Public display of ander presentatiescherm op kantoor: de voordelen

Met een public display kun je presenteren, brainstormen en live het KPI-dashboard inzien.

1513
Presentatiescherm kantoor

Een presentatiescherm op kantoor is ideaal in diverse situaties, van het presenteren van producten en proposals tot het delen van het KPI-dashboard. Wat zijn de voordelen van public displays tegenover andere presentatie-apparaten? Plaats je een presentatiescherm aan de muur, op een meubel of een standaard? We vertellen je er meer over!

Public display zakelijk

Ken de je public display al? Dit is een groot beeldscherm dat bij uitstek geschikt is voor het tonen van presentaties. Zo kun je een potentiële klant een bedrijfsidee tonen, of aan narrowcasting doen wanneer je vaak bezoekers over de vloer krijgt. Daarnaast is dit apparaat erg geschikt voor brainstormen.

Er zijn modellen met touchscreen verkrijgbaar waarbij je ook nog eens virtueel op het scherm kunt schrijven. Daarnaast hebben de luxere modellen ook een wifi-verbinding.

Wanneer kiezen voor een public display op kantoor:

  • Als je wilt presenteren.
  • Als je ook wilt narrowcasten.
  • Als je een scherm met touchscreen zoekt.
  • Als je wilt brainstormen en virtueel op het scherm wilt tekenen.
  • Als je op zoek bent naar een energievriendelijke keuze.
  • Als je live inzicht wil in de analytics van je website (KPI-dashboard).
Public display kantoor

Public display vs tv

Public displays zijn (momenteel) aan de prijzige kant. Je telt er toch al snel een paar duizend euro voor neer, zeker voor een model met touchscreen en wifi. Als goedkoper alternatief zou je daarom ook kunnen kiezen voor een kantoor-tv.

Met een tv op kantoor kun je ook presentaties streamen. Smart tv’s zijn bovendien voorzien van wifi, waardoor je ook altijd live inzicht in de analytics kunt hebben. Ze zijn echter niet voorzien van touchscreen. Bovendien zijn ze iets minder zuinig in gebruik. Daar staat echter een veel voordeligere aankoopprijs tegenover.

Samengevat is een public display over het algemeen functioneler voor zakelijk gebruik, maar wanneer je het scherm af en toe gebruikt dan biedt een tv-scherm ook prima uitkomst.

Alternatieven public display

Naast public displays en tv’s zijn er natuurlijk nog meer alternatieve apparaten die geschikt zijn voor het geven van presentaties. Zo kun je bijvoorbeeld een laptop aan een beamer koppelen. Hiervoor moet je wel een lege muur of uittrekbaar scherm hebben.

Daarnaast kun je ook een computerscherm gebruiken. Deze zijn over het algemeen wat minder groot, waardoor ze vooral bij presentaties en brainstorms voor/met grotere groepen wat minder geschikt zijn.

KPI dashboard op kantoor

Plaatsing op meubel of ophangen aan de muur?

Een digitale display wordt vaak aan de muur gehangen. Soms worden ze direct met beugel geleverd. Let er in andere gevallen goed op dat de beugel aansluit bij het formaat van de display. Er zijn ook public displays met standaard verkrijgbaar, die je via wieltjes gemakkelijk kunt verplaatsen van de ene ruimte naar de andere.

Kies je voor een tv-scherm of beeldscherm, dan kun je deze ook op een meubel plaatsen, bijvoorbeeld op de vergadertafel of op een tv meubel. Op dit moment is het Scandinavische tv meubel een populaire keuze. Dit type meubel is voorzien van ruime opbergvakken, wat een praktische aanvulling is voor op kantoor.

Bovendien zijn ze verkrijgbaar in tal van kleuren en stijlen, zodat ze goed aansluiten bij vrijwel ieder kantoor interieur. Benieuwd naar welke kast het beste bij je kantoor past, vind dan hier je tv meubel Scandinavische stijl.

Zakelijk presentatiescherm kopen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er heel wat mogelijkheden als het aankomt op zakelijke presentatieschermen. Van de luxe digital display met optioneel touchscreen, wifi en virtueel beschrijven tot de voordeligere opties zoals een beamer of tv-scherm.

Beslis welke investering goed bij je wensen en bedrijf past en denk vooraf na waar je het presentatiescherm wilt installeren. Zo kun je alvast rekening houden met het gewenste formaat en de mogelijkheden voor plaatsing.

Vorig artikelZakelijk Ziggo: snelheden flink verhoogd per april 2021!
Volgend artikelWanneer is het huren van IT-apparatuur een goede zet?