Het perfecte online plaatje!

588
man achter laptop

Als ondernemer ben je vaak in de waan van de dag bezig met de lopende zaken; Van het maken van afspraken, aansturen van je personeel tot de inkoop. 

Toch is het goed regelmatig uit te zoomen en je te richten op het grotere plaatje: Een goede werkomgeving voor je personeel, een representatieve uitstraling van je bedrijf en een deugdelijke bedrijfsvoering.

Maar er is meer, iets wat je zelf snel over het hoofd ziet maar voor klanten de eerste indruk geeft; Het online plaatje!

De eerste indruk

Wie doet het tegenwoordig niet; Voordat je een restaurant, winkel of bedrijf bezoekt even snel Googelen. Soms klopt het online beeld totáál niet met de werkelijkheid. 

Dit kan twee kanten op werken; Of je treft een verouderd/onvolledig beeld aan en in werkelijkheid blijkt het bedrijf juist te druk om dit te onderhouden, óf het is een fantastisch online visitekaartje maar valt het in ‘real-life’ nogal tegen. 

Om het online beeld kloppend te krijgen, is erg lastig. Dit is echt een vak, waarbij vakmensen cruciaal zijn voor het resultaat. 

De juiste business

Zeker wanneer je weinig ervaring hebt op het terrein van website, social media en marketing kan het vinden van de juiste ‘online partner’ lastig zijn. Echt een goed webdesign bureau vinden kan lastig zijn. Het verschil is ontzettend groot. 

Er zijn een aantal red flags waarbij je meteen argwaan moet krijgen, een voorbeeld hiervan zijn té commercieel ingestelde webdesigners. Deze zien alleen maar het belang van hun eigen onderneming. Online gaan als bedrijf is ook een kwestie van keuzes maken, zo heeft bijvoorbeeld niet ieder bedrijf heeft een TikTok account nodig. 

Stap voor stap

Het is dan ook goed om vooraf in kaart te brengen wat jij nodig hebt om representatief, betrouwbaar én volledig online over te komen. De frisse blik van een webbureau is daarbij zeer welkom. Vervolgens is voor 99% van de bedrijven een goede website de basis. 

Kiezen voor een goed bureau die gebruikmaakt van bekende programma’s zorgt ervoor dat je bouwt aan een site die jaren meegaat. Een partner die expert is in WordPress development is dan ook aan te raden. Zodra de site live staat kun je verdere stappen nemen om jouw online plaatje passend te maken bij je bedrijf.

Kortom, verplaats je in de klant en Google jezelf een keer. Is het resultaat wat je vindt -en dan vooral je website- nog aansluitend op de huidige situatie? 

Wacht niet te lang om hiervoor goede externe krachten in te huren. Een investering die je voor de volle honderd procent op termijn terug gaat verdienen! 

Vorig artikelDe beste tips voor en door ondernemers
Volgend artikelDe voor- en nadelen van non fungible tokens op een rijtje