Waarop letten bij het kiezen van een workstation?

Workstations kunnen extreme workload aan en zijn krachtiger dan standaard PC’s.

688
Workstation kopen tips

Een computer die zich aanpast aan jouw zakelijk gebruik, in plaats van andersom, dat klinkt toch ideaal?! Met een krachtig workstation kies je voor het beste van het beste. Deze systemen zorgen ervoor dat je jouw professionele taken snel en goed uit kunt voeren. Waar let je op bij het kopen van een workstation? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Workstation voor veeleisende zakelijke gebruikers

Een workstation is het werkpaard onder computers. Een systeem dat ervoor zorgt dat jouw taken optimaal uitgevoerd kunnen worden. Ze worden voornamelijk gebruikt door veeleisende zakelijke gebruikers, zoals designers, programmeurs, data analisten en ontwikkelaars op het gebied van Virtual Reality en Artificial Intelligence. Doe je dus handelingen op de PC waar veel power voor nodig is? Dan biedt een workstation uitkomst!

  • Zorg voor optimale productiviteit
  • Voorkomt crashes en downtime van het systeem
  • Sneller en efficiënter werken bespaart tevens kosten op lange termijn

Krachtige hardware afgestemd op je gebruik

Bij het kiezen van een workstation is het belangrijk dat je kiest voor een systeem met krachtige hardware. Hierbij kun je denken aan een intel Core i7 processor of hoger, een gigantisch werkgeheugen van minimaal 16 GB, een geüpdatet systeem zoals Windows 10 Pro en professionele videokaarten.

Per type gebruiker zijn bepaalde specificaties aantrekkelijk, dus maak voor jezelf een overzicht van de eisen en stem daar je aankoop op af. Houd ook rekening met toekomstig gebruik. Je wilt immers voorkomen dat je nieuwe aankoop binnen een jaar al uit de capaciteit is gegroeid.

Tips workstation kopen

Geen last van lawaai

Een andere factor om op te letten bij het kiezen van een workstation is het geluidsniveau. Sommige workstations lijken wel op te stijgen en dat wil je natuurlijk liever niet. Kies voor een stille PC zodat je tijdens het werken niet afgeleid wordt door luidruchtige apparatuur.

Machine learning workstation

Tegenwoordig wordt het aanbod machine learning workstations steeds groter. Dit zijn systemen die met behulp van algoritmen leren van data, zonder expliciet geprogrammeerd te zijn. De computer leert zelf, waardoor systemen beter, sneller en dus efficiënter worden. Dit is ideaal wanneer je erg complexe data moet verwerken.

Kies voor een maatwerk workstation

Als je de prijzen van workstations bekijkt dan kom je er al snel achter dat dit flinke investeringen zijn. De kosten lopen bovendien flink uiteen, van workstations van enkele duizenden tot zelfs tienduizenden euro’s. Het is zonde om te betalen voor extra uitgebreide features waarvan je geen gebruik maakt, maar het is ook onhandig om nu een wat voordeliger model te kiezen dat over een tijd niet meer voldoet.

We raden je daarom aan om je te laten adviseren door een professional. Je kunt bijvoorbeeld een workstation op maat laten inrichten. Zo weet je zeker dat het systeem perfect aansluit bij de taken waarvoor je het workstation wilt gebruiken, zowel nu als in de toekomst. Je kiest voor een duurzaam apparaat waar je lang mee vooruit kunt en die voor jou de ideale prijs-kwaliteitsverhouding biedt.

Vorig artikelHoe stimuleer je innovatie binnen een organisatie?
Volgend artikelZet de Lean Six Sigma-strategie in voor jouw bedrijf?