Zet de Lean Six Sigma-strategie in voor jouw bedrijf?

666
begin strategy

Wellicht heb je er wel eens van gehoord: Lean Six Sigma. Dit is een methodiek die menig bedrijf al jaren inzet om een verbeterslag te maken. Heb jij nu ook een eigen onderneming, maar twijfel je of jouw bedrijf geschikt is voor Lean Six Sigma? Lees dan snel verder.

Wat doet Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een methodiek die wereldwijd bewezen is en een ondertussen aantoonbare en duurzame verbetering van het bedrijfsresultaat oplevert. Bij deze methodiek staat de klant met zijn specifieke wensen centraal. Zodra jij als ondernemer Lean Six Sigma inzet, zul je dit snel in de klanttevredenheid terugzien. Tegelijkertijd zorgt de methodiek ervoor dat je kosten bespaart en de doorlooptijd verkort. Al met al zorgen projecten die volgens de Lean-strategie gedaan worden, voor een duurzame verbetering van het bedrijfsresultaat.

Praktijkervaring met Lean Six Sigma

Mooie resultaten dus, maar past dit ook bij jouw onderneming of voelt het nog iets te abstract om toe te passen? Deze praktijkervaringen helpen je wellicht een handje en verschaffen meer duidelijkheid. Mogelijk herken jij jezelf in één van deze drie cases:

  • Lean kan in de zorg worden toegepast, zoals op de operatiekamers. Door daar naar de efficiency te kijken, worden er minder fouten gemaakt en herstellen patiënten sneller.
  • Bij een Telecom & Utilities onderneming ging met met Lean Six Sigma aan de slag om het oplossend vermogen van de servicedesk te verhogen. Het doel was om het aantal gemelde incidenten terug te dringen of zelfs te voorkomen. Een duurzame oplossing voor de lange termijn dus.
  • Bedrijven in de Handel, Logistiek en Transport kunnen de First Time Right aflevering verhogen door middel van Lean te werken. Voorraadkosten gaan hierdoor omlaag, pickfouten worden minder snel gemaakt én klanten hebben hun bestelling sneller in huis. Win-win-win-situatie dus!

Aan de slag

Herken jij bepaalde werkzaamheden in één van deze voorbeelden? Dan kun je snel gaan beginnen met Lean Six Sigma en binnen jouw bedrijf een verbeterslag slaan. Wist je dat je hierbij op verschillende niveaus kunt beginnen en werken. Zo heb je bijvoorbeeld Green Belt Lean Six Sigma. Naast Lean Six Sigma bestaan er overigens ook nog andere methodes, zoals Design Thinking. Alles om jouw bedrijf innovatiever voort te zetten.

Vorig artikelWaarop letten bij het kiezen van een workstation?
Volgend artikelWat is managed hosting en wat zijn de voordelen?