Wat jij moet weten voordat je een website maakt

Een website maken is in deze tijd een stuk makkelijker dan vroeger.

719

Je hebt veel instructiefilmpjes op internet en WordPress is voor de meeste mensen eenvoudig te gebruiken. Echter om je website succesvol te maken zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Hier lees jij hier meer over.

Domeinnaam

De eerste stap is de domeinnaam checken. Je kunt eenvoudig checken of de domeinnaam die jij in je hoofd hebt al in gebruik is. Indien dit het geval is zal je een andere domeinnaam moeten bedenken. Een goede domeinnaam is zoekmachinevriendelijk. Je domeinnaam is onder andere zoekmachinevriendelijk als de belangrijkste zoektermen in je domeinnaam zijn. Hierdoor begrijpt de zoekmachine jouw website ook beter. De domeinnaam moet hiervoor verwijzen naar de activiteiten op je website. Je kunt kiezen tussen een beschrijvende domeinnaam, merkgerichte domeinnaam of een combinatie hiervan. Een beschrijvende domeinnaam bestaat uit een specifiek zoekwoord, je dienst of je product. Bijvoorbeeld computerreparatie of fietsenmaker. Een merkgericht domeinnaam bevat het merk. Dit kan een bedrijfsnaam, familienaam of merk zijn. Door hiervoor te kiezen bouw je gemakkelijk een online merk op. Het is belangrijk om op te letten of er niet al een bedrijf bestaat met deze naam. Een combinatie is een merkgericht domein met ook een zoekterm (de dienst of product) erin. Dit werkt meestal het beste. Dit kan bijvoorbeeld zijn Jansen computerreparatie. Hierdoor kan iemand je vinden op je merknaam en op je dienst of product.

Hosting

Naast het maken van je website is managed hosting belangrijk. De aanbieder die je website host zorgt voor verschillende dingen. Zo beheren ze de IT-omgeving, monitoren je server en handelen problemen met je website af. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je website veilig is en grijpen in als er hackers actief zijn op je website. Bovendien zorgt de hosting ervoor dat je gebouwde website gekoppeld wordt aan je domeinnaam.

Navigatie

Om de website gebruiksvriendelijk te maken is het belangrijk dat de navigatiestructuur duidelijk is. Zorg ervoor dat je navigatie van je website juist is op de normale weergave en op de mobiele weergave. Als je geen rekening houdt met de mobiele weergave kan het voorkomen dat de website niet goed werkt vanaf iemands telefoon. Verwijs in je teksten van je website ook naar andere pagina’s met een hyperlink. Zo kan je klant makkelijk andere producten of diensten vinden.
Naast deze dingen is het natuurlijk belangrijk om je website te maken. Dit kan je zelf doen of laten uitbesteden. Met CMS software kan je eenvoudig je eigen website bouwen. CMS staat content management systeem en zorgt ervoor dat je gemakkelijk een website kan maken zonder codes te schrijven. Een voorbeeld hiervan is WordPress.

Vorig artikelHoe rust je de toiletten van je bedrijf goed uit?
Volgend artikelJe naamsbekendheid vergroten? Dat doe je zo!