Black Friday Deals: Gaat dat door?

De verwachting voor Black Friday 2020 volgens Paul Rombouts (Blackfridayshops.nl)

1095
sale 20 30 50 procent

Black Friday is voor de meeste retailers wellicht wel hét moment van het jaar om extra omzet te schrijven. In Amerika werd vorig jaar op Black Friday voor ruim 7,4 miljard aan omzet gegenereerd, bijna 20% meer dan het jaar ervoor. Ook Nederlandse retailers doen goede zaken tijdens Black Friday, volgens De Standaard werd er in 2019 tijdens Black Friday voor ruim 1,5 miljard aan omzet gedraaid in Nederland.

Maar hoe gaat dat dit jaar eigenlijk in zijn werk en wat zijn de verwachtingen?

Black Friday in het kort

Mocht je jarenlang geen social media of tv hebben bekeken, dan vraag je je vast af, wat is dit fenomeen eigenlijk?

Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben ontzettend veel Amerikanen een vrije dag. In Amerika wordt Black Friday beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met aanbiedingen.

Black Friday en Covid-19: gaat dat samen?

Met de huidige Covid-19 situatie in de Verenigde Staten staat Black Friday op de tocht. Zien we dit jaar geen gillende Amerikanen in de Walmart? Als we diverse media in Amerika mogen geloven zien we Black Friday voorlopig niet terug in zijn originele vorm. Steeds meer winkels kondigen aan hun deuren gesloten te houden.

De verwachting is dat de meeste winkels dit jaar eerder uitverkoop houden en de deuren dus gesloten houden omdat zij de veiligheid voor hun bezoekers niet kunnen garanderen.

Ook in Nederland wordt met een schuin oog gekeken naar Amerika.

Black Friday in Nederland ook op de tocht?

Ondanks dat Black Friday in Nederland minder hysterie met zich meebrengt in vergelijking met de Verenigde Staten zijn ook de winkelstraten in Nederland goed gevuld. Gezien de opleving van het Coronavirus is de kans groot dat ook in Nederland binnenkort de eerste maatregelen bekend worden gemaakt door grote winkelketens. Zelfs verzamelen we op een speciale pagina de beste zakelijke Black Friday deals.

Online shoppen in 2020 nóg belangrijker

Paul Rombouts, eigenaar van één van de populairste Black Friday websites van Nederland houdt het nieuws nauwlettend in de gaten. “Ik verwacht dit jaar juist een extra druk op de online webwinkels en postorderbedrijven. Koopjesjagers zullen dit jaar meer dan ooit online gaan shoppen om drukte te voorkomen. In de meeste winkels mogen er nog steeds maar weinig mensen binnen. Om lange rijen te vermijden verwacht ik dat bedrijven zoals Bol.com en elektronicaverkopers nóg meer online omzet zullen draaien in vergelijking met vorig jaar.”

Vorig artikelOnline banners op maat laten maken? Met Bannersetje.nl klikt het!
Volgend artikelDe voordelen en kosten van auto shortlease zakelijk