Hoe word ik een betere ondernemer?

Concrete tips om goed te starten als ondernemer

1194
Ondernemer in pand

Het ondernemerschap is een vak an sich, er komen veel aspecten bij kijken. Er bestaat ook niet echt een ondernemersopleiding, het is vooral een ervaringsvak. Je wordt niet zomaar een goede ondernemer, dus is het belangrijk dat je genoeg aandacht besteedt aan je eigen ontwikkeling, naast alle aandacht die je geeft aan je onderneming. Het is belangrijk dat je inziet waar jouw sterke en jouw zwakke punten liggen, zodat je de sterke punten optimaal kunt benutten en de zwakke punten kunt gaan verbeteren. Het is belangrijk dat je vooruit blijft kijken naar de toekomst en werkt aan de verbeterpunten. Zo zorg je dat je een betere ondernemer wordt. Wil je meer tips? Lees dan vooral verder.

Structuur en discipline

Structuur en discipline zijn belangrijke aspecten binnen een bedrijf. Het is van belang dat je jouw bedrijf een goede vorm geeft en dat je zo goed kan groeien met het bedrijf. Belangrijk is dat je daarbij genoeg discipline hebt om je aan de ontwikkelingen te houden en zo te zorgen dat je het bedrijf niet terughoudt. Naast al deze dingen van het bedrijf zelf, is het belangrijk dat jij zelf als ondernemer ook gestructureerd en gedisciplineerd te werk gaat. Weet wat je vandaag en morgen moet doen en houd je er ook aan. Door het werken aan de dag van vandaag werk je aan de toekomst. Hoe meer je dat in gareel houdt, hoe sneller en groter je groeit als ondernemer en onderneming.

Keep your eye on the price

Een goede ondernemer weet wat het doel is van de onderneming en ook wat je moet doen om dat doel te bereiken. Belangrijk is dat je het doel voor ogen houdt. Schrijf het ergens groot op, plak overal en nergens post-its om je te herinneren wat het doel is. Het is belangrijk dat je een doel hebt op de korte termijn, maar dat die kleine doelen samenwerken om het grote doel te bereiken. Stel daarom doelen op die je wil behalen zodat je daar samen met je team aan kan werken. Het gericht werken richting een doel is motiverend en ook duidelijk, waardoor je tijdverspilling tegen gaat. Erg handig dus.

Man met bril en laptop

Erken je succes

Als ondernemer kijk je vaak alleen maar vooruit maar het is op z’n tijd ook handig om kritisch te kijken naar wat je al hebt behaald. Het is daarom belangrijk dat je je succes erkent, waardoor je een boost krijgt en op persoonlijk vlak veel groeit. Zorg dat je ook het succes van je medewerkers erkent, daardoor krijgen zij meer motivatie om zich in te zetten voor jouw bedrijf en zal je zien dat je nog meer groeit. Positieve feedback werkt voor iedereen en kan zorgen voor een win-win situatie! Stimuleer jouw werknemers genoeg om te zorgen dat zij met een positieve vibe aan het werk gaan. Zo krijg je steeds meer gedaan en zal je merken dat je groeit als ondernemer en als onderneming.

Hoe kun je een bedrijf beginnen?

Hoe kun je een bedrijf beginnen? Het is een vraag die door het hoofd van veel mensen spookt. Gelukkig is het veel makkelijker dan het klinkt om een eigen bedrijf te beginnen. Dat komt omdat de overheid van Nederland gunstige maatregelen hanteert om beginnende ondernemers op weg te helpen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een belastingaftrek voor starters. Hiermee stimuleert de overheid Nederlanders om ondernemer te worden. Dit is natuurlijk alleen maar goed voor de economie. Ook het proces om je in te schrijven als ondernemer is erg gemakkelijk. Je moet je bedrijf registreren bij de Kamer van Koophandel. De KvK beschikt over een database met informatie over alle bedrijven die in Nederland gevestigd zijn

De Kamer van Koophandel

Om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, moet je eerst online een afspraak maken. Dit kan gemakkelijk via de website van de KvK. Vervolgens moet je een formulier invullen met allerlei gegevens over jouw bedrijf. Ook moet je uiteraard je legitimatiebewijs meenemen naar de KvK. Eén van de gegevens die je moet invullen in het formulier is je zakelijk vestigingsadres. Elk bedrijf heeft namelijk een zakelijk inschrijfadres voor bij de KvK nodig. De meeste ondernemers gebruiken hiervoor hun bedrijfspand. Beginnende ondernemers hebben vaak echter geen bedrijfspand, omdat ze vooral thuis of bij de klanten werken. Er zijn twee alternatieven voor het registreren van je zakelijk adres.

Alternatieven zakelijk adres KvK

Heb je geen bedrijfspand? Dan kun je ook je privé adres inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Om wille van de privacy doen veel ondernemers dit echter liever niet. Ook is het zo lastiger om werk en privé gescheiden te houden. Daarom kun je nu ook een virtueel adres aanschaffen. Dit adres kun je inschrijven bij de KvK als zakelijk adres en je kunt je zakelijke post erheen sturen. De post wordt daar dan voor je ingescand en naar je gemaild. Zo kun je je privacy behouden en alsnog een zakelijk adres hebben. Na je inschrijving bij de KvK ontvang je je eigen btw nummer. Ook krijgt je bedrijf een KvK-nummer. Met dit nummer kan men je bedrijf vinden in de database van de KvK.

Vorig artikelPersoneelsplanning en urenregistratie is veel eenvoudiger met de juiste software
Volgend artikelWaarom zakelijk motorrijden het overwegen waard is qua tijd en geld