Bitcoin waarde bereikt nieuwe recordhoogte in december rond $20.000!

Bitcoin piek gaat bijna over de psychologische grens van $20.000 heen.

1719
Bitcoin koers record 2020 december

Bitcoin (BTC) behoort nog steeds tot de populairste cryptovaluta. En nu is het zover, de cryptomunt heeft een nieuwe all-time high bereikt! Op 30 november 2020 begon de waarde rond $18.200, maar maakte later op de dag een explosieve stijging door tot een waarde van $19.947.

Daarna daalde de BTC koers weer, bleef flink schommelen en piekte vandaag (1 december) met een nieuw recordbedrag van $19.955. We vertellen je meer over de koersschommelingen van de Bitcoin. In januari ging de koers van Bitcoin zelfs over de $35.000 heen, dus wat zal de Bitcoin koers in februari doen?

728x90

Van waardeloos naar waardevol in 2011

10 jaar geleden was de Bitcoin nog niets waard. Op 7 juni 2011 werd de eerste grote piek bereikt, van een waarde van 0 naar een waarde van $31,74.

Dat lijkt weinig als je het vergelijkt met de huidige waarde. Toch was het een bijzonder fenomeen dat dit virtueel geld ineens waarde kreeg. Zeker als je je bedenkt dat de Bitcoin is begonnen als software van een anonieme programmeur.

Ben je toen ingestapt? Dan mag je je gelukkig prijzen! Want wie had toen kunnen bedenken dat de Bitcoin nu bijna de $20.000 dollar zou aantikken.

Bitcoin koers

Eerste waardestijging van de Bitcoin in 2013

Het duurde bijna twee jaar voordat de koers van de Bitcoin een stijgende lijn kreeg. Vanaf 28 februari ging de waarde omhoog en op 10 april was de Bitcoin al 750% duurder dan een kleine twee weken daarvoor. De waarde lag toen op $269,43.

De rest van het jaar waren er veel fluctuaties en op 29 november bereikte de Bitcoin een nieuw recordbedrag, maar liefst $1172,44.

Bijna $20.000 dollar in 2017

De jaren daarop zien we de Bitcoin steeds meer lichtelijk stijgen en ook weer eens dalen. De waarde blijft wel relatief stabiel, totdat er in 2017 een enorme explosieve groei plaatsvindt. Dit knalt op 17 december 2017 uiteindelijk door naar een recordbedrag van $19.660. De hoogste piek sinds jaren, tot nu!

Nieuwe all-time high in 2020

30 november 2020 begon de koers van de Bitcoin rond een bedrag van $18.200. Later op de dag steeg deze naar $19.500, nog net geen record. Nog later op de dag ging de Bitcoin dan eindelijk over de grens heen, naar een bedrag van maar liefst $19.949.

Vandaag 1 december brak de koers alweer een nieuw record. Rond 12.00 uur vanmiddag tikte de koers een bedrag van $19.955 aan, net iets hoger dan de stand van gisteren. Omgerekend mag je hier ruim €16.630 voor neertellen.

Bitcoin kopen

Psychologische grens van $20.000

Volgens experts is het nu afwachten wanneer de waarde van de Bitcoin over de psychologische grens van $20.000 heen gaat. Feit is wel dat de koers na zijn toppunt alweer een daling maakte. Er kwam een golf van verkoop, waardoor de Bitcoin in minder dan twee uur tijd al bijna $2.000 aan waarde verloor.

Op dit moment staat de koers rond de $18.700 dollar, maar deze koers kan er binnen enkele dagen of zelfs uren en minuten dus totaal anders uitzien. We zijn benieuwd of we deze maand de $20.000 alsnog overgaan!

Wat zijn de verwachtingen van de Bitcoin?

Of het nu nog slim is om te investeren in de Bitcoin dat is natuurlijk maar de vraag. Er zijn zelfs crypto-investeerders die verwachten dat de koers naar $250.000 zal stijgen in de toekomst. Daarbij is $20.000 natuurlijk maar een peulenschil.

Maar goed, investeren in Bitcoin of andere cryptomunten blijft een risico. Investeer daarom nooit meer geld dan dat je kunt missen. Kijk ook eens bij andere cryptomunten. Voor je het weet koop je een goedkope munt in en maakt deze binnen tien jaar net zo’n groei door als de Bitcoin. Het is niet te voorspellen.

Bitcoin nieuws volgen

Niemand kan voorspellen wat de waarde van cryptomunten gaan doen. Natuurlijk kun je wel prognoses maken op basis van gaande ontwikkelingen en grafieken uit het verleden. Wil je zelf starten met beleggen in crypto? Houd dan Bitcoin nieuws en overige crypto ontwikkelingen goed in de gaten.

bitcoin ethereum ripple

Welke cryptomunten zijn naast Bitcoin populair?

Naast de Bitcoin zijn er nog heel wat andere cryptocurrency op de markt. Bij het opzetten van een cryptoportfolio kun je op één paard wedden, maar je zou ook je investeringen kunnen verdelen. Bekende cryptovaluta naast Bitcoin:

  • Ethereum (ETH): Na Bitcoin de grootste cryptocurrency van het moment.
  • Litecoin (LTC): Sterk in populariteit gegroeid, wordt ook wel gezien als het kleine broertje van Bitcoin.
  • Ripple (XRP): Eigen betalingssysteem voor efficienter verloop van internationaal betaalverkeer.
  • IOTA (MIOATA): Heeft een opmars gemaakt na deals met grote techbedrijven.
  • Chainlink (LINK): Veel bedrijven maken gebruik van deze technologie voor het implementeren van externe data in blockchains.

Hier houdt het lijstje nog lang niet op. Neem zelf eens een kijkje bij Brokers en lees je in in de cryptomunt die je mogelijk wilt kopen. Kijk daarbij ook zeker naar de kleinere opkomende partijen, wie weet worden enkele euro’s investering op lange termijn wel (tien)duizenden euro’s!

Vorig artikelHow to: niet zenuwachtig worden voor een sollicitatiegesprek
Volgend artikelDe voordelen van Shopware Enterprise voor je nieuwe webshop