Pure kwaliteit met verschillende vormen van RVS plaatbewerking

RVS plaatbewerking is maatwerk, precisie is vereist.

412
RVS plaatbewerking

Heb je RVS plaatwerk nodig in je bedrijf? Soms kun je dit in eigen beheer uitvoeren, soms is een uitbesteding noodzakelijk. We vertellen wat meer over de mogelijkheden van RVS plaatbewerking.

Een plaatbewerker inschakelen

Als ondernemer kan het voorkomen dat je een extern bedrijf inhuurt om zaken binnen je eigen onderneming opgelost te krijgen. In een kantoor kan dat de installatie zijn van een nieuwe computersysteem, in een productiebedrijf de plaatsing van nieuwe machines of het laten aanleggen van een afzuigsysteem. Met behulp van je medewerkers kun je misschien veel zelf, dat scheelt ook weer in de kosten. Zeker als de werkzaamheden overlappend zijn met je eigen vak. Een goed voorbeeld is de eigenaar van een garagebedrijf die zelf ontworpen hotrods bouwt of auto’s restaureert. Ondanks dat hij en z’n crew zelf elke dag met metaal werken, schakelen ze regelmatig de hulp in van een plaatbewerker.

RVS plaatbewerking als specialisme

Plaatbewerking is namelijk een werk dat om uiterste precisie vraagt. Zeker bij het bouwen van een auto en het afwerken ervan mag er niets afwijken en zoekt men naar de perfecte symmetrie. Een metalen draagbalk is nog goed zelf te maken en een spatbord buigen en deze in de juiste vorm kloppen doet de restaurateur zelf. Maar heb je onderdelen nodig die op de kantbank onder een bepaalde hoek passend gemaakt zijn? Of een lasergesneden plaat waar uitsparingen inzitten, precies op de juiste plek? En belangrijk, ook nog eens roestvrij? Dan kom je al gauw uit bij RVS plaatbewerking, een gespecialiseerd vakgebied.

Lasersnijden tot op de vierkante millimeter

De wonderen van de techniek zijn bijna eindeloos. Een onderdeel van plaatbewerking is lasersnijden waarbij een ontwerp via de computer naar de snijmachine wordt gestuurd. Uit een plaat RVS snijdt een zeer dunne laserstraal van een elektromagnetische bron het door jou aangeleverde ontwerp. Dit geconcentreerde licht is in staat om tot op de tiende van een millimeter z’n werk te doen. In het voorbeeld van een garagist kan het gaan om een RVS metalen dashboard, nieuw ontworpen met alle uitsparingen voor de toerenteller, snelheidsmeter en andere metertjes.

Plaatbewerking rvs lasersnijden

Meest voordelig

Misschien wil je gewoon je bedrijf beter beveiligen met een stevige metalen deur. Daar is je verzekering ook blij mee en scheelt misschien in de premie. Zo’n deur wordt voor je op maat gemaakt en voorzien van de juiste hoeken en afwerkingen. Elke passende oplossing is mogelijk. Elke wens is bespreekbaar. Heb je voor een grote toegangsdeur liever geen RVS – dit is relatief zwaar – kies dan voor het eveneens nietroestende aluminium. Advies inwinnen is hierbij al het halve werk. Wat is voor jou en je onderneming de beste en meest voordelige bewerkingsmethode, dat is een goed beantwoordbare vraag.

Kies een gespecialiseerd bedrijf

Een goed voorbeeld van een gevestigd bedrijf voor bovengenoemde mogelijkheden is Heijco Machinebouw. Zij hebben specialisten in dienst die nog veel meer doen dan RVS plaatbewerking. Allerhande laswerkzaamheden van verschillende metalen, andere vormen van constructiewerk en technisch hoogstaande en gecompliceerde machinebouw behoren tot de expertise. Zo heb je voor jouw bedrijf altijd de beste partner achter de hand wanneer je voor pure kwaliteit gaat.

Vorig artikelDoorstart maken na faillissement van bedrijf?
Volgend artikelWaar moet goede personeelsadministratie software aan voldoen?