WEBSHOP TIP: gratis starten met affiliate marketing via Awin Access

Nieuwe doelgroepen aanboren zonder financiële risico's?

1283
Awin Access gratis affiliate marketing

Door de nieuwe lockdown hebben veel ondernemers hun fysieke winkels verplicht moeten sluiten. Een groeiende interesse in kwalitatieve webshops was er (mede door de coronacrisis) al langer, maar ondertussen kun je het voor velen noodzakelijk noemen.

Heb je een webshop en ben je op zoek naar extra zichtbaarheid en sales? Dan kun je nu drie maanden gratis starten met affiliate marketing via Awin Access.

Via dit affiliate netwerk (Awin) zorg je ervoor dat publishers jou op commissiebasis kunnen promoten. Geen sales is geen kosten! We vertellen je er meer over.

Affiliate marketing voor aantrekken webshopklanten

Eerder vertelden we je al hoe je nieuwe webshopklanten kunt vinden door in te zetten op affiliate marketing. Hierbij meld je je als adverteerder aan bij een affiliate netwerk, die als schakel dient tussen jou (adverteerder) en publisher. Vervolgens kunnen relevante publishers jou promoten via hun eigen websites en blogs.

Klikt een potentiële klant vanuit de externe website door naar jou en komt daar vervolgens een sale of lead uit? Dan betaal je een klein deel commissie aan het netwerk en de externe partij. Komt er geen sale of lead uit, dan heb je in ieder geval ‘gratis’ zichtbaarheid gekregen.

Awin Access drie maanden gratis

Awin Access, wat is dat?

Awin is een van de grootste affiliate netwerken ter wereld. Met hun programma Awin Access richten ze zich op ondernemers die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met affiliate marketing en op die manier hun webshop een boost willen geven.

De doelen die je met Awin Access kunt bereiken:

  • Aantrekken van nieuwe doelgroepen via externe partijen
  • Zichtbaarheid vergroten onder bestaande en nieuwe doelgroepen
  • Meer inzicht in doelgroepen door nauwkeurige externe tracking
  • Marketing kosten verlagen door te werken via kosten efficiënt performance model

Awin Access, hoe werkt dat?

Door je aan te melden ga je in gesprek met een Awin accountmanager, die samen met jou kijkt wat de mogelijkheden voor je webshop zijn. Hierbij wordt gekeken welk commissiemodel en hoogte van commissie hierbij passen. Zo ben je per sale of lead die voor jou gegenereerd wordt via affiliate marketing een percentage of vast bedrag kwijt (vaak tussen 2% en 15% van de verkoopprijs). Je kunt de commissie ook per productgroep variëren. Het voordeel hiervan is echter dat je altijd een goede ROI hebt, want je bepaald zelf de hoogte van de commissie op basis van de marge die je hebt. Je hoeft bovendien een publisher pas uit te betalen op het moment dat zij ook daadwerkelijk iets voor je verkopen, daarbuiten is het in feite gratis marketing en branding.

Nadat alles besproken is, kom je als adverteerder beschikbaar in het systeem. Nu kunnen publishers zich aanmelden op je campagne. Je kunt zelf ook contact zoeken met meer dan 200.000 publishers wereldwijd. Bovendien zal het netwerk je onder de aandacht brengen, onder andere via een publishersnieuwsbrief.

Je kunt publishers uitnodigen, accepteren en zelfs weigeren op je campagne (bijvoorbeeld als je geen match ziet). Via het Awin Access dashboard heb je te allen tijde inzicht in de statistieken. Je ziet op welke pagina’s je gepromoot wordt, via welke websites je de meeste kliks en sales/leads binnenhaalt.

Awin Access 3 maanden gratis

Zoals je hebt kunnen lezen betaal je dus alleen commissie op het moment dat er daadwerkelijk een sale of lead heeft plaatsgevonden. Daarnaast betaal je via een affiliate netwerk vaak ook een vaste maandelijkse bijdrage. De hoogte van dit bedrag hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van je webshop.

Om ondernemers een hart onder de riem te steken tijdens de nieuwe lockdown, heeft Awin besloten om hun Access programma drie maanden gratis aan te bieden voor starters. Zo kun je vrijblijvend proberen of deze manier van performance based marketing iets voor jou is. Let op, het is ons op moment van schrijven nog niet bekend tot wanneer deze actie loopt.

Wil je gratis testen of Awin Access je helpt bij het vergroten van je webshop succes? Probeer het dan zelf drie maanden gratis!

Vorig artikelWaar op letten bij het kopen van een toetsenbord voor intensief gebruik?
Volgend artikelWat is het ideale CMS voor je bedrijfswebsite?