Carrièreswitch maken? Met deze professionele testen ontdek je wat bij je past!

Naar de top in je ideale job.

1635
Man en vrouw in discussie

Overweeg je een andere loopbaan, werkplek of functie te kiezen? Het is dan belangrijk goed te oriënteren, zodat je de juiste keuze maakt. Een goede manier is het doen van een carrièretest of studietest. Altijd interessant om te doen en om te kijken wat eruit komt. Wil je zo’n test doen? In dit artikel delen we de beste professionele carrièretesten met je.

1. Welk beroep past bij mij?

In deze test die wordt gebruikt door duizenden loopbaanadviseurs kom je erachter welke beroepen goed bij je passen. In zo’n tien minuten ontdek je de top 20 die volledig is afgestemd op wat je leuk vindt, wat bij je competenties past en waar je goed in zou zijn. Je beoordeelt activiteiten en geeft inzicht aan je eigen gedrag om tot het resultaat te komen.

Dit is een professionele test die op basis van psychologische modellen is opgesteld. De test duurt zo’n tien minuten en na afloop krijg je een PDF-rapport van het resultaat. Deze deskundige test kost eenmalig €12,50 en is geschikt voor iedere doelgroep, van starter op de arbeidsmarkt tot iemand die graag een switch wil maken.


2. Welke studie past bij mij?

Overweeg je om een nieuwe studie te volgen? Ook al weet je welk beroep of welke richting goed bij je past, dan nog heb je keuze uit tal van opleidingen. Het is daarom slim om een studietest te doen, zodat je opleiding goed aansluit bij je doelen en wensen.

Deze studietest is speciaal ontwikkeld voor jongeren van veertien tot negentien jaar die een hbo- of wo-studie willen gaan volgen. In circa vijftien minuten krijg je een overzicht met geschikte studies die aansluiten bij wat jij leuk vindt om te doen. De professionele test kost eenmalig €12,50 en is uitermate geschikt voor iedereen die twijfelt over welke studie goed bij hem of haar past.


macbook en kladblok

3. Wat zijn mijn sterke punten en hoe ontwikkel ik ze?

Een sollicitatiegesprek gepland, maar vind je het moeilijk je sterken punten te benoemen? Met deze professionele competentietest ontdek je in vijftien tot twintig minuten wat je sterke punten zijn. 

De test kost eenmalig €16, maar daar krijg je naast een overzicht van je sterke punten ook afgestemde ontwikkeltips per competentie bij. Een waardevolle investering voor je persoonlijke ontwikkeling.


4. Ben ik een goede manager?

Droom jij er altijd al van om manager te worden, maar weet je niet of je over de juiste kenmerken beschikt? Door jezelf bewust te worden van je eigen leiderschapsstijl, kom je erachter of managen iets voor jou is en welke punten je zou kunnen ontwikkelen. Ben jij een natuurlijk leider? Er is geen betere manier om dit uit te vinden dan een professionele leiderschapstest.

Deze managementtest is gebaseerd op de Big Five theorie, waarbij getest wordt op vijf fundamentele kenmerken van leiderschap, namelijk de mate van extraversie, vriendelijkheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid en openheid. Deze professionele test kost €25 en duurt ongeveer vijftien minuten.


Test je loopbaan

5. Welke bedrijfscultuur past bij mij?

Ben je iemand die graag een duidelijk afgebakend verloop van de dag heeft of vind je het juist fijn om veel afwisseling en spontaniteit in je werk te hebben? Wil je financiële zekerheid of avontuur? Ben je iemand die graag beslissingen maakt of voer je liever taken uit die je aangereikt worden? Het is belangrijk om hier inzicht in te hebben en je werkomgeving hierop af te stemmen, want een werkomgeving die bij je past heeft een grote invloed op hoe gelukkig je bent.

In deze professionele test kom je erachter welke bedrijfscultuur met bijbehorende werkwaarden goed bij je passen. De test duurt circa twaalf minuten en kost eenmalig €14. Na afloop van de test ontvang je een uitgebreid rapport van vijftien pagina’s met daarin nieuwe inzichten, verhelderende grafieken en theoretische achtergrond.


Vorig artikel7x eco-vriendelijke schoonmaakproducten voor een schone werkplek
Volgend artikelHoe werkt Sale and Leaseback? Voordelen en nadelen!