In de zomer werken met kinderen thuis, hoe houd je ze bezig?

460

Kinderen thuis in de zomer en de verveling slaat toe

Zeker nu het zomervakantie is zijn veel kinderen natuurlijk thuis, bovendien besluit soms ook de kinderopvang ineens te sluiten vanwege het warme weer, zo bleek eerder in de maand juli. Begrijpelijk natuurlijk, maar toch onhandig wanneer je daar niet op gerekend hebt, maar wel een aantal videomeetings vanuit huis moet houden.

 Voor je kinderen natuurlijk een prachtige tijd met veel vrijheid, lekker weer en spelen. Als werkende, maar ook zeker als ondernemer, is het echt doorgaans niet mogelijk zelf ook zes weken vrij te nemen. Daardoor moet je ondertussen gewoon werken en kun je je kinderen niet constant bezighouden, met ze op vakantie gaan of andere dingen ondernemen. Het resultaat is, zeker wanneer de zomervakantie op zijn einde gaat lopen, verveling. Door de ‘thuiswerkrevolutie’ zullen we dat allemaal meer gaan merken.

Educatief speelgoed de perfecte ‘oplossing’

Heb je echter wel eens gedacht aan educatief speelgoed? Hier kunnen je kinderen zich urenlang mee bezighouden, terwijl ze ondertussen ook echt iets leren. Spelenderwijs leren kan eigenlijk voor alle leeftijdsgroepen. Zo is een spelletjestafel met verschillende spellen leuk voor kinderen van 3 tot 12 jaar, maar is er ook speciaal buitenspeelgoed peuter vriendelijk gemaakt. Hierbij leert je peuter bijvoorbeeld te balanceren of de motoriek te oefenen. Ongetwijfeld urenlang speelgoed en ook nog eens heel erg nuttig!

Een van onze favorieten echter, we zijn namelijk ervaringsdeskundigen, zijn grote lego blokken. Dit zijn grote zachte blokken die je op alle mogelijk manieren kunt stapelen. Zo kunnen ze simpelweg een stapel maken, maar ook een heus kasteel, een huis, of een levensgroot lego poppetje. Enorm goed voor de creativiteit van je kind, terwijl ze zich ondertussen enorm vermaken door hun bouwideeën hierop bot te vieren. Stiekem is het voor jezelf ook eigenlijk nog wel erg leuk en roept het de nodige nostalgische gevoelens op. Zoals gezegd, we zijn ervaringsdeskundigen. Daag je kinderen uit, wie kan het mooiste kasteel bouwen of wie bouwt de hoogste toren?!

Uitdaging is het sleutelwoord

Uiteraard kun je op allerlei manieren je kinderen op een leuke manier bezighouden. Dé oplossing voor het voorkomen van verveling is echter om ze constant uit te blijven dagen. Dit kan ook door simpelweg een potje te voetballen, ze een zo groot mogelijke hut te laten bouwen van handdoeken of ze beestjes laten zoeken in de tuin. Het belangrijkste echter: geniet er vooral van dat je kinderen vaker thuis zijn in de zomer!

Vorig artikelVoordelen van elektrische scooters voor ondernemers
Volgend artikelNeem verantwoordelijkheid en kies voor duurzame kunststof verpakkingen