Zo switch je zonder ervaring naar een professionele IT-carrière

IT traineeship zonder diploma of ervaring? Dat is mogelijk!

486
IT traineeship zonder diploma

Dat er in de IT relatief veel banen zijn op dit moment is een feit. Daarentegen is het aantal professionele IT’ers in verhouding juist wat minder. Spreekt de IT je aan, ook al heb je daar geen opleiding voor gevolgd? Maak dan kennis met Young Coders, die jou kunnen helpen bij de kickstart van je IT-carrière.

Wat voor coder ben jij?

Oké, je wilt dus iets met IT of ICT? Maar wat precies? Iets met software, programmeren, javascript of wat dan ook? Dat hoef je gelukkig nog niet precies te weten, want door middel van een handige test (circa 5 tot 10 minuten) kom je er via Young Coders achter wat bij je past. Dat kan van alles zijn, van IT-beheerder tot software tester tot dataspecialist. Meestal krijg je meerdere opties en lees je waarom dat interessant voor je kan zijn.

Ontdek Tech leerplatform

Mocht er iets bij zitten dat interessant voor je is, dan kun je via het bijbehorende Ontdek Tech leerplatform praktijkgerichte trainingen volgen. Zo specialiseer je je in een van de vakgebieden en word je klaargestoomd voor een carrièreswitch. De diverse gespecialiseerde docenten helpen je bij het volgen van je hart en het klaarmaken voor een nieuw vakgebied.

Traineeship IT

Data scientist steeds populairder

Een van de IT-functies die steeds vaker gevraagd wordt, is data scientist. Dit is een functie die, zoals de naam al doet vermoeden, inspeelt op het analyseren en verwerken van gegevens. Dat klinkt nog steeds erg breed, dus wanneer je een data scientist traineeship volgt dan kies je daarbinnen nog uit tal van specialisaties. We noemen twee populaire specialisaties binnen de functie van data scientist. Het is tevens mogelijk deze twee richtingen te combineren, als ‘overkoepelende data scientist’.

1.     Data analist

De data analist analyseert grote hoeveelheden informatie om op basis daarvan conclusies te kunnen trekken die waardevol zijn voor het bedrijf. Dat kan gaan om gegevens uit Excel, maar ook zeker uit tools als Hotjar en Google Analytics. Het gaat hier dus niet om programmeren, maar juist om het inzichtelijk maken van gegevens.

2.     Data engineer

De engineer op het gebied van data ontwikkelt datastromen die het mogelijk maken dat de data analist aan de slag gaan. Hierbij is programmeren wel key. Bijvoorbeeld in de programmeertaal Python, met daarnaast frameworks en libraries van NumPy, Pandas en anderen. Je verdiept je in het leren van deze technologieën.

Ook voor opleiden werknemers

Overigens kunnen ook bedrijven gebruik maken van de services. Heb je als werkgever samen met een werknemer besproken dat een switch wenselijk is, dan kunnen werknemers een tech-opleiding volgen. Dat kan gaan om digitale basisvaardigheden, maar ook om complete programmeeropleidingen.

Je kunt als werkgever samen met Young Coders kijken welke opleidingstracks binnen het bedrijf passen, en er kunnen zelfs maatwerk trainingen ontwikkeld worden. Dat is handig, want zo hoeven werkgevers niet op zoek naar nieuwe werknemers, en kunnen werknemers zich specialiseren in iets dat ze leuk vinden.

Vorig artikelKorte workation Nederland? Overweeg een hotel!
Volgend artikelEnergie besparen op kantoor? 10 tips!