Tips voor het inrichten van een zakelijke toiletruimte

Het toilet is vaak een onderschatte zakelijke ruimte.

749
Zakelijk toilet inrichten Vanheckbadkamers

Door de COVID-19 pandemie zijn toiletruimtes steeds belangrijker geworden, zo ook op bedrijven. Daarom vonden we het tijd om deze ruimte eens onder de loep te nemen. Niet alleen qua hygiëne, maar ook qua inrichting. De sanitaire voorzieningen worden immers regelmatig bezocht door medewerkers en wellicht ook door klanten. Hoe richt je je toilet op een gepaste manier in? We geven tips!

Hygiëne op nummer 1!

Een schoon toilet was natuurlijk altijd al belangrijk, maar sinds Corona is er meer focus op komen liggen. Wat je zou kunnen doen is vóór de ingang een ontsmettingsmiddel plaatsen, zodat iedereen de handen al kan reinigen voordat de klink aangeraakt wordt. Verder ervaren veel mensen een toiletbrilreiniger als een pre.

Zorg tevens voor zeep, bij voorkeur zeep die gepakt kan worden zonder het pompje of iets dergelijks te hoeven aanraken. Sommige zepen werken op basis van sensoren, ideaal! Had je nog losse handdoeken hangen? Stap liever over op een handdoekrol of wegwerppapier, omdat hiermee elke handenwasbeurt ook hygiënisch afgesloten wordt.

Optioneel kun je een infographic met handenwasinstructies ophangen. Als je deze op een leuke manier vormgeeft in de stijl van je bedrijf dan tovert het misschien ook nog een lach op de gezichten van toiletbezoekers.

Handen wassen toilet zakelijk

Zorg voor een warme binnenkomst

We komen nu aan bij een leuker gedeelte, het design van de toiletruimte. Want naast dat hygiëne natuurlijk super belangrijk is, is het daarnaast wel fijn als bezoekers zoals medewerkers en klanten zich prettig voelen op het toilet. Het is immers een ruimte die regelmatig bezocht wordt en die best intiem is.

Het is fijn als je een ‘warm toilet’ creëert. En daarmee bedoelen we niet dat je de verwarming omhoog moet draaien. Nee, we doelen op een ruimte met een warme uitstraling. Een toilet zoals men die thuis ook zou kunnen hebben, waarin men ‘zich thuis voelt’.

Hoe pak je dit aan? Een mooi toiletmeubel is alvast een pre. Deze is direct te zien bij binnenkomst en bepaalt een groot deel van de uitstraling van de zakelijke toiletruimte. Wil je duurzaamheid uitstralen? Badkamermeubel hout! Hiermee geef je een warme en milieuvriendelijke touch aan het design. Als je een grote toiletruimte hebt dan is een meubel met twee of meerdere wasbakken een aanrader.

Houten badkamermeubel zakelijk vanheckbadkamers

Kies voor een comfortabel toilet

Zijn je toiletten al jaren oud? Van die oude bakken die eigenlijk niet meer zo goed doorspoelen nadat er zojuist al iemand had doorgetrokken? Dan is het slim om nieuwe toiletten te installeren. Ook wanneer de toiletten zo vies zijn van de aanslag dat ze niet meer optisch schoon te krijgen zijn dan is het vervangen van de toiletten een goede keuze. Sowieso is het belangrijk om te zorgen dat de toiletten goed schoon blijven, want niemand zit graag op een smerig toilet. Huur hiervoor eventueel een sanitair verzorger in.

Ook het toiletpapier is iets om over na te denken. Iets waar je misschien niet altijd bij stil staat, maar het is een pre als het toiletpapier ‘fijn in gebruik’ is. Uiteraard ervaart iedereen dit anders, dus je kunt hier ook afgaan op je eigen ervaring. Of doe je voordeel met de volgende tip. Zorg er daarnaast overigens ook voor dat er voldoende voorraad wc-papier binnen handbereik is!

Zakelijk toilet schoonmaken

Vraag medewerkers naar hun mening en tips

Uiteindelijk zijn het je medewerkers die vaak het toilet bezoeken. Je zou daarom kunnen overwegen om een (anonieme) enquête af te nemen of in een informeel bedrijf simpelweg eens rond te vragen hoe men denkt over de toiletruimte. Wellicht is dit niet het eerste onderwerp wat je graag met hen bespreekt, maar veel medewerkers zullen het waarderen als zij hun mening over deze veel bezochte ruimte mogen geven. Hiernaar luisteren en de zakelijke toiletruimte hierop aanpassen kan zorgen voor een boost in de medewerkersbetrokkenheid en daarnaast ook de tevredenheid!

Vorig artikelHet belang van transport voor een internationaliserend bedrijf
Volgend artikelTips om je kantoor in te richten