Betere designs voor je bedrijf dankzij een grafische cursus

Een beter imago dankzij professionele designs.

1128
Design voor bedrijf

Als ondernemer krijg je te maken met het in orde brengen van heel wat grafische zaken. Denk hierbij aan een strakke website, bijpassende afbeeldingen, een fysieke folder of brochure, visitekaartjes, e-books en noem maar op. Wanneer je zelf geen verstand hebt van grafische programma’s, dan ga je toch al snel richting de uitbesteding (of je kiest voor een minder professionele opmaak).

Om geld te besparen op de lange termijn biedt een grafische cursus uitkomst. We vertellen je over de mogelijkheden en voordelen van grafische opleidingen.

Grafisch werk zelf doen of uitbesteden?

Iedere ondernemer krijgt te maken met grafische vormgeving. Professionele visitekaartjes, een sterke website, een aantrekkelijke brochure, de invulling van deze grafische middelen hebben invloed op je succes.

Wanneer je zelf geen verstand hebt van grafische programma’s als Photoshop, Illustrator en InDesign, dan denk je al snel aan uitbesteding. De prijzen van grafisch vormgevers lopen echter al snel op tot minimaal €50 per uur. Wanneer je wensen niet naar jouw idee vertaald worden door de vormgever, draag je tevens risico voor urenlange aanpassingen.

Zowel de prijs als de invulling van de grafische middelen zijn goede redenen om dit werk in eigen hand te houden. Dit kan bijvoorbeeld door online tutorials te volgen of een complete grafische opleiding of cursus te volgen.

Grafische cursussen en opleidingen

Met de juiste voorkennis kan iedere ondernemer zijn of haar uitingen gemakkelijk zelf ontwerpen. DTP-programma’s als Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator vereisen basiskennis, maar wanneer je die eenmaal hebt kun je er alle kanten mee op.

Om de software onder de knie te krijgen kun je aan de slag met online tutorials, op YouTube vind je er genoeg. Slimmer is het om één of enkele dagen op cursus te gaan, want het zelf aanleren, het vinden van de juiste online tutorials en het onder de knie krijgen zal je waarschijnlijk heel wat meer tijd en frustratie kosten dan een cursus waarbij je de essentiële basis aangereikt krijgt.

Heb je heel veel affiniteit met het grafisch vakgebied en ben je van plan om de software tot in detail te gebruiken? Dan zijn er ook uitgebreidere grafische avondopleidingen van meerdere weken.

Man werkt met Adobe Premiere

Wat zijn goede grafische cursussen voor beginners?

Op het gebied van grafische cursussen en opleidingen zijn er heel wat mogelijkheden. Zo focust de ene cursus meer op online, de ander meer op offline. Ook zijn er cursussen die de principes van grafische vormgeving behandelen, zoals typografie, kleurenleer en vlakverdeling. Zo leer je bijvoorbeeld welke kleuren aantrekkelijk bevonden worden door welke doelgroep.

Er zijn zowel cursussen voor beginners als gevorderden, waarbij je je kan voorstellen dat die voor gevorderden veel dieper ingaan op alle functies van de uitgebreide software. Ben je een ondernemer die graag de basis van interessante grafische programma’s wil leren, zodat je er zelf voortaan gemakkelijk mee aan de slag kan? Overweeg dan een van de volgende drie cursussen.

1. Photoshop Basis

Adobe Photoshop is hét programma om je foto’s helemaal naar wens aan te passen. Denk hierbij aan het aanpassen van kleuren, foto’s vrijstaand maken en retoucheren. Hoewel Photoshop een uitgebreid programma is voor professionele vormgevers, kan iedere ondernemer met wat basiskennis voortaan afbeeldingen uniek maken of bijvoorbeeld het eigen logo toevoegen.

2. InDesign Basis

Offline zichtbaar zijn? Dan is een cursus InDesign een goede keuze. Dit is namelijk het programma om drukwerkuitingen op te maken. De basis leer je binnen twee dagen en daarna maak je zelf folders, flyers, visitekaartjes, nieuwsbrieven, briefpapier en posters op. De tijd om Adobe InDesign te leren is een kleine investering als je dit afweegt tegen de kosten van een grafisch vormgever, zeker op de lange termijn.

3. WordPress basis

WordPress is het populairste programma voor het maken van websites. Het is gemakkelijk in gebruik en wanneer je de basis onder de knie hebt dan maak je heel je website op zoals jij dat wilt. Scheelt je heel wat in de portemonnee vergeleken met wanneer je een dure developer zou moeten aannemen. Het enige dat je nodig hebt bij het starten van een WordPress cursus is een eigen domeinnaam met webhosting abonnement. Hostingpartijen zijn er heel wat. Een goede partij (veel voordelen voor starters) is bijvoorbeeld Argeweb.

Vorig artikelWaarom kiezen voor hostingpartij Argeweb?
Volgend artikelPassief inkomsten genereren, kan dat?