De beste tips voor en door ondernemers

457

Je bent een startende ondernemer en weet niet zo goed waar je moet beginnen. Of misschien ben je al een tijdje bezig, maar ben je toe aan wat tips. In dit artikel geven we je graag een aantal tips voor een door ondernemers, want ondernemen doe je samen.

Zorg voor een duidelijk plan

Wanneer je een startende ondernemer bent en je bedrijf wilt gaan opzetten, is het belangrijk dat je een duidelijk plan voor ogen hebt. Denk hierbij aan een marktonderzoek, een ondernemersplan en voldoende geld om het bedrijf te starten. Wanneer je voldoende onderzoek hebt gedaan, weet je ook of er behoefte is aan jouw dienst of product.

Een goede boekhouding is geen bijzaak

Veel ondernemers zien de boekhouding als een bijzaak. Maar dit is alles behalve een bijzaak. De belastingdienst stelt eisen aan jouw boekhouding en je moet bepaalde handelingen kunnen aantonen. Wanneer je de boekhouding op orde hebt, kan de belastingdienst makkelijker zien hoe vaak je aangifte moet doen. Wanneer je je boekhouding goed bijhoudt, kun je eenvoudiger de cijfers in de gaten houden en zie je makkelijker waar je eventueel moet bijsturen. 

Je mag laten weten dat je er bent

Je mag als ondernemer laten weten dat je er bent! Uit onderzoek is gebleken dat 59% van de klanten online oriënteert en het is daarom verstandig om online vindbaar te zijn. Zo zijn er nog veel meer zaken waarin jij jezelf kunt laten opvallen. Het is een aanrader om hiernaar onderzoek te doen, of eventueel hulp in te schakelen als hiervoor voldoende budget is. 

Leg de lat niet té hoog

Het is belangrijk dat je de lat niet té hoog legt als ondernemer. Het is goed dat je doelen stelt, maar zorg ervoor dat je deze doelen haalbaar zijn voor jou. Succesvolle ondernemers vinden het cruciaal om tijd door te brengen met hun familie en de weekenden hiervoor vrij te houden. 

Je hoeft niet alles te weten

Het is geen probleem om als ondernemer niet overal een antwoord op te hebben. Eén derde van alle succesvolle ondernemers heeft professionele hulp gevraagd om hun onderneming beter te laten lopen. Er is genoeg hulp te vinden van specialisten die jou kunnen helpen wanneer je het zelf niet meer weet. 

Wees niet bang om te falen

Risico is nou eenmaal een groot onderdeel van het zijn van een ondernemer. Het is daarom ook niet erg als het niet lukt. Wil je garantie van een stabiel inkomen, dan is het verstandig om je vaste baan niet op te zeggen. Hopelijk hebben we je met deze tips verder geholpen naar jouw weg als ondernemer!

Vorig artikelTijd voor een update van de bedrijfskantine?
Volgend artikelHet perfecte online plaatje!