Tips voor duurzame relatiegeschenken

Reduce, reuse, recycle and repeat, mogelijkheden genoeg voor duurzame relatiegeschenken!

334
Duurzame relatiegeschenken tips

Veel bedrijven hebben Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. En dat is een goede reden om eens te kijken naar duurzame relatiegeschenken. Wil jij je klanten verrassen met een mooi en groen presentje? Doe je voordeel met onderstaande tips en laat je inspireren!

1.    Kies voor lokaal

Lokaal produceren en inkopen is alvast een goed begin als je kiest voor een duurzaam relatiegeschenk. Hoe verder het transport, hoe meer het milieu normaal gezien belast wordt. Let er bijvoorbeeld op of het bedrijf in kwestie zelf ook met MVO bezig is.

2.    Inzetten op gerecyclede grondstoffen

Een goed voorbeeld van een specialist in duurzame relatiegeschenken is Greengiving. Alle geschenken zijn op een bepaalde manier groen, duurzaam of milieuvriendelijk. Zo kun je er bijvoorbeeld een relatiegeschenk met logo kopen dat gemaakt is van gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen.

3.    Geschenken met een verhaal

Sommige relatiegeschenken hebben een verhaal. Een goed voorbeeld is de Tony’s Chocolonely chocoladereep. Het merk werd al meerdere keren uitgeroepen tot meest duurzame merk van Nederland. Ze hebben weinig personeel en zorgen voor minimale uitstoot en efficiënte vervoersstromen. Bovendien is de chocolade 100% slaafvrij. En het is ook nog eens een lekker relatiegeschenk!

4.    Nieuw leven, let it grow!

Iets wat eetbaar is komt altijd wel van pas, maar wie liever een ander soort product wil geven die moet echt eens deze tip overwegen. Groeipapier! Dit papiertje kun je laten bedrukken met logo. De ontvanger plant het in de grond en dan komen er prachtige bloemen uit. Het papier composteert. Bijkomend voordeel aan groeipapier is dat je het met een envelopje kunt sturen. Dat scheelt in verpakkingsmateriaal.

5.    Praktisch en besparend

Niet voor niets betalen we tegenwoordig voor plastic zakken in de supermarkt. Deze tassen zijn niet erg duurzaam en daarom word je zoveel als mogelijk gestimuleerd om herbruikbare tassen te gebruiken. Laat duurzame tassen bedrukken met je logo en geef een praktisch relatiecadeau! Deze tassen worden bijvoorbeeld gemaakt van jute, katoen of papier. Wie maximale duurzaamheid wil die kan ook kiezen voor een onbedrukte tas.

Relatiegeschenk duurzaam tips

6.    Give it back initiatieven

Er zijn ook bedrijven die bij elke bestelling iets terug doen voor mens, maatschappij of planeet. Bijvoorbeeld in de vorm van waardevolle producten schenken aan arme landen, of juist het planten van een boom om uitstoot te compenseren. Wil je nog even verder zoeken naar een leuk cadeau, dan kun je bijvoorbeeld zoeken via zoekmachine Ecosia, die een deel van de winst investeert in het planten van bomen. 

7.    Bedankkaartje van reststromen

Vrijwel ieder bedrijf heeft afval, oftewel reststromen. Nou zal het zeker niet voor ieder bedrijf mogelijk zijn om dit om te toveren tot een creatief hoogstandje, maar het is het overwegen waard. Heb je bijvoorbeeld papier over? Knip het in een leuke vorm en maak er een handgeschreven bedankkaartje van. Persoonlijk en origineel, een mooie finishing touch voor jouw duurzame relatiegeschenk!

Vorig artikel5 potentiële leadmagneten die je als bedrijf kunt inzetten
Volgend artikelWerkstress en zwaar lichamelijk werk blijken grootste oorzaken ziekteverzuim