Mangools: de ideale all-in-one tool voor SEO!

Alles essentiële SEO-zaken in één tool.

1277
Mangools logo

SEO (Search Engine Optimization) is een belangrijk onderdeel van je online marketingstrategie. Het zorgt ervoor dat je op een duurzame manier bouwt aan een organische verkeersstroom naar je website voor op de lange termijn. Voor SEO hoef je, zoals waarschijnlijk bekend, niet te adverteren. Het is echter wel verstandig te investeren in een goede SEO-tool.

Een SEO-tool aanschaffen

Met een SEO-tool houd je de autoriteit van je website in de gaten, ontdek je welke keywords de meeste potentie hebben en ontdek je hoe je je onderscheidt van je concurrentie (en andersom). Vaak wordt er gekozen voor de dure tool Moz, terwijl bijvoorbeeld Semrush en Ahrefs al betere opties zijn. Het nadeel van dergelijke tools is dat ze weliswaar goed en handig zijn, maar ook behoorlijk uitgebreid en technisch. Als leek heb je daarom vaak geen idee waar je naar kijkt. Met de meeste tools moet je echt een paar maanden werken om te weten wat de mogelijkheden zijn en wat je er effectief mee kan doen.

Mangools als alternatief

Een goede, maar mindere bekende, optie als SEO-tool is Mangools. Mangools is perfect voor wie graag wil beginnen met SEO en op zoek is naar een tool die hierin begeleiding biedt. Dat betekent echter zeker niet dat hij niet geschikt is voor gevorderde specialisten! Ook als je al bekend bent met SEO is het zeker de moeite waard om de tool eens te ontdekken.

Neem je een subscription bij Mangools, dan zijn er eigenlijk vijf verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken, namelijk: KWFinder, SERPChecker, SERPWatcher, LinkMiner en SiteProfiler. We leggen je hieronder verder uit wat je daar precies mee kunt doen.

Laten we eerst een kort in de geschiedenis van Mangools duiken. Het bedrijf werd in 2014 opgericht in Slowakije en bracht tegelijkertijd KWFinder, hun eerste tool, op de markt. Het bedrijf bestaat daarmee dus nog niet zo heel lang, maar is wel erg innovatief. Mangools is namelijk heel goed op het gebied van UX (User Experience). Het is dus erg gemakkelijk in gebruik. Dit komt doordat Mangools zeer duidelijke kleurenschema’s gebruikt en alles er erg overzichtelijk uitziet. Weet je niet wat iets betekent? Dan ga je er met je muis op staan en het wordt je kort uitgelegd. Dit heeft ervoor gezorgd dat Mangools grote klanten zoals Airbnb en Adidas tot zijn klantenportfolio mag rekenen inmiddels!

KWFinder

KWFinder is de tool waarmee Mangools de markt voor het eerst betreden heeft. Ben je bekend met de Keyword Planner van Google, dan is KWFinder voor jou een eitje. Tegelijkertijd is het een zeer positieve verrassing, de tool is namelijk veel uitgebreider dan de Keyword Planner! Via de tool vind je zoekvolumes van populaire keywords en je ontvangt daarnaast suggesties van relevante andere keywords.

Je ziet echter ook welke concurrenten er allemaal momenteel al een top 10 positie bezitten op een specifiek keyword. De tool geef je de volledige autoriteitswaardes van die domeinen en specifieke pagina’s, zodat er een moeilijkheidsgraad (Link Profile Strength) aan ieder zoekwoord gegevens wordt. Zo weet je precies hoe moeilijk het zal zijn om op een keyword goed gevonden te worden. Hiervoor maakt de tools gebruik van waardes die je ook vindt in de bekende SEO-tools Moz (DA en PA) of Majestic (Trust Flow en Citation Flow). Die tools heb je dus alvast niet meer nodig!

Of je nu al bekend bent met keyword research of eens wilt ontdekken hoe dat werkt, probeer het zeker eens met Mangools! Het is tien dagen gratis te proberen.

SERPChecker

Dan de SERPChecker, dit is eigenlijk een uitbreiding op de KWFinder. Per keyword ontdek je welke pagina’s hier momenteel op gevonden worden inclusief de volledige metrics. Dit is bovendien te gebruiken voor meerdere landen. Handig als je een internationale website hebt. Verder vind je in de SERPChecker per vindbare URL onder andere:

  • Moeilijkheidsgraad om te ranken
  • Featured Snippets of andere SERP features
  • Moz DA & PA
  • Majestic Trust Flow & Citation Flow
  • Facebook shares
  • Alexa rank
  • Referring domains, referring IP’s & backlinks
  • Aantal resultaten en traffic verdeling

Ook hier maakt Mangools gebruik van de handige kleurenschema’s. Op basis van de kleurenschaal die van groen naar rood loopt ontdek je zo heel gemakkelijk de sterke en zwakke punten van een pagina. Zo weet je dus waar iets te halen valt!

Probeer SERPChecker hieronder eens!

SERPWatcher

Veel bedrijven willen graag op bepaalde keywords goed gevonden worden. In de SERPWatcher geef je deze keywords in en de tool houdt vervolgens dagelijks je positie op deze zoekwoorden bij. Zo weet je iedere dag waar je staat en hoe je positie zicht ontwikkelt. Dit is met name erg interessant als je bedrijf zich in een bepaalde niche bevindt of als je producten verkoopt met een hoge concurrentie. De tool telt je zichtbaarheid op deze keyword bij elkaar op en vertaalt dit vervolgens in een cijfer genaamd ‘Dominance’. Deze vertelt je daarmee wekelijks hoe dominant je aanwezig bent binnen de zoekresultaten die jij het belangrijkst vindt.

SiteProfiler

Wat zou een SEO-tool zijn zonder een linkbuilding tool. Deze tool werkt eigenlijk heel eenvoudig en combineert wederom de data van Moz en Majestic. Je vult simpelweg een domein in en de tool vertelt je de metrics voor dit domein. Daar blijft het echter niet bij, naast de combinatie van Moz en Majestic data, vertelt de tool je ook het aantal Facebook shares en de Alexa Rank. Ook vertelt het je de best gelezen content op dit domein, de doelgroep en de concurrentie. Deze informatie krijg je bovendien niet enkel voor je eigen domein, maar ook voor die van je concurrenten.

SiteProfiler is daarmee vooral handig als je actief bezig bent met linkbuilding en wilt weten of een domein de moeite waard is. Je brengt daarmee dus eenvoudig in kaart hoe jij ervoor staat en welke sites jou kunnen helpen om jouw backlinkprofiel te verbeteren.

LinkMiner

LinkMiner is ook bedoeld voor het bouwen aan autoriteit. Je ontdekt per domein wat de referring domains (verwijzende domeinen) zijn naar dit domein. Zo ontdek je dus heel eenvoudig voor je eigen website, maar ook voor die van je concurrentie, wat de krachtigste verwijzende domeinen zijn of juist de zwakste. Zo breng je bijvoorbeeld in kaart welke domeinen die naar je concurrent linken wellicht ook naar jouw website zouden kunnen linken. Overigens vind je in deze tool met name data van de gerenommeerde linkbuilding tool Majestic SEO, zoals de Trust Flow en Citation Flow.

Probeer LinkMiner hieronder!

Mangools kosten

Mangools is het makkelijkst te omschrijven als een combinatie van Majestic en Moz. Je slaat er dus in feite twee vliegen in één klap mee. Mangools voegt hier hun eigen designs aan toe en een aantal extra metrics om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Het is allemaal een beetje begrijpelijker gemaakt. Je schaft Mangools aan vanaf €29,90 per maand, waarmee het niet duurder is dan andere bekende tools, ondanks dat je de data van twee andere tools erin terugvindt. Het is daarmee een perfecte tool als je maar één tool wilt binnen je bedrijf voor SEO.

Mangools is 10 dagen volledig gratis te proberen. Bevalt het niet, dan verloopt je account automatisch na die dagen. Je zit er dus niet direct aan vast. Zo kun je het op je gemakje testen voordat je het daadwerkelijk aanschaft.


Vorig artikelDe voordelen van iXL Hosting
Volgend artikelWaarom kiezen voor zakelijk internet van Ziggo?