compatibel is met je smartphone. Dat is vaak, maar zeker niet altijd het geval. Zo kun je een model uit de Apple Watch Series alleen verbinden met een iPhone. De Samsung Galaxy Watch ondersteunt dan weer geen iPhone. Voor perfecte samenwerking tussen je apparaten is het dus van belang dit te checken.

Heb je een wat ouder model smartphone? Let dan ook zeker op de compatibiliteit met de Android en iOS versies. De nieuwste modellen vereisen namelijk ook de latere updates van de besturingssystemen.

3.    De looks van jouw smartwatch

Wanneer je een smartwatch zakelijk gebruikt dan wil je natuurlijk wel professioneel overkomen. En hoewel de siliconen horlogebandjes die we standaard op smartwatches vinden tegenwoordig al meer dan geaccepteerd zijn, kan het natuurlijk wel zo zijn dat je liever een metalen horlogebandje wenst. Voor privé gebruik (tijdens sporten) is een siliconen bandje echter wel weer een stuk fijner.

De oplossing? Smartwatch bandjes bijbestellen. Vrijwel iedere smartwatch heeft een horlogebandje dat eenvoudig verwisseld kan worden. En zo kun je dus voor zakelijk gebruik bijvoorbeeld voor een stijlvolle metalen horlogeband kiezen, terwijl je tijdens het sporten lekker comfortabel het siliconen bandje gebruikt.

Smartwatch zakelijk horlogebandje

4.    Hartslag en stressniveau meten

Wat ook nog wel een fijne functie is, is hartslagmeting. Zo kun je bijvoorbeeld een melding laten geven wanneer je een onregelmatig hartritme hebt. Ook een bloeddrukmeter en/of saturatiemeter komen van pas. Deze meten de bloeddruk en het zuurstofpercentage in het bloed. Bij dit laatste kan een (te) lage waarde duiden op stress en spanning en ook bij een hoge bloeddruk is dat een indicatie om aan de bel te trekken. Het geeft aan dat het tijd is om beter op je gezondheid te letten, mogelijk naar aanleiding van te hoge werkdruk? Wat de reden ook is, het is sowieso belangrijk om lekker in je vel te zitten en actie te ondernemen wanneer je waarden ‘afwijken van de standaard’.

5.    Ingebouwde GPS-ontvanger

Moet je vaak naar klanten? Dankzij diverse smartwatch functies op het gebied van GPS vind je voortaan de weg via je smartwatch. Zo kun je bijvoorbeeld bij sommige modellen routes inladen, aanwijzing laten doen op de kaart en de afstand tot de bestemming aangeven.

Neem je naar je klant ook een laptop of tablet mee? Bij het bestellen van een nieuwe smartwatch band kun je direct ook een professionele laptop-, tablet-, of iPad hoes ter bescherming mee bestellen. Zo, nu ga je compleet voorbereid op pad!

Zakelijke smartwatch tips
Vorig artikelWaar let je op bij het kopen of leasen van een zakelijke bestelbus?
Volgend artikelHardware verkopen of weggooien? Zorg voor veilige datavernietiging!