Beginnerstips voor het kopen van cryptocurrency

Het kiezen van een betrouwbare broker is de basis van investeren in crypto.

746
Koersen cryptocurrency beginnerstips

Het nieuws van dit jaar liegt er niet om. Bitcoin, ’s werelds eerste cryptocurrency, maakte geweldige tijden door, met een piek van rond de $60.000 in waarde. Je hebt wellicht vaker gehoord over de mogelijkheden van investeren in crypto, maar er niet op gereageerd. Misschien dat de tijd voor jou nu aangebroken is om er wel in te investeren?! We geven je een aantal beginnerstips.

1. Het blijft een gok

Hou er rekening mee dat de cryptomarkt heel volatiel is. De prijzen kunnen zomaar vallen en dan ben je je investering kwijt. Denk er goed over na hoeveel geld je wilt investeren. Het is belangrijk dat je je het eventuele verlies van het geïnvesteerde bedrag kunt veroorloven. Leg daarom nooit meer in dan dat je kunt missen, zodat je zeker niet in financiële problemen komt.

2. Betrouwbare broker kiezen

Investeer altijd via een betrouwbare broker in cryptocurrency. Wil je graag Bitcoin bezitter worden? Je kunt via de link een compleet stappenplan vinden voor het eenvoudig en veilig btc kopen. Je vindt hier tevens een aantal betrouwbare Bitcoin exchanges. Via deze brokers kun je Bitcoin kopen, maar ook andere cryptocurreny, zoals Altcoins. 

Voor de beginner is Bitvavo aangeraden, omdat deze exchange een van de goedkoopste is en iDeal ondersteunt als betaalmogelijkheid. 

3. Crypto veilig opbergen

Net zoals je geld in je portemonnee bewaart, heb je ook een digitale portemonnee nodig voor je gekochte cryptocurrency. Hiervoor heb je een ‘wallet’ nodig. Sommige exchanges maken het de gebruiker gemakkelijk door een ingebouwde wallet aan te bieden, zoals Bitvavo. Dit is zeker handig voor de beginner. Je hoeft dan niet apart naar een wallet dienst te zoeken en extra kosten te maken. 

Beginnerstips crypto kopen

4. Fysiek Bitcoin kopen 

Naast dat je Bitcoin online kunt kopen, kun je ook fysiek Bitcoin kopen, bijvoorbeeld bij een Bitcoin ATM of bij een andere persoon. In het laatste geval ontmoet je de persoon om de deal af te ronden. Deze laatste mogelijkheid kan riskant zijn als je de persoon in kwestie niet kent of vertrouwt, want als het een oplichter blijkt te zijn dan kan het zijn dat je je geld nooit meer terugziet. Online kopen is over het algemeen een veiligere keuze.

5. Koersen volgen

Als laatste is het interessant om de koersen van de cryptocurrency te volgen en dat kan gemakkelijk op Coinmarketcap. Zo kun je anticiperen wat jouw volgende stap zal zijn. Beslis bijvoorbeeld bij welke waarde je graag zou willen verkopen (zowel bij verlies als winst). Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de koersen niet te volgen en je crypto te laten staan, wie weet ben je over een tijd dan wel letterlijk slapend rijk geworden!

Conclusie crypto kopen

Besef dat het investeren in crypto altijd risicovol is omdat de markt vluchtig is. Prijzen kunnen snel stijgen maar ook weer snel dalen, waardoor de kans op verlies aanwezig is. Investeer daarom niet al je geld en investeer alleen geld dat je kunt missen. Vermijd bij voorkeur het fysiek kopen van Bitcoin omdat het meer risico’s met zich meebrengt. Voor de beginner is broker Bitvavo een goede keuze om Bitcoin of andere crypto te kopen. 

Vorig artikelInspiratie voor promotiemateriaal en gepersonaliseerde relatiegeschenken
Volgend artikelDe ideale break voor ondernemers: boek een workation!