Verbeter je computer skills met deze online Microsoft cursussen

Door te investeren in een korte cursus, kun je op lange termijn veel tijd besparen.

952
Microsoft Word cursus

Door de coronacrisis zijn we genoodzaakt om zoveel mogelijk thuis te werken. Hierbij komen Microsoft programma’s goed van pas. Van Word voor het schrijven van documenten tot Excel voor het maken van tabellen. Of wat dacht je van Microsoft Teams, waarmee je online contact kunt houden met collega’s?

Ben je relatief onbekend met een van deze programma’s en wil je het maximale uit de diverse functies halen? Zoek je tevens naar wat afleiding nu je vaker thuis zit? Wellicht is een online Microsoft cursus een goede oplossing. We vertellen je meer over de mogelijkheden.

Microsoft Office programma’s

De apps van Microsoft Office behoren toch wel tot dé kantoorapplicaties waar je niet omheen kunt. Met een Microsoft 365 Business abonnement krijg je toegang tot programma’s als Excel, Word, PowerPoint en OneNote. Ook kun je gebruikmaken van Microsoft Teams.

Meer weten over de pakketten van Microsoft 365 voor bedrijven, of wil je aan een voordelige prijs een abonnement afsluiten? Lees dan ons artikel Office 365 voor bedrijven vanaf €8,80 per maand.

Microsoft Office

E-learning Microsoft Office

De tools van Microsoft zijn dusdanig ingericht dat ze gemakkelijk zijn in gebruik. Veel functies, zoals het opmaken van teksten en het invoegen van afbeeldingen spreken voor zich. Maar de programma’s hebben ook functies die minder bekend zijn, maar waar je op termijn veel tijd mee kan besparen. Een paar leuke onderzoeksfeitjes:

  • Op kantoor werken we gemiddeld zo’n 80% van de tijd met Microsoft Office programma’s.
  • Per dag besteden we gemiddeld 38 minuten aan het uitzoeken van een computerprobleem.
  • Nederlandse bedrijven verliezen jaarlijks naar schatting zo’n 23 miljard euro aan werknemers met kennisgebrek over computerprogramma’s.
  • Door het behalen van een Microsoft certificaat kan tot 87% tijd bespaard worden op opdrachten waarbij het betreffende Office programma wordt gebruikt.

De inhoud van Microsoft cursussen

We noemen een paar voorbeelden van cursussen die je kunt volgen op het gebied van Microsoft training. De cursussen zijn afkomstig van OEM Office Elearning Menu, een internationaal trainingscentrum en geaccrediteerd partner van Microsoft.

Ze bieden gespecialiseerde trainingen op verschillende niveaus aan, dit aan een zeer gunstige prijs. Indien je meerdere cursussen afneemt krijg je korting. Je kunt kiezen uit verschillende trainingsduren. Tevens is het mogelijk om trainingen op maat samen te laten stellen, afgestemd op jouw werksituatie.

Microsoft Office cursus

1. Microsoft Word cursus basis & gevorderden

Bij de Microsoft Word training heb je keuze uit verschillende niveaus. Leer de basis of kies voor de expert cursus, waarbij je dieper ingaat op het gedetailleerd opmaken van je document, zoals het toevoegen van nieuwe lettertypen en het werken in andere formaten. Ook leer je hoe je documenten kunt beveiligingen.

2. Microsoft Excel cursus basis & gevorderden

Ook de Excel training is beschikbaar op verschillende levels. In de basis leer je werken met tabellen. De gevorderde trainingen gaat dieper in op het creëren van grafieken en het maken van sommen en verbanden waarbij je cellen op een bepaalde manier kan laten samenwerken om resultaten schematisch weer te geven.

3. Microsoft Teams cursus

De Teams training behandelt alle facetten van dit online communicatieprogramma. Zo kun je teamchannels aanmaken, to-do lijsten opstellen en via de applicatie samenwerken in de cloud. Na ruim drie uur heb je de cursus voltooid en kun je direct met het programma aan de slag.

4. Complete Office 365 cursus

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Office programma’s, waaronder Word, Excel, PowerPoint? En wil je weten hoe je de programma’s kunt combineren om er het maximale uit te halen? Wellicht is een complete Office training een goede keuze. In totaal duurt de cursus zo’n twee dagen, maar je hebt standaard twaalf maanden toegang en hoeft hem dus niet in één keer af te ronden.

5. Snel en blind leren typen

Ontbreken op dit moment je skills voor snel en blind typen? Dan kun je daar ook een cursus in volgen. Met de blind typen cursus krijg je zeven maanden toegang tot de cursus, waarbij je in totaal achttien uur bezig bent. Erg handig, want op lange termijn kun je hier veel tijd mee besparen.

Get started: Microsoft cursus volgen

Door het volgen van een cursus heb je weer iets nieuws om op te focussen. Je leert ervan en hebt er profijt van op langere termijn. Benieuwd naar alle Microsoft cursussen van aanbieder OEM, of wil je eens door het aanbod andere IT-cursussen snuffelen? Bekijk dan hier het complete e-learning cursusaanbod.

Vorig artikelThuistest Corona: zelftest nu vanaf 1 stuk verkrijgbaar voor €20
Volgend artikelDoelgroep aanspreken: tips voor het gebruik van taalniveaus in klantcommunicatie