Opvallend promotie voeren? Met deze stickers blijft je boodschap plakken!

5 verschillende typen stickers waarmee je opvalt.

942
stickers met kop koffie

Wil je op een opvallende manier je boodschap verspreiden? Met bedrukte stickers voer je op een leuke manier promotie. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Of het nu gaat om buitenreclame, stickerrollen voor verpakken of raamstickers, na het lezen van dit artikel weet je wat voor soort sticker het beste bij je boodschap past.

5x stickers op om te vallen

Er zijn veel verschillende soorten stickers op de markt. Wil je stickers bestellen, dan is het belangrijk dat je eerst nadenkt over het doel dat de sticker dient. Stel jezelf de volgende vragen en kies op basis daarvan het soort sticker.

 • Hoe groot moet de sticker worden?
 • Vorm: rechthoekig, rond of contour gesneden?
 • Enkel- of dubbelzijdig / witte of transparante achtergrond?
 • Op welke ondergrond moet de sticker plakken?
 • Gaat het om een permanente of verwijderbare sticker?
 • Wat wil je promotioneel gezien bereiken met de sticker?

Op basis van je wensen en promotionele doelstelling kies je uit een van de volgende stickersoorten:

Vinyl stickers: allround gebruik

Vinyl stickers zijn veelzijdig in gebruik en zijn daarom niet voor niets de meest gekozen stickersoort. Ze zijn verkrijgbaar in wit glanzend, wit mat en transparant. De voordelen:

 • Ieder gewenst formaat, ook contour gesneden eigen ontwerp
 • Zelf de mate van glans en transparantie kiezen
 • Ook beschrijfbare vinyl stickers mogelijk
 • Voor buiten- en binnen gebruik, tot 6 jaar weersbestendig
 • Weerstand tegen verkleuringen, UV-bestendig voor minimaal 3 jaar
 • Vormt zich eenvoudig naar verschillende typen ondergronden

Je kunt de stickers op een vel laten slitten of uit laten snijden (de achterkant heeft dan een breekslit). Dit laatste is perfect wanneer je stickers bijvoorbeeld wilt uitdelen op een beurs of festival. Laat anderen je stickers plakken en voer op die manier promotie!

Doming stickers: luxe 3D-effect

Met doming stickers creëer je een luxe 3D-effect. Dit type sticker leent zich goed voor het gebruik op producten in het hogere segment, zoals auto’s en elektronica. Wil je je producten dus graag afwerken met een merksticker? Dan is de doming sticker wellicht de beste optie voor je.

De bolling op de sticker ontstaat door tweecomponenten epoxyhars. Door deze harslaag beschadigen ze niet snel. Tevens zijn ze weersbestendig. Je kunt de sticker full colour laten drukken, maar je kunt ook kiezen voor mat of hoogglans goud, zilver en brons.

Raamstickers: dubbelzijdig zichtbaar

Een groot bereik behaal je met raamstickers. Deze kun je namelijk dubbelzijdig laten opmaken. Het fijne eraan is dat je zelf kiest of je beide zijden hetzelfde of juist totaal anders inricht. Raamstickers zijn namelijk verkrijgbaar mét en zonder witte tussenlaag.

Raamstickers zijn ideaal voor op kantoor of voor het opfleuren van de bedrijfsauto. Je kunt ze bijvoorbeeld aan de binnenkant plakken zodat ze vanaf de buitenkant leesbaar zijn. Het is ook mogelijk om ze aan de buitenkant te plakken, ze zijn namelijk weersbestendig en UV-bestending verkrijgbaar.

TIP: Bepaal vooraf of je de sticker aan de binnen- of buitenkant gaat plakken en naar welke zijde die leesbaar moet zijn, want hier dien je je ontwerp op aan te passen. Zonde als de sticker later verkeerd om blijkt te zitten natuurlijk.

Bedrukte tape: pakketten versturen in stijl

Verstuur je producten en pak je die altijd netjes in? Met bedrukte tape met je bedrijfslogo erop maak je het plaatje compleet. Bedrukte tape is over het algemeen gemaakt van PVC (wit plastic), vochtbestendig en geschikt voor binnen- en buitengebruik. Standaard zijn de rollen 5 centimeter breed.

Heb je maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en werk je liever zo min mogelijk met plastic? Dan kun je ook kiezen voor papieren tape, aan jou de keuze.

Vloerstickers – groots zichtbaar

Op een grootste manier reclame maken doe je met vloerstickers. Veel mensen kijken tijdens het lopen naar beneden, dus opvallen doe je zeker. Deze ludieke manier van promotie biedt de volgende voordelen:

 • Slijt- en krasvast, tevens UV-bestendig voor minimaal 3 jaar
 • Eroverheen lopen: door antislip glijdt men niet uit
 • Voor binnen- en buitengebruik
 • Verkrijgbaar voor verschillende ondergronden, van hout tot vloerbedekking en asfalt
 • Iedere maat, kleur en vorm mogelijk

Kortom, vloerstickers zijn perfect voor beurzen, open dagen, straat promotie en andere events. Met vloerstickers als promotiemateriaal laat je ‘niet’ over je heen lopen!

Vorig artikelDe voordelen en kosten van auto shortlease zakelijk
Volgend artikelBeleggen door goud en zilver op rekening te kopen: goed idee?