Inspiratie nodig ondernemer? Check snel deze vijf tips

18
I am the truth - SSOT

Ben je op zoek naar nieuwe inspiratie en/of motivatie voor je bedrijf? Dan ben je zeker niet de enige. Ondernemen is natuurlijk enorm leuk en uitdagend, maar iedere ondernemer heeft weleens een periode waarin het allemaal wat minder aantrekkelijk is. Dit kan komen door een mindere fase qua opdrachten, of omdat de opdrachten veel van hetzelfde zijn. Nu kun je wachten totdat deze fase vanzelf weer overgaat. Maar je weet nooit hoe lang dit kan duren. Het is dan ook beter om de tips uit dit artikel te gebruiken.

SSOT

Ken je de afkorting SSOT al? Het is geen schande als dit niet zo is. SSOT staat voor Single Source of Truth. Het houdt in dat de belangrijkste gegevens op één centrale plek worden opgeslagen. Dan gaat het onder meer om klantgegevens, productdetails, financiële data en marketingresultaten. Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom een SSOT belangrijk is. Het voornaamste voordeel is dat medewerkers toegang krijgen tot dezelfde up-to-date informatie. Dit voorkomt verwarring, zorgt ervoor dat iedereen op één lijn zit en leidt tot betere beslissingen. SSOT helpt ook om te voldoen aan wet- en regelgeving.

Investeer in softwareprogramma’s

Deze tip is vooral fijn voor ondernemers die er iedere week weer tegenop zien om de administratie te doen. Dit moet nu eenmaal gebeuren, maar dat maakt het zeker niet leuker. Wist je dat hier een heel eenvoudige oplossing voor is? Er is tal van goede software beschikbaar. Zo kun je investeren in salarisadministratie software of een programma waarmee je vrijwel alle HR-taken kunt automatiseren. Dit bespaart je een hoop tijd en waarschijnlijk nog meer ergernis.

Sparren met een oud-ondernemer

Sparren met iemand die zelf ondernemer is of is geweest, is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel nuttig. Veel voormalige ondernemers laten zich tijdens hun pensioen inhuren als interim manager of bieden hun diensten aan als coach. Dat is voor jou alleen maar mooi meegenomen.  Dankzij hun ervaring en frisse blik geven ze je ongetwijfeld een of meerdere tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Neem eens écht vakantie

En het liefst per direct. Even loskomen van je bedrijf doet wonderen. De eerste dagen mag je lekker vakantie vieren. Na een dag of drie zal je merken dat je weer zin krijgt om aan de slag te gaan. Dat doe je dan nog niet. Gebruik de laatste dagen van je vakantie om na te denken over je bedrijf. Zit je op de goede weg? Of is het misschien tijd voor een andere richting? In een ontspannen en andere omgeving kom je tot de beste ideeën.

Zet je successen op papier

In de praktijk wordt er vaak veel te weinig genoten van behaalde successen. Dat is zonde, want je mag best even stilstaan bij mooie prestaties. Er is nog een reden om van je successen te genieten. Dit zorgt namelijk weer voor nieuwe motivatie en inspiratie. Het gevoel van succes is heerlijk en werkt verslavend. Op naar de volgende mooie deal!

Vorig artikelHoogste spaarrente Europa? 3,33% bij Distingo Bank via Raisin!