Thuistest Corona: zelftest nu vanaf 1 stuk verkrijgbaar voor €20

Binnen 15 minuten weet je de uitslag al!

2824
Thuistest corona sneltest

Wil je testen op Corona zonder daarbij naar een testcentrum te gaan? Er is nu een Corona thuistest op de markt waarmee je binnen 15 minuten de testuitslag hebt. De test voldoet aan de eisen die de Nederlandse overheid stelt aan Covid-19 testen.

Meer weten over deze Corona thuistest, de betrouwbaarheid, hoe het werkt en waar je deze kunt kopen? In dit artikel vertellen we je er alles over.

* Mogelijk is deze thuistest uitverkocht (je komt dan na doorklikken op een ‘niet gevonden pagina’). Als het goed is wordt de voorraad op korte termijn steeds opnieuw aangevuld.

Sneltest Antigeen van Joysbio

De sneltest voor thuis staat bekend als de Sensitest (Ag) sneltest voor Covid-19 of de Corona Sneltest Antigeen van Joysbio. Hij wordt onder andere gebruikt door artsen en specialisten in testcentra en ziekenhuizen.

De sneltest is sinds september 2020 verkrijgbaar en kan direct het virus aantonen. Ondertussen is de Antigeen sneltest ook beschikbaar voor thuisgebruik, zodat je direct zelf kan testen of je het virus bij je draagt.

covid-19 thuistest sneltest Joysbio

Hoe werkt deze Corona sneltest voor thuis?

Je gebruikt deze thuistest in de eerste week van de Corona ziekteverschijnselen. In het thuistest pakket zitten de benodigde tools om de test zelf gemakkelijk uit te voeren:

  • Neem neusslijm af met het wattenstokje (neusswab). Hierbij ga je zo’n 2,5 cm in de neusholte.
  • Houdt het wattenstaafje met slijmmonster enkele seconden in de meegeleverde buffervloeistof.
  • Doe daarna twee druppels in de testcassette.
  • Zet de timer op 15 minuten en lees de testuitslag af aan de hand van een aantal streepjes. 1 streepje betekent negatief, 2 streepjes betekent positief.

Hier vind je nog een instructievideo en handleiding. De handleiding wordt ook geleverd bij de aankoop van het pakket.

Sneltest corona joysbio uitslag aflezen

Voordelen Corona thuistest

Aan een thuistest voor Corona zitten een aantal voordelen. Zo bespaar je er heel wat tijd mee, omdat je binnen 15 minuten al de uitslag weet. Dat kan overigens ook met een spoedtest in de teststraat, maar daarvoor moet je heel wat dieper in de buidel tasten.

Heb je een bedrijf en wil je zorgen voor zo min mogelijk oponthoud dan biedt deze thuistest dus zeker uitkomst. Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken voor de medewerkers in je bedrijf. Tip is om er een aantal in te slaan, dan kan er bij klachten direct getest worden. Vraag hierbij je zorgprofessional voor de begeleiding. Let op, bij een positieve uitslag dien je dit bij de GGD of huisarts van de medewerker te melden.

Tot slot is volgens gebruikers deze thuistest een stuk minder pijnlijn dan de reguliere coronatest. Dat komt omdat het wattenstaafje maar enkele seconden 2,5 cm naar binnen hoeft via de neusholte. Hierdoor voorkom je het gevoel dat je moet braken of dat je stikt.

Note: De thuistesten worden snel verkocht, waardoor de voorraad soms beperkt is. Mocht de thuistest van Joysbio niet meer verkrijgbaar zijn per stuk, dan is hij mogelijk nog als compleet pakket van 20 stuks te bestellen. Je krijgt dan korting op de reguliere prijs.

Is deze Corona thuistest betrouwbaar?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: is deze snelle thuistest voor corona betrouwbaar? Uit onderzoek blijkt van wel! De test is goedgekeurd door vooraanstaand Europees instituut Robert Koch en heeft een specificiteit van 99%.

De test is gecertificeerd voor gebruik in de EU en voldoet aan de Nederlandse eisen vanuit de overheid. In Italië en Duitsland is de test zelfs gevalideerd en wordt deze door diverse testcentra ingezet. Een valse uitslag is bij deze test vrijwel nihil.

Let er overigens wel op dat je de test het beste inzet tijdens de eerste week van de corona ziekteverschijnselen, omdat het antigen zich daarna met antistoffen bindt waardoor je een negatieve uitslag kunt verwachten. Je kunt met deze test ook niet kijken of je antistoffen hebt aangemaakt.

Kortom, zo snel mogelijk testen. Heb je dit niet gedaan, dan wordt alsnog een specifieke PCR test uit de teststraat geadviseerd. Ook dit kan met spoed. Je kunt zelfs een nulmeting laten doen voor het gehele bedrijf. Je leest hier meer over de PCR spoedtest en nulmeting voor werknemers.


Corona thuistest Podobrace joysbio
De inhoud van de Joysbio zelftest. Binnen 15 minuten de uitslag!
Vorig artikelOnbetaalde facturen? Tips voor het inschakelen van een incassobureau!
Volgend artikelVerbeter je computer skills met deze online Microsoft cursussen