Tip: via dit studenten uitzendbureau vind je ambitieuze werknemers

Nu een flexibele en ambitieuze werkstudent, later je vaste toptalent.

837
Studenten uitzendbureau

Zoek je een flexibele uitzendkracht, het liefst één die ambitieus is en die veel wil leren? Overweeg dan eens contact op te nemen met een studenten uitzendbureau. Recruit a Student is een voorbeeld van zo’n gespecialiseerd bureau. We vertellen je meer over de werking en voordelen van deze manier van talent inhuren.

Waarom een studenten uitzendbureau?

Door een student in te huren kies je voor een enthousiaste, ambitieuze werknemer in opleiding. Via een uitzendbureau wordt de best matchende student aan het juiste bedrijf gekoppeld. Hier gaat uitstekende werving en selectie aan vooraf.

Jij als ondernemer geniet van de flexibiliteit van een uitzendbureau, waarbij je altijd inzicht hebt in de tijdsregistratie en personeelsplanning. Je kunt bijvoorbeeld iemand inhuren voor:

  • Stage
  • Vast aantal uren per week
  • Een aantal weken tijdens drukke periodes
  • Tijdens vakanties, wanneer je eigen medewerkers vrij hebben

Aantrekkelijk voor studenten

Zo’n gespecialiseerd studenten uitzendbureau is een aantrekkelijke keuze voor ambitieuze studenten die op zoek zijn naar een (bij)baan die aansluit op de interesse en studie. Hierdoor kun je als bedrijf dus iemand vinden die voorkennis heeft over jouw vakgebied.

Voor studenten is het een interessante kans om werkervaring op te doen in een bepaalde branche. Ze kunnen hun talenten in de praktijk laten zien en zich ontwikkelen tot young professional. En daar verdienen ze ook nog eens geld mee.

Studentenwerk uitzendbureau

Uurloon zelf bepalen

Als je een uitzendbureau inzet dan moet je er in alle gevallen rekening mee houden dat het bureau een fee vraagt. Het voordeel bij studentenwerk is dat de totale fee in verhouding vaak wat lager zal liggen, omdat studenten over het algemeen nou eenmaal voordeliger zijn.

Dat lagere uurloon is voor de studenten vaak niet erg, omdat zij juist een bijbaan zoeken die een investering is voor de toekomst. Vaak is het interessant om toch net wat meer te bieden dan het minimumloon. Dit maakt het voor studenten nóg aantrekkelijker om zich volledig te geven. Een goed salaris werkt vrijwel altijd goed als motivator.

Een blijvende match?

Wat erg interessant is aan het uitzenden van studenten is dat er vaak een blijvende match uitkomt. Volgens het studenten uitzendbureau Recruit a Student is het geen uitzondering dat flexibele werkstudenten zich ontpoppen tot jouw vaste toptalent. Dan komen ze bijvoorbeeld na hun opleiding vast bij jou in dienst.

Je kunt de student zelf (deels) opleiden tot specifieke taken binnen het bedrijf. En zo ontstaat er een win-winsituatie voor beide partijen!

Vorig artikelBedrukte vlaggen: een creatieve manier van promotie!
Volgend artikelGeef je kantoor een update met nieuwe deuren