De voordelen van Shopware Enterprise voor je nieuwe webshop

Shopware Enterprise is een gebruiksvriendelijk e-commerce platform voor B2C en B2B.

1044
Wat is Shopware Enterprise, de verschillen met Magento

Ken je Shopware Enterprise al? Dit is een extreem krachtig, snel en flexibel e-commerce platform. De architectuur van het platform is schaalbaar, zodat je deze mee laat groeien met het succes van je webshop. Weten wat de mogelijkheden en voordelen zijn van een Shopware Enterprise webshop, en hoe je gebruik kunt maken van deze software? Lees mee en ontdek of het past bij de wensen van jouw onderneming!

Wat is Shopware Enterprise?

Shopware Enterprise is webshopsoftware waarmee je al je B2C en B2B bedrijfsprocessen gemakkelijk combineert binnen één platform. Met Enterprise richt je je e-commerce infrastructuur, sales activiteiten en bedrijfsprocessen helemaal naar wens in. Bovendien zijn ze vanuit het platform makkelijk te beheren.

  • Lage ‘Total cost of ownership’
  • Schaalbaar en hoge prestaties
  • Korte ‘time-to-market’
  • Optimale support en veiligheid
  • Diverse plug-ins voor optimaliseren webshop

Enterprise onderdeel van Shopware

Shopware Enterprise is een van de oplossingen van Shopware. Dit open source e-commerce platform uit Duitsland heeft focus op het stimuleren van de klantervaring. Het werd opgericht in 2000 en heeft inmiddels al meer dan 100.000 gebruikers, waaronder grote merken als L’Oreal, Aston Martin en Vingino.

Shopware heeft de laatste jaren in Nederland flink aan populariteit gewonnen. Ze vergroten hun bekendheid door aanwezig te zijn op interessante Nederlandse events, zoals de Webwinkel Vakdagen.

Daarnaast gaan ze steeds meer samenwerkingen aan met Nederlandse Shopware partners. Dit zijn e-commerce ondernemingen die Shopware Enterprise als pakket mogen aanbieden aan hun klanten. Door bij zo’n partner een Enterprise pakket af te nemen kies je voor een complete webshop op maat met daarbij efficiënte inrichting van je bedrijfsprocessen.

Webshop Shopware enterprise

De voordelen van Shopware Enterprise

We gaven je net al een korte opsomming van de voordelen van Shopware Enterprise. We gaan er hier iets dieper op in.

Lage TCO (Total Cost of Ownership)

De totale kosten zijn bij de keuze voor een Shopware Enterprise webshop relatief laag. De hoge kosten zitten hem in de eenmalige licentie aankoop en de ontwikkelingskosten, daarna kun je dankzij het gebruiksvriendelijke platform veel zelf bijsturen en ben je op de lange termijn gemiddeld weinig per maand kwijt.

Schaalbaar: infrastructuur groeit mee

De software van Shopware Enterprise is dusdanig ontworpen dat deze eenvoudig uitgebreid en opgeschaald kan worden. Wanneer je dus groeit als organisatie, dan laat je het platform in dat tempo met je meegroeien. Hierbij blijft het platform voldoen aan alle prestatie-eisen.

Korte time-to-market

Bij het inrichten en uitvoeren van bedrijfsprocessen komen heel wat handelingen om de hoek kijken. Shopware Enterprise zorgt er met standaardoplossingen voor dat je veel tijdwinst kunt maken door het verkorten van project cycli en het verlagen van de kosten. Hierbij wordt er gekeken naar je wensen en worden de benodigde koppelingen (zoals ERP, POS of PunchOut catalog) geïmplementeerd.

Optimale support

Wanneer je gebruikmaakt van Shopware Enterprise krijg je gedurende het hele project persoonlijke support. Daarnaast kun je in-house trainingen volgen op het gebied van applicatie, ontwikkeling en sjablonen. Hierbij kies je zelf de graad van training of support, want het is zowel voor kleine als grote Shopware projecten beschikbaar.

Flexibel maatwerk voor jouw organisatie

Met Shopware Enterprise kies je voor een flexibel e-commerce platform die de meest uitdagende eisen van je organisatie aan kan, zonder daarbij compromissen te maken op het gebied van snelheid op veiligheid. Zo kun je al je B2C en B2B bedrijfsprocessen efficiënt combineren binnen één platform.

Wat kost shopware Enterprise

Wat kost Shopware Enterprise?

Shopware zelf is gratis te downloaden, maar de kosten van een Shopware Enterprise licentie zijn volledig afhankelijk van je wensen en de omvang van de onderneming. Vraag daarom advies op maat aan via een Shopware partner.

Zij spreken de wensen van je nieuwe webshop met je door en bieden je een maatpakket aan. Zo wordt de basis van het Shopware systeem volledig voor je ingericht en kun je bijvoorbeeld overleggen welke plug-ins en API’s voor jouw systeem van belang zijn.

Naast de licentiekosten en ontwikkelingskosten (op maat), neem je tevens Shopware hosting af. Dit kun je regelen via de Shopware partner. Eventuele aanvullende kosten zitten hem mogelijk in extra plug-ins.

Al met al zal de investering hem vooral zitten in het eenmalig op en top ontwikkelen van de webshop en de licentie. Daarna kun je zelf gemakkelijk alles bijsturen dankzij het gebruiksvriendelijke platform, en ben je -afhankelijk van de omvang van je op maat oplossing- een maandelijks bedrag kwijt dat kan variëren tot enkele tientallen tot over de duizend euro per maand.

Magento versus Shopware Enterprise: de verschillen

Shopware Enterprise wordt regelmatig vergeleken met Magento Enterprise. In principe bieden ze vrijwel hetzelfde resultaat, maar zien we vooral op technisch gebied de nodige verschillen.

Magento behoort al jaren tot de marktleiders op het gebied van e-commerce. Waar er voorheen vaak al snel standaard gekozen werd voor Magento, kiest men Shopware door de toenemende bekendheid steeds vaker als alternatief. Dit mede dankzij hun snelle innovaties, updates en gemakkelijke migraties naar nieuwe versies.

Kies je voor Magento Enterprise, dan kies je voor behoorlijk hoge onderhoudskosten. Door de complexe architectuur kost het aanpassen van een Magento 2 shop je webdeveloper relatief veel tijd. Een update naar een nieuwe versie kan soms wel zo’n 100 uur in beslag nemen.

Ga je voor Shopware Enterprise, dan zal de gebruiksvriendelijkheid van het programma je vast bevallen. Ze hebben hun technische structuur volledig gebouwd rond het API first principe. Hierdoor is het op een relatief eenvoudige manier mogelijk om het platform te koppelen aan een grote variatie van externe systemen. Hiervoor kun je de ontwikkeling nog steeds aan een bureau overlaten, maar kun je op lange termijn wel gemakkelijker zelf opschalen.

Daarnaast is het met Shopware gemakkelijker om zelf de vormgeving helemaal naar wens aan te passen. Van het aanmaken van een landingspagina tot het visualiseren van de content, dat alles is niet moeilijk. Magento is wat lastiger en minder gebruiksvriendelijk op dit gebied.

Shopware enterprise webshop

Overige verschillen tussen Shopware en Magento Enterprise

  • Het kostenplaatje zit bij beide aanbieders anders in elkaar. Zo hangen de kosten bij Magento 2 (Enterprise editie) af van de omzet van je webshop. Bj Shopware blijven de licentiekosten gelijk.
  • Shopware heeft veel standaard marketingmogelijkheden, maar Magento biedt meer mogelijkheden middels extra (betaalde) plug-ins.
  • De klantenservice van Shopware is gemakkelijk telefonisch bereikbaar, maar is momenteel alleen beschikbaar in Engels en Duits. Bij Magento is persoonlijk contact niet tot nauwelijks mogelijk. Je stelt je vragen via het online forum of maakt een support ticket aan.

Wat Magento Enterprise en Shopware Enterprise gemeen hebben, is dat beide goede e-commerce platformen zijn, met uitgebreide mogelijkheden voor een professioneel resultaat en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Ook presteren beide goed op het gebied van SEO vriendelijkheid. Overweeg daarom welke van de twee het beste past bij je wensen, bedrijf en toekomstvisie.

Vorig artikelBitcoin waarde bereikt nieuwe recordhoogte in december rond $20.000!
Volgend artikelKerstpakket kopen voor werknemers: voor ieders budget!