Het belang van transport voor een internationaliserend bedrijf

Het is belangrijk dat je kiest voor vertrouwde logistiek.

1162
Marathon International Logistiek

Veel mensen hebben geen idee wat een internationaal logistiek bedrijf doet. Meestal wordt de echte economische waarde pas duidelijk als men zich verdiept in de rol van de globale logistiek. Als je bedrijf van plan is te internationaliseren of zelfs al aan internationale handel doet, is het in je voordeel om meer te weten te komen over het economische belang van internationale logistiek.

Naarmate je meer inzicht krijgt in het belang van logistiek in de internationale handel, zal het duidelijk worden dat een bedrijf dat deze diensten aanbiedt, je bedrijf aanzienlijk ten goede zal komen.

Het logistiekbedrijf Marathon International vertelt je meer over het belang van transport voor een internationaliserend bedrijf!

De rol van logistiek in de internationale handel

Hoewel het vervoeren van vracht een van de meest vitale aspecten van de internationale handel is, is het slechts een middel om een doel te bereiken. Een logistiek bedrijf zorgt ervoor dat goederen op de aangewezen plaats in een ander land aankomen. Om dat te bereiken, begint het allemaal met het geven van een offerte aan de potentiële klant, gevolgd door meerdere beslissingen en acties.

Een gerenommeerd logistiek bedrijf bepaalt aan de hand van de lading de juiste wijze van vervoer en treft vervolgens de nodige regelingen in de naam van jouw bedrijf. Het houdt gedurende de hele reis toezicht op de zending. Indien nodig kan het een opslagplaats voor derden opzetten. Bij dit alles houdt het bedrijf zich aan de internationale wetten om een vertraagde levering te voorkomen.

Het belang van logistiek in de internationale handel valt niet te ontkennen. Terwijl het bedrijf voor je werkt, verscheept het je lading en zorgt het ervoor dat deze op tijd en zonder schade aankomt.

Bij Marathon International doen wij dit door middel van het gebruik van hoogwaardige vervoersmiddelen, waaronder onze extra grote mega trucks. Onze mega trucks zorgen ervoor dat je een grotere lading voordeliger kunt transporteren.

Marathon International transport tips

Het belang van internationaal transport

Een gerespecteerd bedrijf dat internationale transportdiensten aanbiedt, speelt een belangrijke rol bij het verplaatsen van goederen van het ene land naar het andere. Voor succes vertrouwt het op vier elementen die cruciaal zijn voor de verplaatsing van vracht.

Integriteit – Verreweg het meest kritieke aspect van internationaal transport is de integriteit van het logistieke bedrijf. Daardoor heb je vertrouwen in de contacten met derde partijen en weet je dat het bedrijf je op de hoogte zal houden van de voortgang. Integriteit betekent ook dat het logistiek bedrijf aan alle contractuele vereisten zal voldoen.

Kennis – Een gerespecteerd logistiek transportbedrijf begrijpt en volgt alle douaneformaliteiten, zowel aan de voor- als aan de achterkant van het transportproces.

Keten van bewaring – Met een commandoketen weet het logistieke bedrijf wie de vracht tijdens elke fase fysiek heeft behandeld. Als de zending vertraging oploopt of goederen beschadigd raken, kan het bedrijf de verantwoordelijke partij aanwijzen.

Tracking en tracing – Door de zending te tracken en te tracen, kan het logistieke bedrijf in real-time zien waar de lading zich bevindt. Dat helpt niet alleen bij het opsporen van mogelijke problemen die tot vertraging kunnen leiden, maar stelt het bedrijf ook in staat je op de hoogte te houden.

Vertrouwde logistiek

Bij Marathon International begrijpen we het belang van logistiek in het internationale zakenleven. Voor een naadloos proces voor het verzenden van je goederen naar het buitenland, zouden we graag de kans krijgen om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op voor vragen over onze mega truck, over ons proces of voor een vrijblijvende offerte.

Vorig artikelJe naamsbekendheid vergroten? Dat doe je zo!
Volgend artikelTips voor het inrichten van een zakelijke toiletruimte