5 ideeën voor een online bedrijfsuitje organiseren in coronatijd

Er zijn diverse leuke mogelijkheden om tijdens corona te teambuilden!

1294
Online bedrijfsuitje tips corona

Thuiswerkers hebben minder contact met collega’s en voelen zich daardoor minder verbonden met het team. Incentive reizen worden uitgesteld, maar het is juist nu belangrijk om aan de teambuilding te werken. Gelukkig zijn er online veel goede alternatieven te vinden waardoor je toch een online bedrijfsuitje in coronatijd kunt organiseren.

1. Online escape room

Een escape room is de ideale manier om aan de teambuilding te werken en het is ook goed online te spelen. Door goede samenwerking, communicatie en creatief denken ga je met je team op zoek naar digitale sleutels, codes en aanwijzingen. Los alle raadsels op en breng je team puzzelend richting de digitale uitgang!

2. Online work-out

In verbinding blijven met collega’s én bewegen? Een gezamenlijke online work-out is de oplossing! Samen met collega’s afzien schept een band. Medewerkers kunnen de stress letterlijk van zich afschudden en het hoofd leegmaken. Op deze manier werk je ook nog eens aan de mentale en fysieke fitheid van je medewerkers.

3. Online detectivespel

Tijdens een videomeeting krijgt iedereen een filmpje te zien dat de baas is ontvoerd. Het is de taak aan collega’s om de baas terug te vinden door goed samen te werken en cryptische aanwijzingen, getuigschriften en alibi’s te onderzoeken. Stap voor stap wordt steeds meer duidelijk en het is aan de medewerkers om de baas te bevrijden (of niet). Ideaal om de samenwerking te versterken met humor en gezelligheid.

Op afstand op een leuke manier samenwerken: goed voor de teambuilding!

4. Online teambuilding app

Investeren in thuiswerkers op de lange termijn? Veel bedrijfsuitjes zijn eenmalige activiteiten, terwijl je met een online teambuilding app voor een langere tijd in je team investeert. Met de online teambuilding app van Edgeplore strijden teams tegen elkaar met toffe challenges en opdrachten.Onderlinge competitie zorgt voor een boost in het werkplezier, vertrouwen en verbinding. Met de app houden medewerkers onderling contact op een laagdrempelige manier, extra fijn tijdens het thuiswerken.

5. Bier- of wijnproeverij

Je hoeft de deur niet meer uit om heerlijke bieren of wijnen te proeven. Een online bier- of wijnproeverij is een gezellige activiteit waarbij je met collega’s een leuke ervaring deelt. De gesprekken gaan eens niet over werk en in deze informele sfeer wordt er goed aan het groepsgevoel gewerkt. Tip: bij Edgeplore is het ook mogelijk om een borrelpakket te bestellen met bijpassende vragen en challenges!

Cheers!

Vorig artikel5 tips voor de beste voorbereiding van een online sollicitatie
Volgend artikelReview Bedrijfsrooster: efficiënte tool voor personeelsplanning en urenregistratie