e-Boekhouden: ongekend eenvoudig boekhouden!

En tot 15 maanden gratis voor starters!

1047
Boekhouden met laptop

Eerder vertelden we je in onze review over Moneybird al over een hele fijne en complete boekhoudtool voor ondernemers. Dit keer nemen we een ander boekhoudprogramma onder de loep: e-Boekhouden.nl. Met een 9,4 volgens de reviews op Trustpilot is het een veelbelovend programma. Wat zijn de voordelen en hoe werkt e-Boekhouden.nl?

Wat is e-Boekhouden?

E-boekhouden is een tool voor je boekhouding die je kunt inzetten voor het bijhouden van je financiële administratie en facturering. Het programma is erkend door de Belastingdienst en met het programma wordt het indienen van je aangifte een stuk gemakkelijker. Met het boekhoudprogramma kun je:

 • Offertes en facturen maken in eigen huisstijl en direct per e-mail versturen.
 • Urenregistratie, relatiebeheer en voorraadbeheer.
 • Bankrekening, webshop, bank en kassasysteem koppelen om onnodig invoerwerk te voorkomen.
 • Automatisch BTW-aangifte aanmaken en versturen.
 • Gemakkelijk analyses van de cijfers bekijken en exporteren.
 • Zelf API-koppelingen maken met andere relevante programma’s, zoals Teamleader (zie alle koppelingen).

Wat kost e-Boekhouden?

e-Boekhouden voor ondernemers bestaat uit drie verschillende pakketten, namelijk voor starters, zzp’ers en het standaardpakket. Bovendien kies je zelf of je alleen het e-Boekhouden boekhoudpakket wilt of ook het facturatiepakket.

e-Boekhouden startende ondernemers

Goed nieuws voor starters! Indien je korter dan 15 maanden geleden gestart bent met je onderneming dan gebruik je e-Boekhouden 100% gratis. Er zijn geen beperkingen en verplichtingen en aan het eind van de periode kies je welke module je wilt blijven gebruiken.

Bijvoorbeeld: Maak je direct na inschrijving bij de KvK een account aan, dan gebruik je de tool 15 maanden gratis. Heb je je 3 maanden geleden ingeschreven en maak je een account aan, dan zijn 12 maanden gratis. Je ontvangt dus de 15 maanden vanaf het moment van inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

e-Boekhouden voor zzp/mini

Wanneer je maximaal 240 boekingen en 120 facturen per boekjaar doet dan maak je gebruik van het goedkopere pakket van e-Boekhouden. Dit is inclusief de btw-aangifte, relatiebeheer, offertes, voorraadbeheer en urenregistratie.

 • Boekhouden €7,95 per maand – maximaal 240 boekingen per jaar
 • Factureren €5,95 per maand – maximaal 120 facturen per jaar

e-Boekhouden standaard – voor alle ondernemers

Grotere ondernemers die gebruik willen maken van een onbeperkt aantal boekingen en facturen, kiezen voor het onbeperkt pakket.

 • Boekhouden €14,50 per maand – onbeperkt aantal boekingen
 • Factureren €9,50 per maand – onbeperkt aantal facturen

Vrijblijvend en gratis e-Boekhouden proberen

Iedere ondernemer kan een gratis proefaccount aanmaken bij e-Boekhouden.nl. Dit is volledig vrijblijvend en de proefaccount is 14 dagen actief. Daarna kies je voor een van bovenstaande pakketten indien gewenst, je zit er niet aan vast.

Ontdek in onderstaande video hoe je je e-Boekhouden account inricht

Reviews e-Boekhouden

Het programma krijgt een score van liefst 9,4 via Trustpilot. Waarom zijn gebruikers zo te spreken over dit boekhoudprogramma?

1. Scherpe, concurrerende prijzen

Een van de grote pluspunten die bij veel gebruikers naar voren komt is dat e-Boekhouden een scherp tarief hanteert voor een compleet programma. Voor een compleet pakket betaal je slechts €24 per maand (€6 goedkoper per maand dan Moneybird). Tevens is het een uitstekende keuze voor startende ondernemers dankzij de ’15 maanden gratis’ actie.

De prijs is het volgens veel ondernemers zeker waard en dankzij de optionele module ‘factureren’, betaal je ook alleen voor wat je echt nodig hebt.

2. Handig en compleet in gebruik

Veel ondernemers halen in hun reviews het gemakkelijke gebruik van de interface aan, dit in combinatie met de prijs. Kortom, je geniet van een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Gebruikers in hun reviews:

 • De eenvoudige opzet en de betaalbare pakketten waren voor ons als startende onderneming erg aantrekkelijk.
 • We zijn nog steeds zeer tevreden over de uitgebreide functionaliteiten i.c.m. de scherpe prijzen t.o.v. andere software leveranciers.
 • Een echte aanrader voor ondernemers die weinig ervaring met boekhouden hebben, of die gewoon een duidelijk boekhoudprogramma willen.

3. Een helpdesk om U tegen te zeggen

Gebruikers halen in hun reviews de uitstekende helpdesk van e-Boekhouden.nl aan. De klantenservice scoort hoog op het gebied van bereikbaarheid en behulpzaamheid. Geen standaard doorloopmenu, maar direct een deskundige medewerker aan de lijn.

De supportafdeling is zowel per e-mail als telefonisch bereikbaar. Tevens kun je gebruikmaken van de Whatsapp service waarbij je sowieso binnen een dag een reactie mag verwachten.

Is e-Boekhouden iets voor jou? Maak dan een account aan en start je gratis proefperiode.


Wil je graag toch nog even een aantal andere boekhoudtools vergelijken? Ontdek dan onze uitgebreide boekhoudprogramma vergelijker!

RECENSIES OVERZICHT
Onze beoordeling
Vorig artikelDe voordelen van een zakelijk telefoonabonnement bij KPN
Volgend artikelInvesteren in crowdfunding projecten: do or don’t?
e-boekhouden-ongekend-eenvoudig-boekhoudene-Boekhouden is een relatief goedkoop boekhoudprogramma dat erg gemakkelijk in gebruik is. Het is lekker intuïtief en dat wil je graag als boekhouden niet je grootste hobby is als ondernemer. Het programma is met veel banken en CRM-systemen te koppelen. Doordat het de eerste 15 maanden gratis te gebruiken is, is het bovendien erg aantrekkelijk voor starters. Het is wel jammer dat je afzonderlijk voor boekhouden en factureren betaalt. Dat maakt het toch wat minder compleet en uiteindelijk ook iets duurder dan bijvoorbeeld Moneybird voor kleine ondernemers nadat de 15 maanden gratis afgelopen zijn.