Tijd voor een update van de bedrijfskantine?

Een comfortabele bedrijfskantine is goed voor de werksfeer en prestaties.

699
Update bedrijfskantine

Mogelijk heb je in verband met COVID-19 in een korte periode veranderingen aan de bedrijfskantine gedaan. Zorgen voor voldoende zeep en desinfectiegel, stoffen handdoeken vervangen door papier, vaker schoonmaken, et cetera. Daardoor is de tijd en/of het budget er mogelijk bij ingeschoten om ook andere veranderingen door te voeren. Nu de coronacrisis aan zijn einde lijkt te lopen is het wellicht tijd om de bedrijfskantine op een creatieve manier te updaten? Doe inspiratie op met deze tips.

Nieuwe keukenblok plaatsen

Waar kleren de man maken, maken unieke keukens de bedrijfskantine. Wie weet ben je wel toe aan een nieuw model? Dit kan zorgen voor een flinke verfrissing van jullie kantine. Als je kiest voor een nieuwe keuken, zorg dan niet alleen voor een mooi design, maar ook net zo goed voor functionaliteit.

Plaats bijvoorbeeld een magnetron en/of oven, zodat werknemers tussen de middag lekker kunnen eten. Je kunt tevens kiezen voor losse accessoires, zoals een eierkoker, tostiapparaat of blender. Grote kans dat dit het enthousiasme en dus ook indirect de productiviteit van medewerkers op een positieve manier beïnvloed. Als je een wat groter budget hebt dan behoren maatwerk keukens tot de opties. Je kunt het uiteindelijk zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt, zolang je maar zorgt dat de keuken praktisch is.

Mokken laten bedrukken

Nu je de keuken geüpdatet hebt is het ook nog wel gaaf om de inhoud van de keukenkastjes op een leuke manier aan te vullen. Wat dacht je van bedrukte mokken? Naast dat je ze kunt gebruiken om uit te drinken, kun je ze bijvoorbeeld ook aan medewerkers schenken om in te zetten als pennenbakje. Of je zet ze op de tafel van de bedrijfskantine en vult ze met chocolade en snoepjes!

Een opvallend behang met logo

Wat erg tof is, is achter het keukenblok of de tegenliggende wand een behang te plaatsen. Daarvoor kun je naar de plaatselijke bouwmarkt of woonwinkel gaan, er is keuze genoeg. Wist je dat het tevens mogelijk is om behang met logo te laten ontwerpen. Zo draag je ook nog eens je merk uit. Behalve behang kun je ook kiezen voor stickers, bijvoorbeeld die de hele wand bedekken, maar ook uitgesneden stickers.

Tafel in een nieuw jasje

Mogelijk is ook de tafel aan vervanging toe. Je kunt een nieuw model kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om je huidige model een likje verf te geven. Dat is duurzaam en ook nog eens erg leuk. Wat dacht je van een whitewash? Of juist compleet zwart? Je kunt natuurlijk ook voor de kleur gaan die perfect aansluit bij je huisstijl.

Tips bedrijfskantine

Ga voor comfortabele stoelen

Niets zo vervelend dan je pauze doorbrengen op oncomfortabele stoelen, toch?! Zorg dat je medewerkers een prettige ervaring hebben, en daarbij zijn goede zitstoelen van belang. Dus weg met die krakkemikkige houten gevallen die veel te hard zijn en pijnlijk voor de rug. Een knus stofje, eventueel met afwerking van (kunst)leer in verband met de hygiëne, dat doet iedereen goed!

Werk af met planten en accessoires

We hebben het al vaker benadrukt dat planten op kantoor een goede keuze zijn. Dat geldt ook voor de bedrijfskantine. Niet alleen ziet hij er op deze manier vrolijker uit, maar daarnaast is het ook goed voor de gezondheid en het werknemersgeluk. Verder regel je de finishing touch van de bedrijfskantine met behulp van mooie accessoires in de kleuren van je logo. Zo ga je voor een top kantine die aansluit bij de rest van je bedrijf.

Vorig artikelTips voor het verduurzamen van de productiehal
Volgend artikelDe beste tips voor en door ondernemers