Waarom ondernemers een VPN zouden moeten gebruiken!

Cyberbeveiliging van je bedrijf is van cruciaal belang.

735
ondernemer met VPN

Ongemakkelijke feiten: datalekken komen vaker voor, cybercriminelen worden sluwer en de hoeveelheid gecompromitteerde gegevens neemt snel toe. Een ander ongemakkelijk feit is dat de meeste bedrijven totaal niet voorbereid zijn op inbreuken – ook al worden ze met de dag gebruikelijker. Het is cruciaal voor bedrijven om proactief te zijn op het gebied van cyberbeveiliging en beschermende maatregelen te nemen voordat een ramp kan toeslaan.

Veilig internetten met de beste VPN

Een Virtual Private Network (VPN) is een van de belangrijkste tools om organisaties te beschermen tegen datalekken. Elke persoon zou een VPN (zoals VPN Nederland) moeten gebruiken, maar er zijn ook specifieke redenen waarom met name bedrijven een zakelijke VPN zouden moeten gebruiken.

De redenen waarom een ​​VPN belangrijk is voor bedrijven:

Veilig internetten op afstand

Je kantoor heeft een netwerk. Op dit netwerk heb je toegang tot printers, verbinding met IT-bronnen, gegevensoverdracht en meer. Het is veilig en beschermt het team tegen twijfelachtige websites. Maar wat als je externe medewerkers gaat inhuren? Iedereen die op locatie werkt, heeft gemakkelijk toegang tot het kantoornetwerk, maar voor externe medewerkers is dat wat lastiger, dus je hebt een beste VPN zoals VPN Nederland voor externe toegang nodig. Door een VPN te gebruiken, kunnen externe medewerkers inloggen op het kantoornetwerk vanaf elke plek met toegang tot internet. Dan hebben ze toegang tot de middelen die ze nodig hebben om hun werk te doen, en zijn je bedrijfsgegevens nog steeds veilig.

Toegangscontrole

Toegangscontrole is simpel gezegd bepalen wie toegang krijgt tot wat. Zonder de juiste toegangscontrole hebben de juiste mensen misschien niet genoeg toegang om de klus te klaren, of hebben de verkeerde mensen te veel toegang. Toegangscontrolesystemen (zoals een VPN) authenticeren en autoriseren gebruikers door de vereiste inloggegevens te evalueren – te verifiëren dat de persoon of applicatie is wie of wat het beweert te zijn, en autoriseren de juiste toegangsniveaus en machtigingen die zijn gekoppeld aan de gebruikersnaam of het IP-adres. Een VPN, Access Server, kan worden geconfigureerd om precies deze controle te bieden.

vpn op smartphone

VPN’s stimuleren de productiviteit.

Als je werknemers hebt die op de hoogte zijn van internet kwetsbaarheden, zijn ze waarschijnlijk huiverig om in te loggen op openbare netwerken. Gemoedsrust is essentieel voor productiviteit. VPN’s zorgen er tevens voor dat klanten zich veilig voelen. Als je gegevens van klanten, klanten of patiënten verzamelt, kun je hun zorgen verlichten door gebruik te maken van een VPN. Het is waar dat velen van hen misschien niet begrijpen wat een VPN inhoudt, maar een korte toelichting kan al veel invloed hebben op de gemoedstoestand. Zou je immers niet willen vertrouwen op een bedrijf dat de extra stap heeft gezet om je gegevens veilig te houden?

Cyberbeveiliging

Een VPN is een geweldige oplossing om bedrijfsgegevens te beveiligen. Door een VPN toe te passen op je netwerken, kun je die netwerken veel robuuster en veiliger maken. Zowel voor jezelf als voor je klantenbestand, erg belangrijk. Elk apparaat met internetverbinding kan een VPN gebruiken om deel uit te maken van een privénetwerk. Apparaten kunnen variëren van standaard consumenten apparaten zoals camera’s tot gespecialiseerde industriële sensoren of andere operationele tools. Door een VPN te gebruiken als je cyber beveiligingsoplossing, kun je je eigen privé netwerk opzetten om veilige communicatie uit te voeren en tot stand te brengen en kun je aanvallen voorkomen die erop gericht zijn gevoelige bedrijfsgegevens te wijzigen of te stelen.

VPN’s zijn verrassend betaalbaar.

Een VPN zoals die van VPN Nederland is een upgrade die de kosten zeker waard is. De prijzen variëren, waardoor VPN’s voor elk bedrijf betaalbaar zijn. Het is een keuze die budgetvriendelijk, direct effectief en echt de moeite waard is. Voor minder krijgt u dat soort beveiliging niet.

Vorig artikelOnline afsprakensysteem: super praktisch & gratis te gebruiken via deze tip!
Volgend artikelZakelijk Ziggo: snelheden flink verhoogd per april 2021!