Waar let je op bij het laten realiseren van een goede website?

Gebruiksvriendelijkheid is een van de belangrijkste aspecten van je website.

581
Tips website laten ontwerpen

We hebben al vaker gehamerd op het belang van een goede website, zowel qua vindbaarheid als gebruiksvriendelijkheid. Mensen zoeken immers steeds vaker online naar diensten en producten. Kortom, een goede website zorgt ervoor dat je de bedrijfsresultaten kunt verbeteren. Maar waar let je op bij het (laten) realiseren van een goede website? Bureau Mindworkz, voor webdesign Deurne en omgeving, geeft op hun eigen website een aantal handige tips. Hieronder hebben we er een aantal voor je samengevat en aangevuld.

Kies voor een maatwerk website

Websites die rollen niet van de lopende band, het is echt maatwerk. Zo moeten de functies en content afgestemd worden op de gebruikersgroep. Een goede website die verbindt vraag en aanbod. Dat maakt een doordachte strategie wenselijk. Zelf beginnen ze daarom altijd met het in kaart brengen van de doelen van de website: wie is de ideale klant en welke acties dienen zij te ondernemen. Nadat deze basis staat kan er pas effectief aan het design begonnen worden.

Vervolgens gaat de realisatie van start. Met een site die tot in de kleinste puntjes doet wat hij moet doen, waarbij het er niet alleen mooi uitziet, maar waarbij ook alles technisch in orde is voor een positief effect voor de zoekmachine ranking. En zoals ze vervolgens aangeven: ‘De ‘auto’ is nu voor jou gebouwd, nu mag je er zelf mee gaan rijden. Je krijgt rijles en indien wenselijk wordt de auto tussentijds opgevoerd.’

Ga voor een gebruiksvriendelijk CMS

De techniek van je website moet een ondersteunende rol spelen voor het bereiken van je doelstellingen. Als je kiest voor een gebruiksvriendelijk CMS dan wordt het behalen van die targets vaak gemakkelijker. Dat komt omdat je op die manier zelf aanpassingen kunt doen. Daarnaast zijn bepaalde Content Management Systemen beter geschikt om snelle veranderingen door te voeren.

Bijvoorbeeld WordPress, waar Mindworkz zelf op focust, wat eigenlijk altijd geschikt is voor vrijwel alle soorten websites. Zij kiezen er dan ook voor om zich enkel en alleen te richten op dit systeem. Door voor een webdesign bedrijf te gaan wat specifiek ergens specialist in is, weet je zeker dat er veel expertise binnen het bedrijf aanwezig is.

Gebruiksvriendelijk CMS

Zorg dat ook de achterkant in orde wordt gemaakt

Een website kan er nog zo mooi uitzien, en nog zo’n aantrekkelijke content bevatten, maar als je website aan de achterkant niet in orde is dan is dat eigenlijk dweilen met de kraan open. Zonde van je investering. Bij een goede website mag niet vergeten worden om deze te optimaliseren voor zoekmachines, zowel in de backend als in de frontend. Je mag hier dus zeker bij het betreffende webdesign bedrijf naar vragen. Laat je informeren over de mogelijkheden en acties die ondernomen worden op dit gebied.

Een voorbeeld zijn de foto’s en filmpjes. Afbeeldingen en video’s  zijn aantrekkelijk en spreken tot de verbeelding, maar kunnen ook de sitespeed beïnvloeden. Een goed bureau zorgt ervoor dat het effect op de snelheid van je website zo minimaal mogelijk is en verkleint de bestanden tot geschikte website bestanden.

Vorig artikelLeuke vrijdagmiddagborrel tips: dit zijn populaire dranken in 2022
Volgend artikelVoordelen van elektrische scooters voor ondernemers