Review MKB Brandstof pas: efficiënt tanken, laden & parkeren?

Hoe goed en handig werken de MKB Brandstof autopas en laadpas.

747
MKB Brandstof review

Steeds je bankpas trekken voor tanken, laden, parkeren en carwash en alle bonnetjes moeten bewaren? Voor je het weet ben je aan het eind van de maand het overzicht kwijt. Dat is afgelopen met de MKB Brandstof autopas. Hiermee krijg je al je rekeningen op een verzamelfactuur. Hoe werkt dit precies en wat zijn de voordelen en nadelen? In deze MKB Brandstof review duiken wij er dieper in!

Wat is de MKB Brandstof autopas?

De autopas van MKB Brandstof is speciaal in het leven geroepen voor ondernemers. Iedereen met een KvK-inschrijving kan voor één tot tien auto’s een autopas aanvragen. Door te betalen met de autopas worden je rekeningen steeds op één factuur gezet, met als doel het voor jou makkelijker te maken qua overzicht, net als voor je boekhouder.

Voordelen tankpas MKB Brandstof

 • Eén pas voor tanken, laden, parkeren, carwash, motorolie, etc.
 • Altijd inzicht in rekeningen middels één factuur (fiscusproof)
 • Nooit meer bonnetjes voor btw-teruggave vergeten
 • De laagste prijs voor brandstof, carwash en meer vinden
 • 99,9% dekking in Nederland, meer dan 1.500 in België en Luxemburg

Nadelen tankpas MKB Brandstof

 • Je moet een vast bedrag betalen voor deze service
 • Buiten Benelux tanken kost extra geld
 • 3 verschillende apps voor tanken, parkeren/laden & carwash

MKB Brandstof review, hoe eenvoudig werkt het?

De voordelen van de MKB Brandstof pas zijn veelbelovend, maar hoe goed werkt het nu eigenlijk echt en wat maakt deze pas uniek ten opzichte van alternatieve opties voor tanken, laden en parkeren op factuur. We zoomen er per onderdeel op in.

MKB Brandstof logo

Tankpas MKB Brandstof, hoe werkt dat?

Je kunt je MKB tankpas ook wel zien als een pinpas. Je rekent daarmee simpelweg af en voert je persoonlijke pincode in om op rekening te betalen. Alle bedragen verschijnen uiteindelijk op de verzamelfactuur die je aan het einde van de maand krijgt.

Hoewel de tankpas op jouw kenteken staat, kun je het optioneel ook aangeven als je in een vervangende auto rijdt. Tanken kan in Nederland, de Benelux en zelfs heel Europa, al zitten er aan die laatste enkele voorwaarden vast. Daarover hieronder meer.

1.     Tanken in Nederland

In Nederland is de dekking aan tankstations 99,9%, dus de kans is erg klein dat je toevallig ergens terecht komt waar de pas niet geldig is (is ons niet gebeurd). Maar als je dit helemaal zeker wilt weten dan kun je via de MKB Brandstof app checken of het inderdaad geldig is.

2.     Tanken in Benelux

Hoe zit dat dan buiten Europa? In België en Luxemburg kun je tanken bij 1.500 tankstations. Dat lijkt wellicht veel, maar er zijn ook echt veel tankstations. Daarom is het hier wel aan te raden om voor de zekerheid te controleren of de pas bij het betreffende station geldig is.

3.     Tanken in rest van Europa

Buiten de Benelux is er wel een ‘maar’, iets dat we dan weer erg jammer vinden. Je kunt hier je pas namelijk wel gebruiken, alleen je moet er extra voor betalen. Het is niet veel, slechts €0,50 per maand extra, en dan kun je bij meer dan 50.000 tankstations in heel Europa tanken.

Kleine bijdrage, maar dus wel een beetje irritant dat je hiervoor de MKB Brandstof buitenland Europa-pas moet aanvragen, want als je dan een keertje toevallig buiten de Benelux komt dan moet je er weer aan denken om dit te activeren. Wat dan wel weer een voordeel is? Je kunt de pas ook gebruiken voor tolwegen, tunnels en bruggen.

Met MKB Brandstof app laagste prijs brandstof vinden

Wat ook echt een groot voordeel is aan de MKB Brandstof tankpas, is dat je niet gebonden bent aan de tankpas van een specifiek merk. Zo kun je altijd op zoek naar de laagste prijs. En dat hoef je niet alleen te doen, want via de gekoppelde app zoek je razendsnel naar het dichtstbijzijnde tankstation in de buurt. Download Tanken met MKB Brandstof app.

MKB Brandstof review

Carwash vinden en betalen

Die laagste prijs vinden en direct afrekenen geldt overigens niet alleen voor brandstof, maar ook voor bijvoorbeeld motorolie, ruitenwisservloeistof en zelfs de carwash. Moet je dus naar een klant en wil je nog even door de wasstraat? Gebruik je pas en dan komt dat automatisch op je eindafrekening te staan.

Geen last van losse bonnetjes! Je kunt terecht bij meer dan 1.200 wasstraten in heel Nederland. De aangesloten vestigingen, inclusief wasmethoden, zie je ook weer terug in de app, erg handig! Download hier de MKB carwash app.

Ook met MKB Brandstof parkeren!

In de rij bij de parkeerautomaat, vooraf bedenken hoelang je wil parkeren, terug moeten lopen als je over de tijd heen zit of zelfs een bon onder je ruitenwisser hebben… Het zijn allemaal frustraties waar we tegenaan kunnen lopen bij het parkeren.

Nu zijn er natuurlijk genoeg losse parkeer apps waarmee je dit probleem oplost, maar de MKB Brandstof pas biedt voor zakelijke gebruikers het voordeel dat het allemaal op dezelfde factuur komt te staan. Na het downloaden van de MKB Parkeren en Laden app koppel je je MKB Brandstof pas.

Een ander voordeel – dat je bij veel alternatieve parkeer apps niet hebt – is dat je geen starttarief of extra administratiekosten betaalt. En je betaalt dus ook alleen voor de tijd die je werkelijk parkeert. Zo vermijd je onnodige kosten.

Bovendien zijn er genoeg parkeerplekken waar je terecht kunt, zowel op straat als in garages. Zo parkeer je in meer dan 140 steden en dorpen en bij meer dan 50 NS P+R locaties. Mocht je vergeten zijn je sessie na het parkeren te eindigen, dan krijg je automatisch een gratis herinnering als je wegrijdt.

Elektrische auto? Gebruik de tankpas dan voor laden!

Nu steeds meer (zakelijke) gebruikers kiezen voor een elektrische auto, is het ook steeds interessanter om een laadpaal in de buurt te vinden. En met MKB Brandstof kun je ook ‘tanken aan de laadpaal’. In dit geval kies je voor de MKB Brandstof Laadpas, waarbij je de keuze hebt uit een laadpas met abonnement of per sessie. Je kunt daarnaast een laadpaal huren of kopen.

1.     Laadpas met abonnement

Met de Laadpas met abonnement kun je onbeperkt laden voor een vast bedrag per maand, van €6,90. Er komen dus géén extra transactiekosten bij kijken. Overigens staat dit los van de kosten per kWh (€0,49 regulier laden, €0,70 snelladen) en eventuele parkeerkosten. Deze optie is het voordeligst als je vaak de elektrische auto oplaadt op publieke plekken.

2.     Laadpas per sessie

Met de Laadpas per sessie betaal je dezelfde prijzen voor regulier laden (€0,49) en snelladen (€0,70). Daarbovenop betaal je een vast starttarief van €0,29 cent. Dit is voordeliger als je niet zo vaak publiekelijk laadt. Voor jezelf een rekensom hoe je het beste uitkomt.

3.     Laadpaal huren

Met een Laadpaal abonnement kun je zelfs een laadpaal huren die je aan huis zet of bij kantoor. De garantie is oneindig en het is maandelijks opzegbaar. Ook een dubbele laadpaal is mogelijk. Inclusief 24/7 storingsdienst en professionele installatie. Prijzen vanaf €35 per maand.

4.     Laadpaal kopen

Een Laadpaal kopen bij MKB Brandstof behoort ook nog tot de mogelijkheden. Je betaalt eenmalig een bedrag van €1.695 (vanaf-prijs), dus op termijn verdien je dat terug ten opzichte van een laadpaal huren. Wel zit je ook hier met maandelijkse kosten te kijken, dit behoort tot het servicepakket (€9,50). Installatie en storingsdienst zitten inbegrepen, maar eventueel onderhoud en reparaties komen voor eigen kosten.

Wat is de meest interessante optie?

Wat voor laden de meest interessante optie is, dat is echt een kwestie van een rekensom maken voor jezelf. Wie in de toekomst nog veel wil blijven laden komt op termijn wellicht toch het beste uit met een laadpaal kopen, zeker als je ook zonnepanelen zou hebben.

Kijk je namelijk naar de prijzen van publiekelijk laden, dan valt op dat ze een flinke stijging hebben doorgemaakt (niet gek natuurlijk, alles wordt duurder en energie al helemaal). Om je er inzicht in te geven, in maart 2020 was de prijs €0,29 voor standaard laden, nu €0,49. En voor snelladen was dat €0,53, nu €0,70. Een flinke verhoging in drie jaar. De vraag is uiteraard wat de toekomst gaat brengen.

Tanken, laden, parkeren, carwash: iets voor jou?

We hebben nu de opties van de MKB Brandstof pas besproken, waarbij je dus in de basis de keuze hebt uit een tankpas en laadpas.

Wij zijn enthousiast, omdat het voor ondernemers een makkelijke manier is om deze services te gebruiken en alles op één factuur te laten zetten. Geen geklooi meer met losse bonnetjes, of per se naar dat ene tankstation moeten omdat daar je zakelijke klantenkaart geldig is. Verder is het handig dat je snel de laagste brandstofprijzen kunt vinden.

autopas tanken

Let op, 3 apps voor verschillende services

Je kunt het een voordeel of een nadeel vinden, maar MKB Brandstof biedt dus drie verschillende apps zoals je hierboven al hebt kunnen lezen.

 • Tanken met MKB Brandstof app
 • MKB Brandstof Parkeren en Laden app
 • Carwash MKB Brandstof app

Alle MKB Brandstof apps downloaden kan via deze pagina.

Hoewel het wel erg overzichtelijk is om per onderdeel een app te hebben, vinden wij het toch wel jammer dat niet alle services binnen één applicatie zitten. Zeker de carwash en de brandstof prijzen zouden interessant zijn om te combineren binnen die service, want dan zou je in één oogopslag kunnen zien waar je zowel voordelig kunt tanken als je auto kunt wassen. Nu kost dat dus iets meer moeite.

Wat kost de MKB Brandstof pas?

Met de MKB Brandstof pas kun je ten eerste kiezen tussen een tankpas en laadpas:

 • Tankpas abonnement voor €9,90 per maand
 • Laadpas abonnement voor €6,90 per maand

Daarnaast betaal je met een abonnement de volgende variabele MKB Brandstof prijzen:

 • Parkeren: de huidige pompprijs
 • Laden: €0,45 standaard of €0,70 per kilowattuur voor snelladen (exc. btw)
 • Parkeren: standaardtarieven (je betaalt alleen zolang je parkeert)
 • Carwash: de huidige carwashprijs

Inbegrepen in vaste MKB Brandstof kosten: maandelijkse factuur

Maandelijks ontvang je dus de factuur die je ook kan indienen bij het doen van de btw-aangifte. In het overzicht staat alles netjes omschreven, zoals soort brandstof, aantal liters, plaats en tijdstip. Hierdoor hoef je die vervelende losse bonnetjes (die je misschien toch weer kwijtraakt) niet meer te bewaren en zijn de kosten met deze verzamelfactuur aftrekbaar. Zoals MKB Brandstof zelf aangeeft bespaar je hiermee geld, omdat je minder tijd kwijt bent met de administratie (of geld door uitbesteden).

Note: de prijzen in dit artikel zijn gebaseerd op de actuele prijzen van MKB Brandstof in februari 2023. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend en prijzen zijn mogelijk aan verandering onderhevig. Voor actuele prijzen zie tarieven MKB Brandstof.

Hoe vraag je een MKB Brandstof pas aan?

Het aanvragen van de MKB Brandstof pas is in de eerste plaats al erg makkelijk, omdat je slechts je kenteken en bedrijfsgegevens in hoeft te vullen. Wacht enkele dagen en je hebt je gloednieuwe autopas in huis. Voordat je hem aanvraagt raden we je aan om onderstaande tip te checken!

PAK NU MKB BRANDSTOF PAS KORTING! TIJDELIJKE AANBIEDING!

Zie jij zo’n MKB Brandstof tankpas of laadpas wel zitten? Goed nieuws! Want tijdelijk profiteer je van een super scherpe aanbieding via onderstaande links!

We hopen dat je veel aan deze review van MKB Brandstof hebt gehad, zodat je zelf kunt beslissen of de service bij je past.

MKB Brandstof review
RECENSIES OVERZICHT
Onze beoordeling
Vorig artikelHoe richt je een ideale vergaderruimte in?
Volgend artikelOptimaliseer productieprocessen door Continu Verbeteren en Value Stream Mapping
review-mkb-brandstof-pas-efficient-tanken-laden-parkerenDe MKB Brandstof pas is een autopas voor tanken, laden, parkeren en carwash die dit alles binnen één service combineert. Het grote voordeel vinden wij dat je als zakelijke gebruiker alle transacties op een overzichtelijke factuur krijgt. Die factuur is fiscusproof, wat je veel tijd bespaart ten opzichte van losse bonnetjes. Tegenover een klantenpas van een specifiek merk tankstation kun je met de MKB Brandstof pas in bijna alle tankstations in Nederland terecht. Je betaalt hiervoor wel een vast maandbedrag. Het is dan ook vooral interessant voor ondernemers die veel onderweg zijn.